19.04.2015 19:26

Wolfsburg morst twee punten tegen Schalke

Ricardo Rodríguez (r.) ontsnapt aan de aandacht van Jefferson Farfán (l.) tijdens VfL Wolfsburg - FC Schalke 04. (19-04-2015)

De Duitse topper tussen VfL Wolfsburg en Schalke 04 heeft zondagavond geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg was veel sterker, maar kwam in de tweede helft zelfs op achterstand. Een kwartier voor tijd wist Kevin De Bruyne nog een punt te redden voor zijn team.

De wedstrijd begon rustig en had zeker in het eerste halfuur nog weinig weg van een topper in één van de beste competities ter wereld. Beide ploegen leden veel balverlies, waardoor grote kansen uitbleven. De eerste kleine kansjes waren voor Schalke 04: Max Meyer probeerde het met een volley, Marvin Friedrich kopte een corner net over het doel.

Na een halfuur vond de thuisploeg dat het tijd was voor actie, waarna kans op kans volgde. De eerste die dichtbij een goal was, was Kevin De Bruyne. Van grote afstand verraste hij doelman Ralf Fährmann, die het schot tot grote opluchting over zijn doel zag gaan. Even later was het Schürrle die het de Duitse doelman lastig maakte, de rebounds waren voor Christian Träsch en Ivan Perišić, maar ook zij scoorden niet. Schalke 04 mocht Fährmann bijzonder dankbaar zijn dat het bij rust nog altijd 0-0 stond.

In de tweede helft ging de thuisploeg op dezelfde voet door. Al binnen de minuut trilde de lat, na een hard schot van Ricardo Rodríguez. De bal leek er echter maar niet in te willen gaan en plots was daar Leroy Sané. Het negentienjarige talent van Schalke 04 had een indrukwekkende sprint van een meter of zestig in huis en rondde het daarna zelf af: 0-1.

Van die tegengoal raakte Wolfsburg echter niet van slag, het doel van Fährmann werd constant onder vuur genomen. Het was dan ook niet de vraag of de thuisploeg zou scoren, maar wanneer. Krap een kwartier voor tijd gebeurde dat dan eindelijk: met een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied wist De Bruyne doelman Fährmann eindelijk te passeren. Het resterende kwartier was voor beide teams niet genoeg om nog een keer te scoren, waardoor het duel geen winnaar kende.

VfL Wolfsburg houdt de tweede plaats stevig in handen, Schalke 04 zakt terug naar de zesde plaats. Het wordt gepasseerd door FC Augsburg, dat zaterdag met 2-1 van VfB Stuttgart won.

Door: Jessica Westdijk