09.04.2017 11:22

FC Twente nog steeds baas in eigen stadion

De supportersvereniging van FC Twente heeft gereageerd op de kwestie of er sprake zou zijn van een selectief deurbeleid in De Grolsch Veste. Volgens de supporters zijn zij nog steeds de baas in eigen stadion.

Nadat er vanuit verschillende kanten gesproken werd over het feit of de club nog wel beslist wie er binnenkomt is er door de club gereageerd. Iedereen krijgt dezelfde behandeling bij de deur en heeft evenveel recht om binnen te komen volgens de club. Enige voorwaarde om lid te worden is dat iedereen achttien jaar of ouder moet zijn en gefouilleerd moet worden aan de deur.

Na de inval van de politie tijdens de wedstrijd thuis tegen PSV bleek dat de politie het vermoeden had dat er sprake was van drugshandel en een selectief deurbeleid. "Met verbazing hebben wij via de media kennis genomen dat wij geen baas meer zouden zijn in ons eigen supportershome. In tegenstelling tot deze beweringen willen wij benadrukken dat wij op geen enkele wijze zijn geïntimideerd of onder druk zijn gezet, door wie dan ook", reageert de club in een persverklaring richting de NOS.

Jan van Halst reageerde kort na de inval ook op de situatie. In gesprek met de NOS zei hij dat je als club soms niets meer te zeggen hebt en dat de wil van de politie opgelegd zou worden. De politie, die achteraf nog steeds achter het besluit stond, zegt de aanhoudingen en de vondst van drugs belangrijk genoeg te vinden om de inval te goedkeuren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner