30.03.2019 10:00

Van Bommel meest productieve PSV’er tegen Ajax deze eeuw

Dit weekend staat de topper tussen koploper PSV en achtervolger Ajax op het programma. Met een zege kunnen de Amsterdammers het verschil terugbrengen tot twee punten. PSV-coach Mark van Bommel is in ieder geval ijzersterk tegen de rivaal.

Na de eeuwwisseling is er namelijk geen PSV’er die vaker het net vond tegen de Amsterdamse club dan Van Bommel. Hij vond in totaal vijf keer het net, waarmee hij als middenvelder enkele spitsen van topformaat voorblijft. Hij staat overigens wel op gelijke hoogte met Balász Dzsudzsák. Voor die vijf treffers legde hij een goede basis in 2005. In laatste seizoen voor zijn vertrek naar AC Milan was hij namelijk goed voor een hattrick in het met 0-4 gewonnen duel in Amsterdam.


 Lees ook: Trainer Ten Hag won nog nooit van PSV in de Eredivisie 


Over zijn hele periode voor PSV, de club die hij tweemaal diende, scoorde hij 52 keer in competitieverband. Daar had de Oranje-international 195 Eredivisieduels voor nodig. Het is de eerste keer dat hij als coach op bezoek gaat in de Johan Cruijff ArenA. In de eerste seizoenshelft beleefde hij zijn vuurdoop tegen de Amsterdammers. Die wedstrijd zag hij zijn ploeg imponeren en met 3-0 zegevieren.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner