10.01.2014 21:46

Slordig Ajax onderuit in Turkije

Ajax heeft vrijdagavond haar eerste wedstrijd in 2014 verloren. In Turkije ging de ploeg van Frank de Boer tegen Galatasaray onderuit met 2-1. Al vroeg in de wedstrijd kwam de huidige landskampioen op achterstand na een reeks van fouten. In de tweede helft kopte Mike van der Hoorn de 1-1 op het scorebord, maar twintig minuten voor tijd maakte Ibrahim Coskun er alsnog 2-1 van.

De wedstrijd was nog niet begonnen of er werd gescoord door de Turken. Thulani Serero kaatste verkeerd op Joël Veltman, die de ziekenhuisbal vervolgens aan Jasper Cillessen overliet. Die kwam te laat, waardoor Burak Yilmaz kon oppikken en de 1-0 in het lege doel schoot. Ajax - met de jonge Jaïro Riedewald als linksback - bleef de hele eerste helft slordig. In de passing, maar ook in de afronding van kansen. Vooral Viktor Fischer liet zich van zijn negatieve kant zien, waardoor 1-0 ook de ruststand was.

Ajax begon de tweede helft in een volledig nieuwe opstelling - inclusief keeper - en had maar twee minuten nodig om de stand gelijk te trekken. Een corner van Lasse Schöne werd onberispelijk ingekopt door Van der Hoorn. De Amsterdammers gingen op zoek naar de eerste voorsprong van de avond en was duidelijk de betere ploeg, maar liet zich toch verrassen door Coskun. De Turk verschalkte Kenneth Vermeer met een geplaatst schot in de linkerhoek. Het aandringen van Ajax bleef prominent aanwezig, maar gescoord werd er niet meer.

Door het verlies speelt Ajax zaterdag al de troostfinale in de Antalya Cup. In de strijd om de derde en vierde plek wordt er gespeeld tegen Trabzonspor. Die ploeg verloor eerder deze week met 3-1 van Celtic.