25.10.2018 09:45

Slechts 2 clubs uit de topcompetities zijn nog ongeslagen

Borussia Dortmund zegevierde woensdagavond in de poulefase van Champions League door op eigen veld met 4-0 te winnen van Atlético Madrid. De ploeg van Lucien Favre is daarmee bezig aan een geweldige start van het seizoen.

Na drie wedstrijden in de poule heeft Borussia Dortmund de volle buit te pakken. Met negen punten gaat het fier aan de leiding, bovendien hoefden Die Borussen nog geen enkele tegentreffer te incasseren in de Champions League. Dat overkwam de ploeg voor het laatst in het seizoen 2015/2016. Niet alleen in het miljardenbal is Borussia Dortmund nog ongeslagen, ook in alle andere competities verloor het nog niet.


Lees ook: Atlético lijdt grootste nederlaag ooit onder Simeone 


Daarmee is de Duitse ploeg samen met Juventus het enige team uit de vijf grootste competities van Europa dat nog niet heeft verloren. Onder meer Manchester City, Chelsea FC en Liverpool FC verloren in de Premier League nog niet, maar liepen wel tegen een nederlaag op in de Champions League of de FA Community Shield. 

Teams uit de 5 Europese topcompetities die nog ongeslagen zijn:

  • Borussia Dortmund – 12 wedstrijden
  • Juventus – 12 wedstrijden

Ook in Bundesliga zorgeloos
De Duitse ploeg is daarnaast de enige club in de Bundesliga die nog niet heeft verloren. van de eerste acht wedstrijden won de ploeg er zes en speelde het tweemaal gelijk. Het zorgt ervoor dat Borussia Dortmund koploper is in de Bundesliga met twintig punten. Tijdens die acht wedstrijden wist het liefst 27 doelpunten te maken. Dat is het hoogste aantal ooit in de geschiedenis van de club.  

Met Jadon Sancho, die dinsdagavond de eerste Engelsman werd die namens een buitenlandse club scoorde in de Champions League sinds Jonathan Woodgate in 2005, heeft de ploeg ook de beste aangever van de competitie. Met zes assists gaf hij er eentje meer dan ploeggenoot Marco Reus, Sébastien Haller (Eintracht Fankfurt) en Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach). Paco Alcácer is dan weer gedeeld topscorer van de Bundesliga. Net als Luka Jović (Eintracht Fankfurt) scoorde hij zeven keer.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner