08.03.2017 16:20

Update: Feyenoord in beroep tegen voorstel

Abdul Ajagun (l.) en Tonny Vilhena (r.) strijden om de bal tijdens de wedstrijd Roda JC - Feyenoord. (15-01-2017)
Abdul Ajagun (l.) en Tonny Vilhena (r.) strijden om de bal tijdens de wedstrijd Roda JC - Feyenoord. (15-01-2017)

Tonny Vilhena heeft een schikkingsvoorstel van de KNVB ontvangen. De voetbalbond wil hem vier wedstrijden schorsen, waarvan ééntje voorwaardelijk voor zijn elleboogstoot tegen Sparta Rotterdam-speler Mathias Pogba.

In de eerste helft van de derby deelde Vilhena een elleboogstoot uit aan de spits uit Guinee. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft het incident tijdens de wedstrijd niet beoordeeld, waardoor de middenvelder er destijds mee wegkwam. De tuchtcommissie in Zeist wil hem toch schorsen. Feyenoord heeft enkele uren om te reageren, als het niet akkoord gaat dient de arbitragezaak donderdagavond.

Het is interessant om te zien wat nu gaat gebeuren. Feyenoordsupporters kijken al reikhalzend uit naar een nieuw optreden van Joris van Benthem, de huisjurist van de Rotterdammers die vorig seizoen enkele schorsingen met zijn overredingskracht geschrapt kreeg. De drie volgende wedstrijden voor Feyenoord zijn niet de makkelijkste – Vilhena zou de thuiswedstrijd tegen AZ en ook de uitwedstrijden bij sc Heerenveen en Ajax dan aan zich voorbij moeten laten gaan. 

Update: 8 februari 2017, 16.20u:
Feyenoord gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB. De bond wil hem voor vier wedstrijden schorsen, naar aanleiding van de elleboogstoot tegen Mathias Pogba. De Rotterdammers gaan dit besluit nu aanvechten. Huisjurist Joris van Benthem, die in het verleden meermaals een schikkingsvoorstel van tafel wist te vegen, mag daarom nu weer in actie komen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner