14.04.2019 10:20

Ajax met grote afstand meest scorende ploeg van Europa

Ajax rijgt de doelpunten dit seizoen aaneen. Tegen SBV Excelsior konden er weer zes treffers aan het totaal worden bijgevoegd, wat dan uitkomt op 106. Daarmee laten de Amsterdammers alle Europese ploegen op ruime achterstand.

Via een hattrick van Klaas Jan Huntelaar, twee treffers van Dušan Tadić en een volley van Kasper Dolberg moest ook Excelsior aan de scoringsdrift van Ajax geloven, al deden de Kralingers wel twee keer wat terug: 6-2. Daarmee bouwde de ploeg van Erik ten Hag weer verder aan het mogelijke cruciale doelsaldo. De voorsprong op PSV bedraagt drie punten en een voordeel van dertien punten in het doelsaldo, maar de Eindhovenaren hebben nog een wedstrijd tegoed.

Niet alleen binnen de landsgrenzen is Ajax de ploeg met de meeste doelpunten, zelfs in heel Europa kan er niemand tippen aan de productie. Ook concurrent PSV gooit hoge ogen en de ploeg van Mark van Bommel heeft alleen Paris Saint-Germain ook nog boven ze staan. Opmerkelijk is dat Juventus, dat zelfs al een kampioenswedstrijd speelde - en verloor - niet eens in de top tien staat. De opponent van Ajax in de Champions League maakte maar 65 doelpunten in de Serie A.

Meest scorende ploegen van Europa:

  1. Ajax: 106
  2. PSG: 89
  3. PSV: 87
  4. Manchester City: 83
  5. Rode Ster Belgrado: 83
  6. FC Barcelona: 81
  7. BSC Young Boys: 78
  8. SL Benfica: 77
  9. Liverpool FC: 75
  10. Bayern München: 74


Lees ook: De Boer wint eerste wedstrijd sinds oktober 2016


Ajax op weg naar doelpuntenrecord
Het doelpuntenrecord in de Eredivisie staat op naam van Ajax in het seizoen 1966/1967. Onder leiding van Rinus Michels werden er toen 122 goals gemaakt. Met een gemiddelde van 3,59 doelpunten per wedstrijd speelden de Amsterdammers zich toen naar de hoogste productie ooit. Het huidige Ajax scoort er gemiddeld 3,53 per wedstrijd en moet dus nog een tandje bijschakelen. In de laatste vier wedstrijden moet Ajax nog minimaal 16 keer het net vinden, vier per wedstrijd gemiddeld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner