14.02.2017 16:28

FC Barcelona dubt over komst extra rechtsback

FC Barcelona gaat mogelijk op zoek naar een vervanger voor de zwaar geblesseerde Aleix Vidal. De rechtsback liep afgelopen weekend een enkelkwetsuur op en staat maanden buitenspel. De Catalanen denken er over na een clubloze speler te contracteren.

De ploeg van coach Luis Enrique won zaterdag met 0-6 van Deportivo Alavés, maar na afloop was er allesbehalve sprake van een feeststemming. De zware blessure van Vidal hield iedereen bezig. De vleugelverdediger komt dit seizoen niet meer in actie en daardoor is de rechtsbackpositie niet langer dubbel bezet. Van de Spaanse bond mag de club een transfervrije speler vastleggen, maar deze mag niet meer uitkomen in de Champions League.

"Aleix zal stapje voor stapje herstellen, maar staat lang buitenspel. Omdat dit zo is en het toegestaan is om een nieuwe speler aan te trekken, kijken we naar deze optie", aldus Barça-coach Luis Enrique. De oefenmeester wilde nog niets kwijt over welke spelers er op het lijstje staan. "Als er een interessante optie voorbijkomt, dan gaan we kijken of dat wat kan worden."

Een mogelijke optie is Martín Cáceres, die sinds de zomer van 2016 zonder club zit. De Uruguayaan vertrok na vier seizoenen bij Juventus, maar slaagde er niet in om een nieuwe werkgever te vinden. Cáceres zou de vrijgekomen vacature bij Barcelona op kunnen vullen, maar schijnt ook dicht bij een verbintenis bij Southampton te zijn. In het Champions League-duel met Paris Saint-Germain zit Nili Perdomo, die normaal gesproken bij het tweede elftal speelt, bij de wedstrijdselectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner