15.04.2017 15:50

Janssen scoort uit open spel voor Tottenham

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt op AFC Bournemouth (4-0). Vincent Janssen maakte het vierde doelpunt, wat zijn eerste competitiedoelpunt was uit open spel. Hij mocht pas na 87 minuten invallen en scoorde in blessuretijd.

De thuisclub leidde na 48 minuten al met 3-0, met dank aan treffers van Mousa Dembélé, Heung-Min Son en Harry Kane. Voor Kane was het zijn twintigste doelpunt in het huidige seizoen, waardoor hij al drie seizoenen op rij minimaal twintig keer scoorde. Hiermee voegde de spits zich in een mooi rijtje. Janssen scoorde zaterdagmiddag zijn zesde doelpunt voor Tottenham Hotspur.

De Nederlander maakte er al één in de Premier League, maar dat was vanaf de strafschopstip tegen Leicester City. Tegen Bournemouth was het eindelijk raak, na een voorzet schoot hij eerst nog op de keeper, de rebound verzilverde de topscorer van het vorige Eredivisie-seizoen vervolgens wel. De nummer twee van de Premier League verkleinde de achterstand op koploper Chelsea tot vier punten. De lijstaanvoerder staat zondag voor een zware uitwedstrijd bij Manchester United.