11.10.2018 08:30

Löw roept 'Torjäger' op die nog niet scoorde dit seizoen

Duitsland speelt zaterdag het duel tegen het Nederlands elftal voor de Nations League en oefent vier dagen later tegen Zwitserland. De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft spits Mark Uth opgeroepen voor de nationale ploeg.

De spits van Schalke 04 is daarmee de grote verrassing in de selectie, waarin Leroy Sané ook weer is opgenomen. De aanvaller van Manchester City werd nog buiten de selectie gelaten voor het Wereldkampioenschap in Rusland. Uth, die afgelopen zomer de overstap maakte van 1899 Hoffenheim, kan dus zijn debuut maken voor Die Mannschaft. 


Lees ook: De Eredivisionisten ten opzichte van vorig seizoen 


De laatste jaren is het snel gegaan met de spits, die bij sc Heerenveen aanvankelijk geen kansen kreeg en werd voor verhuurd aan Heracles Almelo. Daar presteerde hij goed, waarna sc Heerenveen hem een jaar langs als spits gebruikte. In het seizoen 2014/2015 maakte hij twintig doelpunten namens de Friezen in de Eredivisie + de Europese play-offs. Dat was zijn doelpuntrijkste seizoen tot nu toe in zijn profcarrière. 

Doelpuntrijkste seizoenen van Uth:

  1. 2014/2015 (Heerenveen) – 20 doelpunten
  2. 2017/2018 (Hoffenheim) – 17 doelpunten
  3. 2013/2014 (Heracles) – 10 doelpunten

Hoewel dat geen heel imposante statistieken zijn, heeft bondscoach Löw wel opgeroepen vanwege doelpunteninstinct. "Zijn technische vaardigheden zijn gewoon goed. Maar ik heb hem vooral opgeroepen vanwege zijn kwaliteiten als 'Torjäger'. Hij is zeer gevaarlijk in het strafschopgebied. Daar moeten we hem gaan gebruiken." Een opvallende uitspraak, daar Uth dit seizoen nog niet scoorde in de DFB-Pokal, Bundesliga en de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner