13.04.2019 11:26

Lyon van bankzitter Depay maakt slechtste reeks in 2 jaar

Olympique Lyon is de draad even volledig kwijt. De huidige nummer drie van de Franse competitie verloor vrijdagavond op bezoek bij middenmoter FC Nantes. Het werd 2-1. De laatste weken maakt Lyon een vrije val.

Het leed daarmee de derde nederlaag op rij in alle competities. Eerst ging het in de halve finale van de Coupe de France met 2-3 ten onder tegen Stade Rennes, daarna volgden twee competitienederlagen tegen Dijon FCO (1-3) en dus Nantes. Daarmee heeft het nu de slechtste reeks in meer dan twee jaar. De laatste keer dat de Franse topclub driemaal op rij verloor, was in januari en februari 2017.

Opmerkelijk is dat in al die drie wedstrijden de Nederlandse international Memphis Depay op de bank begon. De meest waardevolle speler van het vorige seizoen moet het de laatste weken steeds vaker doen met een plek op de reservebank. Hij speelde dit seizoen 2210 minuten in de competitie, waarin hij pas zes keer scoorde. Tegen Nantes kwam hij al in de eerste helft binnen de lijnen voor de geblesseerde Lucas Tousart, maar Memphis kon de nederlaag van zijn team niet voorkomen.