02.03.2017 17:23

Overzicht van de topwedstrijden dit weekend

Dit weekend staan er weer een aantal prachtige affiches op het programma. Voetbal.com zet de mooiste duels op een rij en blikt vooruit op deze wedstrijden. Alle duels zijn LIVE te volgen op de site.

Rotterdamse derby: Sparta - Feyenoord 
De wedstrijd tussen Sparta en Feyenoord is niet alleen bijzonder omdat het een Rotterdamse stadsderby is, maar de belangen zijn ook ontzettend groot. Sparta staat nog maar twee punten boven de streep en heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Koploper Feyenoord voelt nog altijd de hete adem van Ajax in de nek en op Het Kasteel wil het geen onnodig puntenverlies lijden. Dan moet Feyenoord het wel beter doen dan de laatste jaren. De laatste drie edities van Sparta-Feyenoord werden namelijk gewonnen door Sparta!

Angstgegner buiten Amsterdam: FC Groningen - Ajax 
Ajax moet naar Groningen, waar het doorgaans een lastige middag kent. Om het seizoen wint Ajax in het Noorden en lijdt het puntenverlies. Vorig seizoen werd met 1-2 gewonnen, waardoor er volgens de traditie puntenverlies aan zit te komen voor Ajax. Van de laatste twaalf edities van FC Groningen - Ajax, wist Ajax er zes te winnen en pakte Groningen ook zes keer minstens een punt.

Topvoetbal in Engeland: Liverpool - Arsenal 
De belangen op Anfield zijn groot, want de Champions League-plaatsen van Liverpool en Arsenal komen in het geding. De hete adem van Manchester United en Everton voelen beide ploegen in de nek. Vooral Liverpool kent een rampzalige reeks, waarin het één van de laatste zeven competitiewedstrijden wist te winnen. De krachtmeting met Arsenal komt dan ook op het juiste moment, want de ploeg van manager Jürgen Klopp piekt tegen de topploegen. Van de ontmoetingen met Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur werd er geen enkele keer verloren.
Zo een extreem slechte reeks als Liverpool kent Arsenal niet, maar de ploeg van Arsène Wenger presteert wel heel wisselvallig. Opvallend aan The Gunners is dat het juist in grote wedstrijden niet thuis geeft. In de Champions League ligt een vrijwel onontkoombare uitschakeling door Bayern München in het verschiet, terwijl er van de topwedstrijden in Engeland maar één werd gewonnen (3-0 tegen Chelsea).

Achtervolgers van de koploper: AS Roma - Napoli 
Na een zwaar midweeks bekerprogramma, moeten AS Roma en Napoli weer aan de bak. Napoli verloor bij Juventus (3-1) en Roma verloor de stadsderby van Lazio (2-0), waardoor beide ploegen op eerherstel loeren in een onderling duel. Koploper Juventus lijkt naar meer te achterhalen (zeven punten voorsprong op Roma, twaalf op Napoli), maar de nummers twee en drie moeten nog vol aan de bak voor de Champions League-tickets. Het duel is ook een strijd om de topscorerstitel. Dries Mertens van Napoli maakte zestien doelpunten, drie minder dan de koplopers, waaronder Edin Džeko van Roma.

Spaanse titelstrijd nek-aan-nekrace 
Na de midweekse speelronde in de Primera Divisiòn is de voorsprong van Real Madrid volledig geslonken. FC Barcelona is de nieuwe koploper, nadat het zelf won van Sporting Gijón (5-1). Real Madrid speelde gelijk tegen Las Palmas (3-3), waardoor het de slechte reeks doorzette. Van de laatste drie wedstrijden werd er één gewonnen, met de hakken over de sloot bij Villarreal (2-3). Dit weekend speelt Barça thuis tegen Celta de Vigo, terwijl Real Madrid bij SD Eibar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner