09.02.2017 21:44

Soetaers trainer/directeur in geboorteplaats

Tom Soetaers, die tussen 2000 en 2004 in Nederland uitkwam voor Roda JC en Ajax, gaat komende zomer beginnen aan zijn eerste trainersklus. De oud-voetballer, in 2012 gestopt, gaat bij KVK Tienen aan de slag als trainer en technisch directeur.

KVK Tienen speelde enkele jaren geleden nog op het tweede voetbalniveau van België, maar is sinds 2012 een amateurclub geworden. De ambities zijn echter hoog en daarom werd oud-voetballer Soetaers, geboren in Tienen, aangenomen als trainer van het eerste elftal. Soetaers speelde ruim honderd wedstrijden in de Eredivisie, voor Ajax speelde de Belg zelfs in de Champions League.

Naast zijn ervaring in Nederland kwam Soetaers in eigen land nog uit voor RSC Anderlecht, KRC Genk, KV Kortrijk en KV Mechelen. "We praten al een aantal jaar met elkaar, dat is geen geheim. Maar voor alles is er het juiste moment, en dat is nu", stelt de voorzitter van KVK Tienen. "Nu moeten we sportief bouwen aan onze club toekomst.  Met Tom halen we een jongen uit de streek met heel wat voetbalervaring en een positieve spirit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner