09.12.2018 23:04

River Plate wint vierde Copa Libertadores in historie

De 58e editie van de Copa Libertadores is gewonnen door River Plate. Na verlenging was het de Argentijnse ploeg van coach Marcelo Gallardo die de trofee binnenhaalde. Het is de vierde gewonnen Copa voor River Plate in de clubgeschiedenis.

Independiente is met zeven zeges nog altijd recordhouder. River Plate kwam op gelijke hoogte met de eveneens Argentijnse club Estudiantes de La Plata. De winnaar dankte invaller Juan Fernando Quintero, die met een wonderschone treffer de eindstand in de verlenging op 2-1 zette. In de absolute blessuretijd werd het nog 3-1, omdat de keeper van Boca Juniors zijn doel had verlaten in een ultieme poging gelijk te maken uit een corner.

Meeste overwinningen Copa Libertadores

1. Independiente - 7 keer
  2. Boca Juniors - 6 keer
  3. Peñarol - 5 keer
  4. Estudiantes de La Plata en River Plate - 4 keer

De wedstrijd in Santiago Bernabéu kwam moeilijk op gang. River Plate had zichtbaar moeite om door de defensie van Boca Juniors heen te breken. De thuisploeg ondernam pas de eerste poging na negentien minuten en tien seconden. Het duurde in 2018 nooit zo lang voor River Plate om tot het eerste schot te komen. De poging van Ignacio Fernandez leverde echter geen treffer op.

Net voor rust sloeg Darío Benedetto van Boca Juniors wél toe. De spits was ook al trefzeker in het heenduel 28 dagen geleden. Daardoor werd de 28-jarige Argentijn de eerste speler sinds 2010 die in de twee finalewedstrijden scoorde. Het was overigens zijn enige balcontact binnen de zestien voor rust. Na zeventig minuten trok River Plate-spits Lucas Pratto de stand echter gelijk. Het bleek de opmars voor River Plate voor de uiteindelijke winst.