07.03.2017 20:05

Sánchez start in de basis, Özil toch bij selectie

Alex Oxlade-Chamberlain (l.) en Alexis Sánchez (r.) maken zich klaar voor de return tegen Bayern München. (07-04-2017)
Alex Oxlade-Chamberlain (l.) en Alexis Sánchez (r.) maken zich klaar voor de return tegen Bayern München. (07-04-2017)

Arsenal gaat dinsdagavond met Alexis Sánchez als basisspeler proberen het schier onmogelijke te presteren. De Londense club heeft een klein wonder nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Drie weken na de 5-1 nederlaag in Duitsland neemt Arsenal het in het Emirates Stadium op tegen Bayern München. 

Ten opzichte van het afgelopen weekend, toen Arsenal met 3-1 onderuit ging bij Liverpool, heeft Arsène Wenger zijn team op vier plaatsen gewijzigd. Op goal staat 'Champions League-doelman' David Ospina en voor de verdediging neemt Aaron Ramsey plaats naast Granit Xhaka. Alex Iwobi en Olivier Giroud zijn vervangen door Theo Walcott en Sánchez. Een verrassing in de Arsenal-selectie is de aanwezigheid van Mesut Özil. Verwacht werd dat het duel te vroeg zou komen voor de Duitser, maar Özil is fit genoeg om op de bank plaats te nemen.

Bayern München start eveneens in een sterke opstelling. Onder meer Arjen Robben kreeg het afgelopen weekend rust van trainer Carlo Ancelotti. De Nederlander start in het Emirates Stadium gewoon weer in de basis. Robben vormt met samen met Franck Ribéry en Robert Lewandowski de dodelijke aanval van de Duitsers. De meest opvallende afwezige in de basiself van Bayern München is Thomas Müller, die zoals wel vaker dit seizoen op de bank begint.

Update: 7 februari, 21:40u:
Danny Welbeck is vlak voor de wedstrijd afgehaakt met een blessure. De aanvaller uit Engeland zit daarom niet bij de selectie van Arsenal. De Fransman Olivier Giroud zat aanvankelijk op de bank, maar is nu door Wenger in de aanval geposteerd.

Dewedstrijd is vanaf 20:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner