19.02.2017 09:02

Cocu niet blij met 'typerend interview' Hendrix

Vanaf de zijlijn ziet Phillip Cocu toe hoe zijn PSV het doet tegen Feyenoord. (18-09-2016)
Vanaf de zijlijn ziet Phillip Cocu toe hoe zijn PSV het doet tegen Feyenoord. (18-09-2016)

Jorrit Hendrix moet het dit seizoen doen met een reserverol bij PSV en is daar niet gelukkig mee. De middenvelder sprak zich deze week uit in een interview, maar dat hij volgens trainer Phillip Cocu beter niet kunnen doen.

Hendrix liet weten weinig geduld meer te hebben en meer aan spelen toe te willen komen. "Het was een typerend interview", vertelde Cocu aan FOX Sports. "Spelers moeten naar zichzelf kijken. Jorrit heeft kansen zat gehad en op zijn leeftijd al meer dan honderd duels gespeeld. Hij is vier maanden geblesseerd geweest. Ik zie het probleem niet. Hij moet zich professioneel opstellen en zorgen dat hij zichzelf weer in de basis speelt."

Cocu hield in de gewonnen wedstrijd tegen NEC (3-1) Gastón Pereiro negentig minuten op de bank. Steven Bergwijn kreeg de voorkeur als vleugelaanvaller. "Pereiro moet aan zijn wisselvalligheid gaan werken. Soms is het goed om even rust te pakken en ik weet zeker dat hij het verschil weer gaat maken", legt de oefenmeester van PSV uit. De Eindhovenaren wonnen zaterdagavond door doelpunten van Marco van Ginkel, Bart Ramselaar en Luuk de Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner