19.01.2019 09:27

Krul eindelijk in basis, maar al 13 uur geen clean sheet

Voor het eerst in drie jaar is Tim Krul een volwaardig seizoen aan het keepen. De Nederlandse doelman verdedigt het doel van Norwich City, de huidige nummer twee van de Championship. Cijfermatig gaat het hem echter niet heel best af.

Hoewel Norwich de tweede plaats op het tweede niveau in Engeland bezet, zijn er liefst twaalf clubs die minder vaak moesten vissen dan het Norwich van Krul, die in 28 competitiewedstrijden al 36 keer de bal uit het net moest halen. Zelfs nummer vijftien Stoke City incasseerde minder tegengoals dan Krul, die voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 (bij Newcastle United) al het hele seizoen in de basis staat.


 Lees ook: Kopsterk PSV treft in FC Emmen koppend zwakste ploeg 


De laatste keer dat Krul de nul hield, was op 27 november. Toen bleef het 0-0 tegen Hull City. Sindsdien speelde de 30-jarige sluitpost negen wedstrijden zonder het doel schoon te houden. Desondanks presteert Norwich City dit seizoen uitstekend. Het staat slechts één punt achter op koploper Leeds United, dat wel een wedstrijd minder speelde. De 3-1 zege op Birmingham City vrijdagavond een welkome opsteker voor Krul en co. De achtvoudig Oranje-international was met zijn ploeg al zes wedstrijden op rij zonder zege.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner