Arsenal FC Dinsdag, 7. Maart 2017
Bayern München
1:5
(Heenwedstrijd 1:5)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Theo Walcott 20. / Schot met rechts  (Olivier Giroud)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 55. / Penalty  (Robert Lewandowski)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 68. / Schot met links
1 : 3 Torinfos in de Ticker Douglas Costa 78. / Schot met links  (Rafinha)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Arturo Vidal 80. / Schot met rechts  (Xabi Alonso)
1 : 5 Torinfos in de Ticker Arturo Vidal 85. / Schot met rechts  (Douglas Costa)

90'
Arsenal begon met alle goede bedoelingen aan de tweede helft, maar de hoop verdween toen Laurent Koscielny tien minuten na rust rood kreeg. Arsenal stortte vervolgens als een kaartenhuis in elkaar en kreeg liefst vijf doelpunten te incasseren. Robert Lewandowski, Arjen Robben, Douglas Costa en Arturo Vidal (twee) waren de doelpuntenmakers aan Bayern-zijde. De club uit Zuid-Duitsland is na de twee ruime overwinningen één van de kwartfinalisten van de Champions League.
90'
89'
De scheidsrechter gaat niet na negentig minuten spelen affluiten, want de extra tijd bedraagt drie minuten.
85'
Doelpunt voor Bayern München, 1:5 door Arturo Vidal
Het gaat helemaal mis bij Arsenal, dat ook een vijfde doelpunt moet incasseren. Er is slechts één steekpass van Renato Sanches voor nodig om Douglas Costa en Arturo Vidal vrij voor het doel te krijgen. Costa is niet egoïstisch en speelt af op Vidal, die in het lege doel schuift.
82'
Wat begon als een mooie avond, wordt zo langzamerhand een pijnlijke avond voor Arsenal. De Engelsen leggen Bayern München geen duimbreed meer in de weg en zijn rijp voor de slacht.
80'
Doelpunt voor Bayern München, 1:4 door Arturo Vidal
Het gaat nu heel hard in Londen. Na een foute pass van Shkodran Mustafi komt Arturo Vidal één op één met David Ospina. De Chileen blijft heel rustig en lobt de bal over de goalie heen.
79'
Wissel in bij Bayern München -> Joshua Kimmich
79'
Wissel uit bij Bayern München -> Thiago
79'
Wissel in bij Bayern München -> Renato Sanches
79'
Wissel uit bij Bayern München -> Franck Ribéry
79'
Gele kaart voor Granit Xhaka (Arsenal FC)
Vlak na het doelpunt trekt de scheidsrechter geel voor Granit Xhaka, die de aanval van Bayern München met een harde tackle probeerde te onderbreken. De scheidsrechter gaf voordeel en Douglas Costa scoorde, maar Xhaka ontkwam niet aan de gele kaart.
78'
Doelpunt voor Bayern München, 1:3 door Douglas Costa
Bayern München komt in een situatie terecht waarin het met drie aanvallers tegenover één Arsenal-verdediger komt te staan. Douglas Costa wacht lang en lijkt de situatie niet goed uit te spelen, maar kapt uiteindelijk naar zijn linkervoet en plaatst de bal in de lange hoek: 1-3.
77'
Even later krijgt Robert Lewandowski zijn volgende kans. De spits breekt door nadat hij vanaf zijn eigen helft vertrekt. Terwijl hij onder druk wordt gezet speelt hij de bal te ver voor zich uit, waardoor David Ospina kan ingrijpen.
76'
Bal op de paal! Een zeer knappe actie van Douglas Costa levert Bayern München geen goal op. De Braziliaan glipt langs twee spelers en geeft vervolgens een scherpe, lage voorzet richting Robert Lewandowski. Met enige moeite krijgt de Pool zijn voet tegen de bal, maar zijn inzet eindigt op de paal.
75'
De scoringsdrift lijkt na de 1-2 een beetje te zijn verdwenen bij Bayern München, dat het zo wel goed lijkt te vinden. De achtste finale is natuurlijk al lang en breed beslist.
72'
Wissel in bij Arsenal FC -> Lucas Pérez
72'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alexis Sánchez
72'
Wissel in bij Arsenal FC -> Mesut Özil
72'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
72'
Wissel in bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
72'
Het is ook meteen einde wedstrijd voor Arjen Robben, die vlak na zijn doelpunt wordt vervangen door Douglas Costa.
72'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Aaron Ramsey
71'
Wissel in bij Bayern München -> Douglas Costa
71'
Wissel uit bij Bayern München -> Arjen Robben
68'
Doelpunt voor Bayern München, 1:2 door Arjen Robben
Daar is de 1-2 al! Het is Arjen Robben die de Duitsers op voorsprong zet. Alexis Sánchez verovert voor het eigen strafschopgebied de bal,maar verliest 'm vervolgens meteen aan Robben. De Nederlander komt één op één met David Ospina en krult de bal langs de doelman.
67'
De 1-2 hangt in de lucht. Arsenal is gebroken en kan niets anders doen dan tegenhouden. Bayern München lijkt er nog wel zin in te hebben.
64'
David Ospina voorkomt een tegengoal! Bayern München is op zoek naar de 1-2 en krijgt bijna meteen loon na werken. Robert Lewandowski legt de bal klaar voor zijn rechterbeen en haalt vervolgens vanaf een meter of twaalf hard uit. Ospina staat goed opgesteld en voorkomt - met enige moeite - een doelpunt.
63'
Bayern München komt bijna op 1-2! Na een mooie, korte solo geeft Thiago een hoge bal richting Javi Martínez. De Spanjaard probeert met een bekeken kopbal David Ospina te passeren, maar kopt op het dak van het doel.
61'
Gele kaart voor Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal FC)
De frustratie komt naar boven bij Alex Oxlade-Chamberlain, die na een overtreding op Rafinha zijn beklag doet bij de scheidsrechter. Dat komt hem op geel te staan.
59'
Het balletje gaat rustig rond bij Bayern München, dat Arsenal het loopwerk laat doen. De Duitsers gaan de wedstrijd professioneel uitspelen.
56'
Arsenal staat voor de onmogelijke opgave om met een man minder minimaal vier keer te scoren in het laatste halfuur van de wedstrijd.
55'
Doelpunt voor Bayern München, 1:1 door Robert Lewandowski
Robert Lewandowski blijft ijzig kalm en schiet de bal vanaf elf meter in de rechterhoek. Het is over en uit voor Arsenal.
54'
Rode kaart voor Laurent Koscielny (Arsenal FC)
Het is einde wedstrijd voor Laurent Koscielny. De Fransman krijgt eerst geel van de scheidsrechter, maar op aangeven van één van zijn assistenten trekt de arbiter toch een rode kaart. Het is een terechte kaart, want Koscielny haalde de doorgebroken Robert Lewandowski onderuit.
52'
Arjen Robben maakt vanavond een wat fletse indruk. De Nederlander doet weinig fout, maar is minder actief dan gewoonlijk.
50'
Goal Bayern München afgekeurd! Een vrije trap van Xabi Alonso komt terecht bij Mats Hummels, die met een klein tikje David Ospina passeert. De verdediger stond echter buitenspel, waardoor de goal wordt afgekeurd.
49'
Goede kans voor Olivier Giroud! Uit stilstand geeft Aaron Ramsey een afgemeten voorzet op Giroud, die helemaal vrij voor het doel staat. De Fransman krijgt echter zijn hoofd niet goed tegen de bal en kopt ruim over.
48'
Arsenal is goed aan de tweede helft begonnen en zet veel druk op de verdediging van Bayern München. Het is alles of niets voor de thuisploeg.
47'
Beide ploegen hebben in de rust niet gewisseld.
46'
45'
De kwartfinale is nog heel ver weg voor Arsenal, maar het eerste doelpunt ligt erin. De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen op 1-0 door een knap doelpunt van Theo Walcott. Arsenal was daarna de betere ploeg, maar een tweede doelpunt bleef uit. Willen de Engelsen de laatste acht van de Champions League bereiken, dan zullen zij na rust flink aan de bak moeten.
45'
Alexis Sánchez gaat zelf achter de bal staan en mikt de vrije trap over de muur, maar in de handen van Manuel Neuer. De 2-0 lijkt er de eerste helft nog niet te komen.
45'
44'
Gele kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
Javi Martínez is de volgende die op de bon gaat. Vlak voor het eigen strafschopgebied haalt de Spanjaard Alexis Sánchez onderuit.
42'
Arturo Vidal begaat een spijkerharde overtreding op Alexis Sánchez, maar tot verbazing van iedereen trekt de scheidsrechter geen gele kaart.
40'
Gele kaart voor David Alaba (Bayern München)
Voor het kleine opstootje dat daarop volgt krijgt ook David Alaba geel.
39'
Gele kaart voor Theo Walcott (Arsenal FC)
Op het moment dat de bal over de zijlijn is gooit Theo Walcott de bal in de buik van David Alaba. Dat kost de Engelsman een gele kaart.
38'
Geen beloning voor Arjen Robben! Met een geniaal balletje zet de Nederlander Robert Lewandowski vrij voor het doel. De Pool moet de halfhoge bal uit de draai schieten, geen gemakkelijk opgave. Lewandowski raakt de bal aardig goed, maar schiet een meter naast.
37'
Vlak na het schot van Arturo Vidal krijgt aan de andere kant Olivier Giroud een kans! Na doorkoppen van Nacho Monreal schiet de Fransman ruim over.
37'
Arturo Vidal probeert het maar eens van afstand. De poging van een meter of dertig gaat een metertje of twee over het doel van David Ospina.
36'
Arsenal maakt het spel en Bayern München moet zich even beperken tot verdedigen. De Duitsers hadden waarschijnlijk verwacht dat ze het iets makkelijker zouden hebben vanavond.
34'
Knappe inzet Theo Walcott! Weer probeert de meest opvallende speler van de eerste helft met een hoge en harde inzet Manuel Neuer te passeren. Ditmaal eindigt het schot van de rappe aanvaller in het zijnet.
32'
Arsenal vraagt om een strafschop nadat Theo Walcott onderuit gaat in het strafschopgebied. De Engelsman claimt te zijn neergehaald door Xabi Alonso, maar de Spanjaard speelde de bal.
31'
De weg is nog lang, maar Arsenal doet het niet slecht tegen Bayern München.
29'
Een flinke afzwaaier van Aaron Ramsey, die een afgeslagen corner in één keer op de pantoffel neemt. De inzet van de middenvelder gaat ver over het doel van Manuel Neuer.
26'
Scheidsrechter Anasthasios Sidiropoulos laat tot nu toe weinig toe. Met name de Arsenal-spelers zijn niet blij met de wijze waarop de Griek fluit.
24'
Aan de andere kant is Bayern München dicht bij de gelijkmaker. Arjen Robben geeft de bal mee aan Rafinha, die een voorzet produceert. De bal komt op het hoofd van Arturo Vidal, maar de Chileen heeft een overtreding gemaakt op Héctor Bellerín.
20'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:0 door Theo Walcott
Daar is de openingstreffer al! Met enig geluk loopt Theo Walcott door de verdediging heen, waarna hij plots oog in oog staat met Manuel Neuer staat. De aanvaller twijfelt niet en haalt verwoestend uit. Neuer steekt zijn arm nog uit, maar kan met geen mogelijkheid de inzet keren.
19'
Shkodran Mustafi schoffelt ter hoogte van de middenlijn Franck Ribéry onderuit, maar de verdediger wordt gespaard en krijgt geen gele kaart.
17'
Weer krijgt Arsenal een hoekschop. De thuisploeg is overduidelijk op zoek naar een snel openingsdoelpunt.
16'
Arsenal kruipt langzaam uit zijn schulp, maar zal effectiever met de kansen om moeten gaan om het spannend te maken.
14'
Weer bijna Arsenal! De thuisploeg liet in de eerste tien minuten van de wedstrijd niet zien, maar is voor de tweede keer in korte tijd dicht bij een doelpunt. Een mooie voorzet komt op het hoofd terecht van Olivier Giroud, die van dichtbij nét naast kopt.
11'
Goed keeperswerk Manuel Neuer! Met een geweldige dieptepass stuurt Granit Xhaka Theo Walcott weg. De Engelsman lijkt één op één met Neuer te komen, maar de Duitse doelman kan de bal na de aanname van Walcott wegschieten.
10'
Bayern München dicteert het spel, Arsenal kan tot nu toe alleen maar tegenhouden.
8'
Daar is het eerste echte gevaar van Bayern München! En wie anders dan Arjen Robben brengt Arsenal in verlegenheid. De Nederlander dreigt buitenom te gaan, maar kapt uiteindelijk naar zijn linkervoet. Nacho Monreal blokt het schot, maar geeft wel een hoekschop weg.
7'
Daar laat Arjen Robben zich voor het eerst zien. De Nederlander probeert met een voorzet een medespeler te bereiken, maar Laurent Koscielny werkt weg.
5'
Bayern München heeft in de eerste minuten van de wedstrijd nog niets te duchten van Arsenal, dat het balbezit moet overlaten aan de bezoekers.
3'
Het spel in het Emirates Stadium ligt meteen even stil omdat fans van Bayern München massaal toiletrollen op het veld gooien. Na een kleine onderbreking wordt de wedstrijd hervat.
2'
Arsène Wenger heeft aangekondigd dat zijn team vol op de aanval gaat spelen. De Engelsen zullen minstens vier keer moeten scoren om een kans te maken op een ticket voor de kwartfinale.
1'
Update
Een kleine update, zo vlak voor de aftrap. Danny Welbeck is tijdens de warming-up geblesseerd geraakt en zal niet in actie komen. Zijn plek wordt ingenomen door Olivier Giroud.
Opstelling
Arsenal gaat dinsdagavond met Alexis Sánchez als basisspeler proberen het schier onmogelijke te presteren. De Londense club heeft een klein wonder nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Drie weken na de 5-1 nederlaag in Duitsland neemt Arsenal het in het Emirates Stadium op tegen Bayern München.

Ten opzichte van het afgelopen weekend, toen Arsenal met 3-1 onderuit ging bij Liverpool, heeft Arsène Wenger zijn team op vier plaatsen gewijzigd. Op goal staat 'Champions League-doelman' David Ospina en voor de verdediging neemt Aaron Ramsey plaats naast Granit Xhaka. Alex Iwobi en Olivier Giroud zijn vervangen door Theo Walcott en Sánchez. Een verrassing in de Arsenal-selectie is de aanwezigheid van Mesut Özil. Verwacht werd dat het duel te vroeg zou komen voor de Duitser, maar Özil is fit genoeg om op de bank plaats te nemen.

Bayern München start eveneens in een sterke opstelling. Onder meer Arjen Robben kreeg het afgelopen weekend rust van trainer Carlo Ancelotti. De Nederlander start in het Emirates Stadium gewoon weer in de basis. Robben vormt met samen met Franck Ribéry en Robert Lewandowski de dodelijke aanval van de Duitsers. De meest opvallende afwezige in de basiself van Bayern München is Thomas Müller, die zoals wel vaker dit seizoen op de bank begint.
Net zoals in 2005, 2013 en 2014 dreigt Arsenal in de achtste finale van de Champions League te worden uitgeschakeld door Bayern München. De Duitsers wonnen het eerste duel van het tweeluik met 5-1, waardoor de Londense topclub een klein wonder nodig heeft om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Een uur voor aanvang van de wedstrijd vind je hier welke spelers in actie komen in het Emirates Stadium.

Moeilijke tijden
Het zijn moeilijke tijden voor Arsenal. De club staat op de rand van uitschakeling in de Champions League en in de Premier League wil het ook niet vlotten. Arsenal verloor drie van de laatste vier wedstrijden en is daardoor buiten de top vier gevallen. Het afgelopen weekend ging het team van trainer Arsène Wenger met 3-1 onderuit tegen Liverpool, dat de vierde plaats van Arsenal heeft overgenomen.

Net als de afgelopen seizoenen wordt Arsenal hoogstwaarschijnlijk in de achtste finales van het miljardenbal uitgeschakeld. Als er vanavond niets geks gebeurt, dan is het de zevende opeenvolgende keer dat de Engelsen de groepsfase overleven, maar de eerstvolgende knock-outronde eruit liggen. Vanavond kan Bayern München voor de derde keer in zeven jaar verantwoordelijk zijn voor de uitschakeling van Arsenal.

De laatste vier
Het is nog lang niet zo ver, maar Bayern München is hard op weg om zich voor het vijfde opeenvolgende seizoen te plaatsen voor de laatste vier van de Champions League. Plaatsing voor de kwartfinale is zo goed als zeker en de laatste vier keer dat de Duitsers het tot de laatste acht schopten, bereikten zij ook de kwartfinale. Bayern München won in het seizoen 2012/2013 voor het laatst de Champions League en wil dat succes graag herhalen.

Het gaat Bayern München ook in de Bundesliga voor de wind. Na een ietwat lastige start, waarin RB Leipzig aan kop ging, staat Der Rekordmeister weer fier bovenaan. De voorsprong op de club uit Leipzig bedraagt zeven punten en Borussia Dortmund (dertien punten) zal niet meer bij Bayern München in de buurt komen. Het team van Carlo Ancelotti won daarnaast aan het begin van het seizoen de Supercup en staat in de halve finale van de DFB-Pokal. Kortom: een topseizoen is in de maak voor Bayern München.