05.02.2017 12:33

Mertens kan persoonlijk record gaan verbreken

Dries Mertens is helemaal los bij SSC Napoli. De Belgische aanvaller was zaterdagavond goed voor een hattrick tegen Bologna FC en zag zijn ploeg met liefst 1-7 winnen. Mertens is sowieso bezig aan een ongekend productief seizoen.

Tegen Bologna schoot Mertens in de slotseconden van het duel zijn derde treffer tegen de touwen. Daarmee vijzelde hij zijn totale doelpuntenproductie van dit seizoen op naar zestien goals in 21 competitiewedstrijden. De Belgische aanvaller mag zich daardoor topscorer van de Serie A noemen. De Italiaanse media zijn stuk voor stuk lovend over de sportieve prestaties van Mertens.

Het Italiaanse Eurosport geeft de oud-speler van FC Utrecht en PSV een 8,5 voor zijn optreden tegen Bologna. "Een ongrijpbare doelpuntenmaker die nu alleen topscorer is in de Serie A met zestien goals. Zijn ene goal was nog mooier dan de andere, en bovendien gaf hij nog een mooie assist op Hamšík (ook al goed voor een hattrick tegen Bologna, red.). Hij tast de grenzen van het voetbal af", is de lofzang van het medium op Mertens.

De 55-voudig Belgisch international is vooral de laatste acht wedstrijden goed op dreef voor Napoli. Mertens begon het seizoen al goed met twee treffers in de eerste wedstrijd uit bij Pescara Calcio, maar daarna stokte de doelpuntenproductie van de aanvaller. Op 11 december was Mertens echter goed voor een hattrick tegen Cagliari en een week later schoot hij zelfs viermaal raak in een wedstrijd. In het thuisduel met Torino FC had hij slechts 22 minuten nodig voor een hattrick en in de tachtigste minuut kwam daar nog een vierde treffer bij.

Mertens maakte in de zomer van 2013 de overstap van PSV naar Napoli en was in zijn eerste seizoen al meteen succesvol. In 33 competitiewedstrijden was hij goed voor elf treffers in 33 wedstrijden in de Serie A. De afgelopen twee seizoenen kwam de vleugelaanvaller bij elkaar opgeteld niet verder dan elf treffers voor Napoli, maar dit seizoen is dat wel anders. Mertens kan zelfs zijn recordaantal competitiedoelpunten in één seizoen verbeteren: in het shirt van PSV was hij tijdens de voetbaljaargang 2011/2012 goed voor 21 doelpunten in 33 wedstrijden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner