05.03.2018 10:15

Vormer met twee keer zoveel assists als landgenoten

Ruud Vormer is van de tien grootste Europese competities de speler met de meeste assists op zijn naam. De middenvelder van Club Brugge gaf al zestien keer een beslissende voorzet, dat is één assist meer dan Paris-Saint Germain-vedette Neymar.

Het is daarom ook logisch dat hij de Nederlandse speler is die de meeste assists gaf dit seizoen. Sterker nog, Vormer is de enige Nederlander die in de dubbele cijfers staat en heeft zelfs meer dan het dubbele aantal eindpasses die de tweede landgenoot afleverde. Arjen Robben, Memphis Depay en Quincy Promes volgen met zes assists achter de aanvoerder van Club Brugge, die mede vanwege zijn grote aandeel in doelpunten werd gekroond tot Speler van het Jaar in België.

De twee competities waarin Nederlanders geen assists gaven, zijn de Spaanse Primera División en de Oekraïense Premyer Liga. Ook in de Serie A is de productie erg matig. Zo gaven onder meer Kevin Strootman, Hans Hateboer en Marten de Roon nog geen enkele assists. De enige assist staat op naam van Udinese Calcio-verdediger Bram Nuytinck. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner