21.04.2017 12:18

Madrileense stadsderby, AS Monaco tegen Juve

Sergio Ramos lift de Champions League-beker! (28-05-2016)
Sergio Ramos lift de Champions League-beker! (28-05-2016)

Er staan twee prachtige dubbele confrontaties op het programma in de halve finale van de Champions League. Real Madrid treft Atlético, terwijl AS Monaco te maken zal krijgen met Juventus. Dat heeft de loting op het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon bekendgemaakt.

Real Madrid - Atlético Madrid
De Koninklijke bereikte dit seizoen de halve finale ten koste van Bayern München. Na de 1-2 overwinning in Duitsland stond die stand in de return ook na negentig minuten op het scorebord. Daardoor werd het verlengen, maar door een fenomenale Cristiano Ronaldo bekerde Real Madrid door.  Ondanks dat de thuisreeks van Leicester City intact bleef, was het Los Colchoneros dat de halve finale bereikte. In de return werd het 1-1, maar door de 1-0 zege in Madrid bereikte  de ploeg van Diego Simeone voor de derde keer in vier jaar minstens de laatste halte voor de eindstrijd. 

De beide finalisten van het vorige jaar treffen elkaar nu in de halve finale. Het affiche stond ook in 2014 op het programma als finale. In zowel 2016 als 2014 was Real Madrid de stadsgenoot de baas.

AS Monaco - Juventus
De Monegasken, die hard op weg zijn om het ongelooflijke jaar van 2003/2004 te evenaren, versloegen in de kwartfinale Borussia Dortmund met 6-3 over twee wedstrijden. In de vorige ronde versloeg Juventus FC Barcelona door thuis met 3-0 te winnen, waarna het doelpuntloze gelijkspel in Camp Nou voldoende was om door te gaan naar de laatste vier.

In het verleden speelden Monaco en Juventus viermaal tegen elkaar, twee seizoenen geleden voor de laatste keer in de kwartfinale van de Champions League. Toen stootte Juventus door ten koste van de Fransen, na een 0-0 gelijkspel en een 1-0 overwinning. In 1997/1998 was de halve finale van de Champions League eveneens het strijdtoneel en ook toen waren de Italianen beter. Thuis wist Monaco nog met 3-2 te winnen, maar in Turijn werd het 4-1 voor de ploeg van Marcello Lippi.

Finale
Ian Rush, icoon van Liverpool FC met 468 Premier League-duels, verrichtte de loting in Nyon. De heenronde van de halve finales staat gepland in de eerste week van mei op 2 en 3 mei. Een week later, op 9 en 10 mei, worden de returns afgewerkt. De winnaars van de dubbele confrontaties zullen bepalen wie dit seizoen de Champions League wint. De finale van het miljardenbal vindt dit jaar plaats in het Millennium Stadion in Cardiff, Wales. De winnaar van Monaco-Juventus speelt 'thuis' in Cardiff. Dit heeft te maken met de bepaling van het thuis- of uittenue. 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner