03.03.2017 14:34

Karsdorp inzetbaar, Elia nog een twijfelgeval

Rick Karsdorp valt geblesseerd uit tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. (26-02-2017)
Rick Karsdorp valt geblesseerd uit tijdens de topper tussen Feyenoord en PSV. (26-02-2017)

Hij viel uit in de slotfase van het topduel met PSV, maar rechtsback Rick Karsdorp is zondag gewoon van de partij bij Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst bevestigt vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de stadsderby tegen Sparta Rotterdam dat Karsdorp inzetbaar is.

Een andere speler die afgelopen weekend niet het einde van de wedstrijd tegen PSV (2-1) haalde, was Eljero Elia. De buitenspeler, dit seizoen betrokken bij veertien doelpunten, deed vrijdagochtend slechts een deel van de groepstraining mee. "Zaterdag nemen we de beslissing over Eljero. Hij is nu nog niet honderd procent fit."

Als Elia niet kan spelen, dan is dat mogelijk goed nieuws voor Dirk Kuyt. De vacante positie in de aanval kan worden opgevuld door Jens Toornstra, waardoor de gepasseerde captain achter de spitsen kan spelen. Van Bronckhorst kan er ook voor kiezen om niet te veel te schuiven en Bilal Başaçıkoğlu te laten starten op Het Kasteel.

Welke spelers ook starten bij Feyenoord: de koploper van de Eredivisie neemt zondag alleen genoegen met drie punten. Eerder dit seizoen won Feyenoord de stadsderby met liefst 6-1, dus de vooruitzichten zijn goed voor de manschappen van Van Bronckhorst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner