27.04.2019 12:25

Afrikaans record houdt Liverpool in titelrace

Liverpool FC heeft vrijdagavond met twee vingers in de neus rode lantaarndrager Huddersfield Town aan de kant gezet. Het werd 5-0 op Anfield. Aan de hand van de Afrikaanse spelers heroverde Liverpool de koppositie.

Buitenspelers Sadio Mané uit Senegal en Egyptenaar Mohamed Salah tekenden namelijk voor twee treffers, terwijl Naby Keïta uit Guinee al na een minuut de score opende. Dat betekent dat alle vijf de doelpuntenmakers Afrikaanse roots hebben. Het is in de rijke Premier League-historie nog nooit vertoond dat er vijf Afrikanen op het scoreformulier kwamen in één duel.


 Lees ook: Burnley potentiële bananenschil City én hulp Liverpool


Liverpool is dit seizoen in eigen huis niet te verslaan. De club van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, die tegen het Huddersfield van Terence Kongolo in de basis startten, verzamelden dit seizoen al vijftig punten op eigen bodem. Daarmee speelt de titelkandidaat het beste seizoen ooit op Anfield. Het vorige record werd in 2013/2014 neergezet, toen de teller op 49 punten stokte.

Daarvoor mag het voor een groot gedeelte dank uitspreken aan doelman Alisson Becker. De Braziliaan keept een uitstekend seizoen onder de lat bij Liverpool en hield tegen Huddersfield Town voor de twintigste keer dit seizoen zijn doel schoon. Alleen Peter Schmeichel (20), Petr Cech (24), Edwin van der Sar (21) en Pepe Reina (twee keer 20) hielden minstens twintig keer de nul in een seizoen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner