01.08.2018 13:15

Modrić van slechtste Liga-aankoop naar 's werelds beste

Real Madrid-middenvelder Luka Modrić wordt in verband gebracht met het Italiaanse Inter. Of het voor de Kroaat tot een transfer gaat komen, is nog maar de vraag, maar sinds zijn entree bij Real Madrid is er een hoop gebeurd.

    Eind augustus 2012 verkaste de aanvoerder van huidig verliezend WK-finalist Kroatië van Tottenham Hotspur naar de Spaanse hoofdstad voor een bedrag van dertig miljoen euro. In Engeland was hij een grote meneer geworden en een stap hogerop leek de juiste keuze. Echter, zijn eerste seizoen bij Real Madrid was niet heel indrukwekkend, al stond hij vrijwel elk competitieduel op het veld. Het leverde Modrić met 36% (gekozen door de Marca-lezers) de titel op van slechtste aankoop van de Spaanse competitie in 2012.


    Lees ook: Arias naar Atlético: na Stam duurste PSV-verdediger 


    Die woorden zijn heden ten dage nauwelijks te begrijpen. De spelverdeler is na die twijfelachtige verkiezing namelijk uitgegroeid tot één van de beste centrale middenvelders van de wereld. Zo stond hij in de afgelopen drie seizoenen in het FIFA wereldelftal van het jaar, telkenmale met Andrés Iniesta en afgewisseld met Paul Pogba en Toni Kroos (tweemaal). 

    Daarnaast werd Modrić een kleine maand geleden nog uitgeroepen tot de beste speler van het Wereldkampioenschap in Rusland. Het kan dus verkeren. Van slechtste aankoop van het seizoen in Spanje, naar driemaal verkozen worden tot de allerbeste op je positie. Bovendien puilt de prijzenkast van Modrić bij Real Madrid inmiddels aan alle kanten uit, waardoor het onlogisch lijkt dat De Koninklijke zal meewerken aan een transfer. 

    De prijzenkast van Modrić bij Real Madrid:

    • Champions League – 4 keer winnaar 
    • WK voor clubs – 3 keer winnaar
    • UEFA Supercup – 3 keer winnaar 
    • Primera División – 2 keer winnaar 
    • Copa del Rey – 1 keer winnaar 
    • Supercopa – 1 keer winnaar 

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner