15.04.2017 15:35

Kane voegt zich bij topspitsen Premier League

Harry Kane scoorde zaterdagmiddag in de wedstrijd tegen AFC Bournemouth en met die goal voegt de spits van Tottenham Hotspur zich in een illuster rijtje. Al drie seizoenen op rij scoorde hij meer dan twintig keer in de Premier League. Alleen Alan Shearer, Thierry Henry en Ruud van Nistelrooy lukten dan eerder.

Het onderstreept het bijzondere verhaal van de jonge spits, die sinds 2009 rondloopt bij Tottenham Hotspur, maar pas in 2014 echt doorbrak. Kane werd vier keer verhuurd voor hij in het seizoen 2014/2015 aan zijn geweldige reeks in de Engelse competitie begon. Hij scoorde 21 keer in 34 wedstrijden en had daarmee een groot aandeel in de vijfde plaats die de Spurs behaalden aan het einde van het seizoen. Het bleek echter alleen maar het begin te zijn.

Het seizoen daarop miste Kane geen enkele competitiewedstrijd van Tottenham Hotspur, hij begon zelfs alle 38 duels in de basisopstelling. Hij scoorde 25 keer en behaalde met zijn ploeg Champions League-voetbal. In het huidige seizoen kende de Engelse spits veel blessureleed, maar desondanks haalde hij in speelronde 33 voor de derde keer op rij minimaal twintig doelpunten in één seizoen. 

Shearer (Blackburn Rovers/Newcastle United), Henry (Arsenal) en Van Nistelrooy (Manchester United) lukten het eerder in de geschiedenis van de Premier League, waarbij Henry het record van vijf achtereenvolgende seizoenen met minimaal twintig doelpunten in handen heeft. In de huidige competitie zijn spelers als Romelu Lukaku en Diego Costa al kansloos voor het record van Kane, Kun Agüero heeft nog vier doelpunten nodig in het huidige seizoen om dezelfde mijlpaal als Kane te bereiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner