17:30 uur
FC Schalke 04
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Leroy Sané 53. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin De Bruyne 78. / Schot met rechts  (Daniel Caligiuri)

90'
Wolfsburg ging in de tweede helft door met waar het in de eerste helft mee begonnen was: het doel van Fährmann onder vuur nemen. De bal leek er niet in te willen en opeens was er Leroy Sané die na een geweldige sprint aan de andere kant wel scoorde. Een goal van Wolfsburg kon echter niet uitblijven en die kwam er dan ook: Kevin de Bruyne redde een punt voor zijn ploeg.
90'
90'
In de extra tijd nog een enorme kans voor Guilavogui. Hij schiet veel te gehaast, waardoor de bal hoog over het doel vliegt.
89'
Wolfsburg zet nog een paar minuten aan, maar kan het Fährmann nog niet lastig genoeg maken.
86'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Josuha Guilavogui
86'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Maximilian Arnold
84'
Krijgt dit duel nog een winnaar? Het lijkt er voorlopig niet op, want Wolfsburg is na het doelpunt juist een beetje ingezakt.
84'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Julian Draxler
84'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Max Meyer
81'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Bas Dost
81'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> André Schürrle
80'
Wolfsburg wil nu voor de volle drie punten gaan en raast maar door. Nu is het Caligiuri die de bal op Fährmann afvuurt, maar de goalie redt.
78'
Doelpunt voor VfL Wolfsburg, 1:1 door Kevin De Bruyne
Eindelijk is het dan raak voor Wolfsburg! Van vlak buiten het strafschopgebied schiet De Bruyne met rechts feilloos raak.
78'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Tranquillo Barnetta
78'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Sead Kolašinac
77'
Gele kaart voor Ivan Perišić (VfL Wolfsburg)
Geel voor Perišić, na een stevige charge op Farfán.
73'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Leon Goretzka
73'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Leroy Sané
70'
Fährsmann keept waarschijnlijk de wedstrijd van zijn leven. Opnieuw is het De Bruyne die de bal op hem afvuurt, weer is hij de aanvaller te slim af.
67'
De Bruyne dwingt Fährmann om weer in actie te komen. De Belg heeft een geweldige vrije trap, waarop de doelman maar ternauwernood kan redden. Matip ruimt vervolgens verder op.
65'
Gele kaart voor Dennis Aogo (FC Schalke 04)
Geel voor Aogo, die Daniel Caligiuri onderuit haalt.
63'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Daniel Caligiuri
63'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Christian Träsch
61'
Zoals eigenlijk al de hele wedstrijd is de thuisploeg de bovenliggende partij. De voorsprong van Schalke 04 mag dan ook een wonder heten.
57'
Hoe lang houdt Schalke 04 dit nog vol? Perišić duikt weer eens op voor Fährmann, maar de doelman lijkt niet te passeren vandaag.
54'
Gele kaart voor Diego Benaglio (VfL Wolfsburg)
Benaglio krijgt geel voor commentaar op de leiding.
53'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 0:1 door Leroy Sané
Wat een goal! Leroy Sané legt een sprint van een meter of zestig af en raast iedereen voorbij, om vervolgens zelf af te ronden.
51'
Een felle start van Wolfsburg! De bal komt opnieuw het strafschopgebied in, maar Schürrle kan er net niet bij.
47'
Ricardo Rodríguez! Meteen is hij dichtbij een goal, maar zijn schot van afstand raakt de lat.
46'
45'
Het begin van de wedstrijd verliep rustig, maar Wolfsburg werd steeds gevaarlijker. Schalke 04 mag doelman Fährmann dan ook erg dankbaar zijn dat het nog altijd 0-0 staat, hij hield zijn ploeg een aantal keer knap op de been.
45'
44'
Wat een wedstrijd keept Fährmann! Opnieuw komt hij twee keer goed in actie op doelpogingen van de Bruyne en Perišić.
40'
De Bruyne met een hard schot van afstand, weer grijpt Fährmann goed in.
39'
Oh oh oh, wat een kansen voor Wolfsburg! Schürrle, Träsch en Perišić krijgen allemaal van dichtbij de kans om te scoren, maar het lukt ze niet. Fährmann staat goed in de weg.
36'
Goede aanval van Schalke 04, waaruit Kolašinac een goede voorzet af kan leveren. Het is te druk in het strafschopgebied om een ploeggenoot te kunnen vinden.
33'
Gele kaart voor Sead Kolašinac (FC Schalke 04)
Kolašinac komt heel goed weg met slechts een gele kaart. Met twee benen zet hij een stevige tackle in op Vieirinha, die hard onderuit gaat.
30'
Gustavo! Hij krijgt een scherpe voorzet van Vieirinha panklaar op zijn hoofd en mist het doel op een haar na.
29'
Huntelaar is er vandoor! Hij lijkt op weg naar de 0-1, maar Naldo weet hem net op tijd op rechtmatige wijze van de bal te zetten.
28'
Een fraaie aanval van Schalke 04 eindigt als Max Meyer voor eigen succes gaat, in plaats van de bal voor te geven.
25'
Bijna een halfuur onderweg inmiddels, maar op een topper lijkt deze wedstrijd voorlopig nog niet. Beide teams zijn erg slordig.
22'
Bij Wolfsburg wordt de bal zomaar ingeleverd op het middenveld. Schalke 04 vertrekt snel: Klaas Jan Huntelaar levert vanaf links een voorzet af, maar Wolfsburg is snel genoeg terug om uit te kunnen verdedigen.
19'
Wat een schot van De Bruyne! Van grote afstand probeert hij het ineens en verrast Fährmann. De doelman ziet de bal tot zijn grote opluchting echter net over gaan.
16'
Wolfsburg en Schalke 04 maken er nog weinig spektakel van. Onder het lentezonnetje wordt een laag tempo gehanteerd.
13'
Geweldige voorzet van Kevin de Bruyne vanaf rechts! Schürrle staat in het strafschopgebied al klaar om het af te maken, maar Ralf Fährmann is goed uit zijn doel gekomen.
10'
Opeens is André Schürrle er vandoor! Joel Matip moet een flinke sprint inzetten om hem nog in te halen. Het lukt hem, ten koste van een corner.
8'
De eerste kansen zijn voor de bezoekers. Nu is het Marvin Friedrich die een doelpoging doet: uit een corner kopt hij net over het doel.
6'
Na een vrije trap van Schalke 04 is daar de eerste doelpoging van de wedstrijd! Max Meyer probeert het met een volley, maar zijn schot heeft weinig kracht.
3'
Een rustige openingsfase in Wolfsburg, waarin het spel op en neer gaat, maar er nog geen kansen zijn.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd VfL Wolfsburg tegen FC Schalke 04. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg kreeg midweeks in de Europa League een flinke tik te verwerken. Het Italiaanse Napoli was in de kwartfinale met 4-1 te sterk. Die nederlaag is echter slechts een kleine tegenslag. Wolfsburg is bezig aan een uitstekend seizoen. Die Wölfe staan momenteel met zestig punten op de tweede plaats. Koploper Bayern München is uit het zicht, maar nummer drie Borussia Mönchengladbach staat op zeven punten afstand. Wolfsburg zal daardoor aankomend seizoen hoogstwaarschijnlijk actief zijn in de Champions League en dat is natuurlijk een groot succes voor de kampioen van 2008/2009.

FC Schalke 04 zal in tegenstelling tot Wolfsburg aankomend seizoen waarschijnlijk niet deelnemen aan de Champions League. Die Königsblauen staan voorafgaand aan speelronde 29 met 41 punten op plek vijf. De achterstand op nummer vier Bayer Leverkusen is maar liefst tien punten. Schalke 04 moet het daardoor aankomend seizoen doen met wedstrijden in de Europa League.

Dost vs. Huntelaar

Het duel in de Volkswagen Arena staat voor Nederland natuurlijk in het teken van Bas Dost vs. Klaas Jan Huntelaar. De Nederlandse spitsen in Duitse dienst hebben het momenteel lastig. Dost staat al vier competitieduels 'droog', terwijl Huntelaar al elf (!) competitiewedstrijden op rij niet tot scoren kwam. De teller van Dost blijft daardoor steken op dertien goals. Huntelaar heeft de dubbele cijfers nog niet bereikt en staat op zeven treffers.

Historie

Het duel Wolfsburg – Schalke werd zeventien keer eerder afgewerkt in de Bundesliga. Op basis van de historie is Wolfsburg favoriet. De club van Dost won namelijk zeven keer, terwijl Schalke slechts twee keer met drie punten huiswaarts keerde. Het duel eindigde ook acht keer in een gelijkspel. Eerder dit seizoen wist Schalke in eigen huis met 3-2 te winnen. Binnen een half uur had Schalke al een 3-0 voorsprong te pakken dankzij twee treffers van Eric Maxim Choupo-Moting en een goal van Christian Fuchs. Wolfsburg kwam nog wel terug via treffers van Ivica Olić en Nicklas Bendter, maar daar bleef het bij.

Vorig seizoen was Wolfsburg de baas in eigen huis. Het werd 4-0 dankzij doelpunten van Robin Knoche, Vierinha, Naldo en Stefan Kutschke. De laatste keer dat Schalke wist te winnen in Wolfsburg dateert van 2 maart 2013. Het werd 4-1 voor Schalke dankzij twee treffers van Julian Draxler en een goal van Jefferson Farfán en Huntelaar. Destijds deed Olić wat terug namens Die Wölfe.