26.02.2017 13:46

Feyenoord zonder Kuyt, Cocu kiest Pereiro

Gastón Pereiro (l.) probeert tijdens de kraker tussen PSV en Feyenoord weg te draaien bij Karim El Ahmadi (m.). (18-09-2016)
Gastón Pereiro (l.) probeert tijdens de kraker tussen PSV en Feyenoord weg te draaien bij Karim El Ahmadi (m.). (18-09-2016)

Zowel Feyenoord als PSV gaat met een aangepast team de topper van zondagmiddag in. Giovanni van Bronckhorst heeft Dirk Kuyt weer geslachtofferd, terwijl bij PSV Gastón Pereiro terugkeert in de basis.

Kuyt speelde vorige week geen sterke wedstrijd tegen ADO Den Haag. Rinus Israël raadde Van Bronckhorst al al aan om hem buiten de basiself te laten voor deze partij. Dat is inderdaad wat de coach gedaan heeft; Tonny Vilhena, met wie geen risico werd genomen omdat hij op scherp staat, keert terug in de basis bij Feyenoord. Ook Terence Kongolo staat aan de aftrap bij de Rotterdammers. Hij krijgt de voorkeur boven Miquel Nelom.

PSV-coach Phillip Cocu heeft zich beperkt tot één aanpassing in zijn team. Jongeling Steven Bergwijn wordt in de luwte gehouden voor Feyenoord-uit, na zijn iets mindere wedstrijd tegen NEC vorige week. Gastón Pereiro mag zodoende weer beginnen bij de Eindhovenaren, die voor de rest met een ongewijzigd elftal beginnen in Rotterdam. PSV moet winnen om aan te haken bij de titelstrijd.

Het duel is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner