18:30 uur
Arsenal FC
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Roberto Firmino 9. / Schot met rechts  (Sadio Mané)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 40. / Schot met rechts  (Roberto Firmino)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Welbeck 57. / Schot met links  (Alexis Sánchez)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 90. / Schot met rechts  (Divock Origi)

90'
Arsenal speelde in de tweede helft met Sánchez voor Coquelin en dat sorteerde meteen effect. De ploeg was gevaarlijker en via Welbeck (assist Sánchez) kwam de ploeg terug in de wedstrijd. Het spel ging daarna op en neer, maar het slotakkoord was voor Wijnaldum: 3-1.
90'
Wissel in bij Liverpool FC -> Trent Alexander-Arnold
90'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Sadio Mané
90'
90'
Wissel in bij Liverpool FC -> Lucas Leiva
90'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Adam Lallana
90'
Doelpunt voor Liverpool FC, 3:1 door Georginio Wijnaldum
En daar is dan wel de beslissing, Wijnaldum scoort zijn vijftiende doelpunt in de Premier League! Een bliksemsnelle counter komt bij de Nederlander uit, die ter hoogte van de penaltystip hard en laag raak schiet: 3-1!
86'
Arsenal heeft nog enkele minuten om nog iets te doen aan deze achterstand. In speelronde één verloor Arsenal ook al van Liverpool, in het Emirates Stadium werd het 3-4.
83'
De paal, bijna de beslissing! Invaller Divock Origi kopt na een corner richting de lange hoek, maar buiten bereik van Čech eindigt zijn inzet op de rechterpaal.
80'
Wissel in bij Liverpool FC -> Divock Origi
80'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
78'
Gele kaart voor Granit Xhaka (Arsenal FC)
Granit Xhaka blijft klagen over het uitblijven van een (tweede) gele kaart voor Can, de scheidsrechter geeft daarop de Zwitser geel.
78'
Het spel ligt even stil vanwege een blessure bij Can. Hij maakte een overtreding op invaller Walcott, maar raakte daar zelf geblesseerd bij.
75'
Daar is het antwoord van Wenger, die met Theo Walcott extra snelheid brengt en met Lucas Pérez scorend vermogen.
74'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
74'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Danny Welbeck
74'
Wissel in bij Arsenal FC -> Lucas Pérez
74'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
71'
De elftallen van Arsenal en Liverpool staan prima zo, daardoor is het interessant om te zien wat Wenger en Jürgen Klopp gaan doen qua wissels. De tijd om veranderingen aan te brengen, breekt nu wel aan.
68'
Gele kaart voor Emre Can (Liverpool FC)
De tweede gele kaart van de wedstrijd is voor Emre Can, die Sánchez laat struikelen.
64'
Arsenal durft meer en meer naar voren te voetballen, de gelijkmaker hangt in de lucht, maar de snelle counters van Liverpool zijn levensgevaarlijk.
60'
De wedstrijd wordt leuker en leuker! Shkodran Mustafi moet ingrijpen als Liverpool er snel uitkomt. Een voorzet van Coutinho bereikt Roberto Firmino bijna, maar de Duitse verdediger van Arsenal werkt de bal over zijn eigen doel met een sliding.
57'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:1 door Danny Welbeck
De inbreng van Sánchez betaalt zich uit voor Wenger! De Chileen steekt de helft van Liverpool over in één sterke sprint, bedient vervolgens Welbeck, die met een slimme stift zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen maakt: 2-1!
53'
Vrije trap op een aardige plek voor Liverpool, maar Coutinho plaatst de bal in de Arsenal-muur. De rebound is voor Wijnaldum, maar hij kan niet voldoende kracht achter zijn schot zetten.
49'
En daar is die aansluitingstreffer bijna! Een heerlijke kopbal van Giroud is bijna te machtig voor Mignolet, die de verkeerde kant opstapte. De Belgische goalie kan echter zijn hand achter de bal krijgen en via de lat belandt het speeltuig in zijn handen.
47'
Wenger grijpt in bij Arsenal, Sánchez wordt ingebracht en de tegenvallende Coquelin blijft in de kleedkamer achter. Een aanvaller voor een middenvelder, Arsenal gaat vol voor de aansluitingstreffer.
46'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alexis Sánchez
46'
46'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
45'
Arsenal is voorlopig kansloos tegen Liverpool, dat niet eens ontzettend veel creëert, maar wel dodelijk effectief is. Al na negen minuten was Roberto Firmino het eindstation van een mooie aanval, vijf minuten voor rust was Mané dat.
45'
45'
Bijna 3-0 voor rust! Coutinho neemt een hoge bal van achteruit knap mee, maar staat dan inmiddels zo dicht op Čech dat hij snel moet uithalen. De Braziliaan doet dit knap, maar mikt in de handen van de goalie.
44'
De aanvaller van Arsenal lijkt wel verder te kunnen.
43'
Oh-oh, Welbeck geblesseerd op de grond. De pechvogel krijgt de knie van de springende Simon Mignolet op zijn elleboog.
40'
Doelpunt voor Liverpool FC, 2:0 door Sadio Mané
En het wordt 2-0 op Anfield, Arsenal gaat het heel erg moeilijk krijgen! Liverpool speelt het fantastisch uit, de aanval begint op links en eindigt bij Mané, die rechts vrij staat. Hij ramt de bal hard in de linkerhoek.
37'
In de virtuele stand is Arsenal nu de nummer vijf van de competitie, Liverpool stijgt naar de derde plek van de Premier League. Manchester City staat daar tussen, maar moet nog in actie komen.
34'
Gele kaart voor Francis Coquelin (Arsenal FC)
Francis Coquelin speelt een ongelukkige wedstrijd en krijgt nu ook geel. Hij levert de bal in bij Adam Lallana en in een poging zijn fout te herstellen legt hij de middenvelder, die onlangs zijn contract verlengde bij Liverpool, neer.
33'
Giroud heeft wat pijnstillers genomen en hoopt zodoende de wedstrijd uit te kunnen voetballen of grotendeels mee te maken. Vooralsnog speelt hij een onzichtbare wedstrijd.
29'
En dan opeens Coutinho! Georginio Wijnaldum legt breed op Coutinho, die vanaf de zestien snel uithaalt met links. Hij vindt bijna de rechterkruising, maar Petr Čech heeft een knappe save in huis.
27'
De wedstrijd zit weer in een dipje, het is dat er gescoord is in de negende minuut, anders was het een zeer matig schouwspel op Anfield.
23'
Giroud loopt er niet helemaal fris bij. De Fransman lijkt last te hebben van zijn lies en loopt wat stijfjes rond in de zestien van Liverpool. Arsenal kan uiteraard Alexis Sánchez brengen, waarbij Danny Welbeck naar de spitspositie schuift.
20'
Het compacte spel van Liverpool zorgt ervoor dat Arsenal nog geen schot richting doel heeft geplaatst. De welbekende druk van Liverpool op de bal, heel erg fel en snel, zorgt ervoor dat de uitploeg niet in het spel kan komen.
16'
Liverpool heeft niet alleen de voorsprong in handen, maar de thuisploeg pakt in het eerste kwartier ook het initiatief. De aanvallende linie van Arsenal is nog niet in stelling gebracht.
13'
Zo kijkt Arsenal alweer tegen een achterstand aan. De ploeg van Wenger moet aan de bak.
9'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:0 door Roberto Firmino
Maar de eerste kans is wel meteen raak, Liverpool opent de score! Mané zet voor en Coutinho laat slim lopen ter hoogte van de penaltystip. Hierdoor komt Roberto Firmino in balbezit bij de tweede paal. Hij neemt aan en schiet van dichtbij hard raak: 1-0!
8'
Het is nog wachten op de eerste kans op Anfield, de wedstrijd begint niet bijster spannend.
6'
Arsenal heeft het altijd lastig tegen de topploegen uit Engeland, de ploeg pakte dit seizoen nog maar vijf punten tegen de top vijf.
3'
Zoals wel vaker speelt Liverpool zonder echte spits. Op papier is Roberto Firmino de diepste man, maar hij staat op gelijke lijn met Sadio Mané en Coutinho.
1'
De opstellingen
Geen bijzondere wijzigingen in het elftal van Liverpool, waar Ragnar Klavan een basisplaats heeft. Ook Georginio Wijnaldum start in de basisopstelling.

Bij Arsenal verrast Arsène Wenger met Danny Welbeck als linkerspits. Alexis Sánchez zit op de bank, Olivier Giroud is de spits.
Manchester United verspeelde in speelronde 27 al punten door gelijk te spelen tegen AFC Bournemouth, Arsenal of Liverpool kan optimaal profiteren door te winnen in de onderlinge kraker. Het is dé kans om aan te sluiten bij Manchester City en Tottenham Hotspur. Mijn naam is Jos Boesveld en ik volg dit duel voor jullie.

De wedstrijd op Anfield gaat tussen de nummers vier en vijf van de Premier League. De competitie lijkt al beslist, aangezien koploper Chelsea een voorsprong van tien punten heeft. De formatie uit Londen geeft dit normaal gesproken niet meer weg, maar Liverpool en Arsenal loeren wel. In deze kraker kan vuurwerken worden verwacht, zeker als gekeken wordt naar het resultaat van de vorige wedstrijd.

In speelronde één stonden de ploegen tegenover elkaar in het Emirates Stadium en het werd maar liefst 3-4 in Londen. Arsenal kwam nog op een voorsprong, maar via Coutinho (twee keer), Adam Lallana en Sadio Mané kwam Liverpool op een riante voorsprong van 1-4. Alex Oxlade-Chamberlain en Callum Chambers maakten het weer spannend in de wedstrijd, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Arsenal toentertijd niet. Georginio Wijnaldum speelde toen bijna de hele wedstrijd, hij leverde één assist, voor de 1-2 van Liverpool.

In de historie speelden Liverpool en Arsenal ruim tweehonderd keer tegen elkaar, in de competitie, de FA Cup, de League Cup en de Champions League, het doelpuntengemiddelde tussen de ploegen ligt op ruim 2,5 doelpunten per wedstrijd. De laatste keer dat Arsenal won was in 2015, toen de ploeg in eigen huis Liverpool met 4-1 versloeg. Sindsdien lukte het de Gunners niet om te winnen van Liverpool.