11.04.2017 22:36

Barcelona maakt kennis met thuisvorm Dybala

Paulo Dybala verkeert dit seizoen in bloedvorm als het gaat om de thuiswedstrijden van Juventus. Dat liet hij dinsdagavond ook zien tijdens de achtste finale van de Champions League tegen FC Barcelona. De Argentijnse dribbelaar kwam tweemaal tot scoren tijdens de 3-0 zege.

Met Lionel Messi en Dybala stonden er in Turijn twee dribbelkoningen op het veld. Het was voornamelijk Dybala die zijn status waarmaakte. De pas 23-jarige aanvaller had slechts 22 minuten nodig om zijn twee doelpunten te maken tegen Barcelona. De eerste bal prikte hij nadat hij wegdraaide in de verre hoek. Zijn tweede treffer schoof hij vanaf rand strafschopgebied binnen.

Daarmee staat de teller voor Dybala op veertien thuisdoelpunten in alle competities dit seizoen. Slechts tweemaal scoorde hij ook buitenshuis. Al zijn laatste veertien doelpunten waren allemaal in het onderkomen van Juventus. Daar voelt de international zich als een vis in het water. In de laatste zeven thuiswedstrijden over alle competities vond Dybala achtmaal het net. De thuisploeg moest zich bovendien na 22 minuten al zeker van zijn zaak hebben gevoeld. Juventus verloor dit seizoen geen enkel duel waarin Dybala scoorde.

Barcelona zal desondanks van tevoren niet gevreesd hebben voor treffers van Dybala. In zijn voorgaande zes CL-wedstrijden produceerde hij slechts twee treffers. Met zijn twee goals tegen Barcelona was hij de eerste speler voor Juventus sinds mei 2015 die twee keer in één duel scoorde voor de Italianen. Carlos Tévez was de laatste die dat voor elkaar kreeg. Daarnaast was zijn overige invloed voor Juventus met slechts vijf succesvolle passes in de eerste helft beperkt te noemen.

Niet alleen de vorm van Dybala in Turijn is uitstekend. Ook Juventus zelf geeft met de 3-0 overwinning een vervolg aan een indrukwekkende reeks. Het is inmiddels 22 Europese duels op rij ongeslagen voor eigen publiek. Daarnaast kreeg het dit toernooi nog maar twee tegendoelpunten in negen wedstrijden. Daardoor is het samen met Real Madrid als enige nog ongeslagen in het kampioenenbal.