12.04.2017 09:24

Allegri: "In Barcelona jagen op doelpunten"

Massimiliano Allegri ziet dat het goed zit. Juventus speelt een ijzersterke wedstrijd tegen FC Barcelona. (11-04-2017)
Massimiliano Allegri ziet dat het goed zit. Juventus speelt een ijzersterke wedstrijd tegen FC Barcelona. (11-04-2017)

Juventus zette dinsdagavond een grote stap naar de halve finales van de Champions League. FC Barcelona werd met 3-0 verslagen, maar de ploeg is gewaarschuwd door de comeback van Barça tegen Paris Saint-Germain.

Net als tegen PSG werd Barcelona in de uitwedstrijd met grote cijfers verslagen (4-0 tegenover 3-0). In Camp Nou legde de ploeg toen een wonderbaarlijke return op de mat, mede door de defensieve aanpak van de Fransen. Juventus-trainer Massimiliano Allegri weet dat hij met zijn ploeg een andere strategie moet hanteren.

"Ik kan niet zeggen wat onze percentages zijn om door te gaan. In Barcelona gaan we spelen voor het maken van doelpunten. Dit was de eerste stap naar de halve finale, de tweede wedstrijd zal een ander verhaal worden", aldus Allegri. "We speelden een geweldige wedstrijd, zowel in defensief als aanvallend opzicht. Juventus heeft weer respect gewonnen in Europa en dat is mijn grootste prestatie in mijn drie jaar als trainer hier."

"We waren scherp, speelden met veel beweging en goede passes", vervolgt Allegri tegenover Mediaset Premium. "We kregen vooral in de eerste helft goede kansen, speelden de bal rond en dwongen hun achter de bal aan te rennen. Alleen waren we wat te gretig voor een extra pass en dat moeten we verbeteren voor de return.

Matchwinner werd Paulo Dybala, door na 22 minuten al twee treffers achter zijn naam te zetten. De Argentijnse dribbelaar scoort in eigen stadion erop los en zijn prestatie tegen Barcelona kon Allegri bekoren. "Dybala toonde zijn kwaliteit met onwaarschijnlijke prestatie. Zijn afronding was uitstekend en ik ben blij voor hem en alle spelers. Iedereen speelde een geweldige wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner