14.04.2017 12:03

Ajax-trio opgenomen in Europa League-team

Davy Klaassen, Donny van de Beek en Amin Younes zijn door de UEFA opgenomen in het Elftal van de Week van de heenwedstrijden in de kwartfinale van de Europa League. Daarmee zijn de Amsterdammers hofleverancier van het weekelftal. 

De ploeg van Peter Bosz was heer en meester tegen de Duitsers en daarvoor heeft de UEFA Ajax beloond met drie spelers in het Team van de Week. Aanvoerder Klaassen was met twee treffers de grote man bij de Amsterdammers, terwijl ook Van de Beek en Younes goed speelden. Daarnaast is er één speler van Schalke 04 opgenomen in het elftal. Niet geheel onlogisch is dat Ralf Fährmann, die tegen Ajax de meeste reddingen maakte in de Europa League dit seizoen.

Naast drie spelers van Ajax zijn er twee spelers van RSC Anderlecht (Leander Dendoncker en Serigne Mbodj) en Olympique Lyon (Corentin Tolisso en Jérémy Morel) opgenomen in het elftal. Iago Aspas en oud-PSV'er Marcelo representeren Celta de Vigo en Beşiktaş, terwijl er geen enkele speler van Manchester United in het team is opgenomen door de UEFA. Daarmee is het de enige ploeg die geen enkele speler aflevert voor de samenstelling van Team van de Week. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner