10.03.2017 13:35

Feyenoord met Jørgensen, maar ook afwezigen

De grote blessurezorgen bij Feyenoord na het duel  met Sparta (1-0) zijn deels uitgekomen. De Rotterdammers missen een aantal sterkhouders, maar Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis kunnen wel spelen tegen AZ.

De grootste schade voor Feyenoord is voorkomen door het herstel van Jørgensen. De Deen is de Most Valuable Player (MVP) van de Eredivisie met vijftien doelpunten en acht assists. Hij kan op de flanken worden bijgestaan door Berghuis, die ook is teruggekeerd van zijn lichte blessure. Het positieve blessurenieuws komt goed uit voor Van Bronckhorst, die verder ook een waslijst aan afwezigen heeft zondagmiddag bij Feyenoord-AZ.

Jones heeft een infectie in zijn been en de eerste doelman zal worden vervangen door Kenneth Vermeer. Jones is de minst gepasseerde doelman van Nederland, waardoor zijn gemis een flinke aderlating is. Ook in de voorhoede kan Van Bronckhorst niet beschikken over steunpilaren. Elia heeft last van zijn enkel, terwijl zijn potentiële vervangen Başaçıkoğlu er ook niet bij is door een enkelblessure.

Ook de verdedigingslinie van de Rotterdammers zal aan verandering onderhevig moeten zijn. Terence Kongolo is nog niet hersteld van een blessure en kan niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen de nummer vijf van de ranglijst. Alleen het middenveld kan blijven staan. Tonny Vilhena heeft protest aangetekend tegen zijn mogelijke schorsing en kan in afwachting van het hoger beroep starten in De Kuip.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner