16.03.2017 09:00

Griezmann looft Atlético-doelman Oblak

Atlético Madrid-doelman Jan Oblak kijkt de bal na tijdens het Champions League-duel Atlético Madrid - Bayer Leverkusen (15-03-2017).

Atlético Madrid kwam woensdagavond in de Champions League niet verder dan een gelijkspel tegen Bayer Leverkusen (0-0). Atlético Madrid-doelman Jan Oblak had een groot aandeel in het feit dat er niet werd gescoord in Madrid, weet ook Antoine Griezmann.

Bayer Leverkusen kreeg via Julian Brandt, Javier Hernández en Karim Bellarabi een aantal grote kansen, maar Oblak hield zijn doel schoon. "Daarom zeggen we dat hij de beste keeper ter wereld is", zei Griezmann na afloop van het Champions League-duel met Bayer Leverkusen tegenover de Spaanse media. "Hij bewijst dat elke wedstrijd weer. En nu weer."

Atlético Madrid wist de afgelopen twaalf maanden slechts één keer niet de nul te houden tijdens een thuiswedstrijd in de Champions League. De Sloveense doelman van Atlético Madrid was na afloop dan ook tevreden over het optreden van zijn ploeg. "In de eerste helft hebben we fantastisch verdedigd. Ze deden geen enkele doelpoging. Na rust was het defensief niet zo goed als voor rust. Maar 0-0 is oké voor ons", aldus Oblak.