14.04.2019 14:29

De Jong houdt PSV met recordgoal in titelstrijd

© Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Het zag er lange tijd slecht uit voor PSV in eigen huis tegen De Graafschap, maar na rust stelde de ploeg orde op zaken: 2-1. Luuk de Jong werd matchwinner met zijn 26ste competitiegoal, een persoonlijk record.

PSV speelde een erg zwakke eerste helft tegen De Graafschap en zocht met een achterstand de kleedkamers op. Delano Burgzorg kopte na 26 minuten de bezoekers op voorsprong in Eindhoven. Na de winterstop kijkt PSV opmerkelijk vaak en lang tegen een achterstand aan. Zondagmiddag duurde het zeker dertig speelminuten tot PSV via de stip langszij kwam via Steven Bergwijn.

Aantal minuten dat PSV op achterstand stond:

• Voor de winterstop: 89
  • Na de winterstop: 288

De zege kwam er toch nog via een doelpunt van De Jong. Hij gleed op aangeven van Denzel Dumfries de winnende tegen de touwen en zijn 26ste doelpunt van het seizoen. De aanvoerder van PSV maakte nog nooit meer competitiedoelpunten in een seizoen, alleen in het seizoen 2015/2016 kwam hij namens PSV tot hetzelfde aantal. De Jong maakte dit seizoen vier doelpunten meer dan achtervolger Dušan Tadić op de nationale topscorerslijst.

Strijd om doelsaldo beslist?
PSV lijkt te moeten hopen op een uitglijder van Ajax in plaats van zelf een monsterscore neer te zetten. Beide ploegen staan in punten gelijk, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is met twaalf punten voorsprong een stuk beter. Met een doelpuntengemiddelde van PSV van 2,97 per wedstrijd lijkt dat verschil onoverbrugbaar in de laatste vier wedstrijden van het seizoen.