14.04.2017 16:19

Babel verkozen tot Speler van de Week in EL

Ryan Babel (r.) heeft Beşiktaş op voorsprong geschoten tegen Olympique Lyon. (13-04-2017)
Ryan Babel (r.) heeft Beşiktaş op voorsprong geschoten tegen Olympique Lyon. (13-04-2017)

Ryan Babel heeft onder meer Davy Klaassen afgetroefd in de eervolle verkiezing van Speler van de Week. Donderdagavond vonden de kwartfinales van de Europa League plaats, waarin beide Nederlanders een hoofdrol vertolkten.

De dertigjarige Babel speelde met zijn club Beşiktaş op bezoek bij Olympique Lyon. Babel maakte het openingsdoelpunt en het cruciale uitdoelpunt, maar vlak voor tijd wisten de Fransen de score toch nog om te draaien: 2-1. De goede prestatie van Babel is wel beloond met de verkiezing tot Speler van de Week.

Andere spelers op de shortlist waren Klaassen, Iago Aspas en Henrikh Mkytarian. Alle spelers kwamen donderdagavond tot scoren. Klaassen maakte beide doelpunten voor Ajax tegen Schalke (2-0). Aspas vuurde Celta de Vigo op voorsprong tegen KRC Genk (3-2), terwijl Mkhitaryan het openingsdoelpunt maakte voor Manchester United bij RSC Anderlecht (1-1).

De uitverkiezing van Babel is wel opvallend. Hij zat namelijk niet in het Team van de Week. Ook Mkhitaryan kreeg daarin geen plekje, dat verder vooral werd gevuld met Ajacieden. Klaassen, Donny van de Beek en Amin Younes bevonden zich bij de beste elf spelers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner