18.02.2017 12:05

Hendrix baalt van situatie: "Wacht al lang"

Jorrit Hendrix (r.) vecht een duel uit met collega Santiago Arias (l.) op het trainingskamp van PSV. (06-01-2017)
Jorrit Hendrix (r.) vecht een duel uit met collega Santiago Arias (l.) op het trainingskamp van PSV. (06-01-2017)

Al vanaf het seizoen 2013/2014 zweeft PSV'er Jorrit Hendrix tussen de titel basis- en wisselspeler. Dit seizoen is de middenvelder bankzitter en van die situatie baalt de 22-jarige voetballer flink.

"Ik laat nu al voor het derde seizoen op rij zien dat ik in de basis hoor, maar het is ook het derde seizoen op rij dat iemand anders de voorkeur krijgt. Dat is wel klote, ja", is Hendrix eerlijk in gesprek met De Limburger. PSV teert dit seizoen op een ijzersterk middenveld, met Davy Pröpper en Andrés Guardado als absolute sterkhouders. Daarnaast staan nieuwkomers Hendrix ook in de weg.

In de eerste seizoenshelft kreeg Bart Ramselaar veel speeltijd, na de winterstop keerde Marco van Ginkel terug in Eindhoven. "Ik zit me regelmatig te verbijten", vertelt Hendrix dan ook. "Ik voel me echt een kind van de club en ik speel met alle liefde nog jaren hier, maar de situatie moet veranderen. En de club wil me, denk ik, ook houden. Maar hun geduld is niet mijn geduld. Ik wacht er al heel lang op om een onbetwiste basisspeler te worden."

In het huidige seizoen kwam de controleur op het middenveld tot tien competitiewedstrijden, waarvan hij er zes als basisspeler afwerkte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner