11.01.2014 19:57

Ajax na penalty's onderuit tegen Trabzonspor

Ajax heeft ook haar tweede oefenwedstrijd op Turkse bodem verloren. Tegen Trabzonspor werd er met 2-1 verloren, nadat er na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord stond. De Turken namen de penalty's echter beter (4-3).

Het was een perfecte kopie van afgelopen vrijdag. Ajax gaf de tegenstander in de openingsfase alle gelegenheid om de score te openen. Joël Veltman bleef te kalm in een duel met Emre Güral, die de bal kon oppikken en één op één met Jasper Cillessen rustig bleef. De Amsterdammers kwamen de klap opnieuw goed te boven, maar net als tegen Galatasaray werden er weer veel kansen gemist. Onder andere Viktor Fischer en Siem de Jong konden de trekker niet overhalen.

In de tweede helft verschenen er opnieuw elf nieuwe spelers aan de aftrap. Onder deze elf bevond zich ook een debutant: Ricardo Kishna. De flankspeler maakte tegen Trabzonspor zijn officieuze debuut in het eerste elftal van Ajax, maar dit was niet te zien. Kishna liet zien waarom hij als een groot talent bekend staat. Met behendige acties, een subliem overzicht en een flinke dosis lef maakte hij het menig verdediger lastig. Een doelpunt kon hij niet forceren. Hiervoor moesten de Amsterdammers wachten tot de slotfase. Mike van der Hoorn werd wederom de gevierde man. De verdediger kwam mee naar voren en kopte een voorzet van Bojan tegen de touwen. Omdat in de Antalya Cup niet verlengd wordt gingen beide ploegen direct naar de penalty's.

Stefano Denswil mocht als eerste aanleggen vanaf elf meter, maar de verdediger die eerder in het seizoen zo'solide indruk maakte schoot kiezelhard op de lat. De resterende penalty's werden allemaal geraakt, totdat debutant Kishna naar de penaltystip liep. De aanvaller schoot bij een stand van 4-3 hoog over, waardoor Ajax als verliezer van het veld liep. De nederlaag betekent dat Ajax vierde en dus laatste wordt in de Antalya Cup.