FC Schalke 04 Zaterdag, 6. Februari 2016
15:30 uur
VfL Wolfsburg
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Klaas-Jan Huntelaar 24. / Schot met rechts  (Junior Caiçara)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Johannes Geis 35. / dir. vrije trap
3 : 0 Torinfos in de Ticker Alessandro Schöpf 87. / Schot met rechts  (Junior Caiçara)

90'
Schalke maakte de wedstrijd in de tweede helft dood en speelde het slim uit in de tweede helft. Wat Wolfsburg daar tegenover stelde, was simpelweg niet goed genoeg. Hierdoor bleef het lang 2-0 in de tweede helft en maakte de uitploeg nooit echt aanstalten om er weer een wedstrijd van te maken. In de slotfase zorgde invaller Alessandro Schöpf nog voor de 3-0 voor de thuisploeg, waardoor de wedstrijd compleet beslist was.
90'
90'
De zoveelste debutant van deze wedstrijd staat klaar. Doelpuntenmaker Geis gaat naar de kant, Thilo Kehrer vervangt.
90'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Thilo Kehrer
90'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Johannes Geis
87'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 3:0 door Alessandro Schöpf
Daar is de absolute beslissing! Invaller Schöpf maakt de 3-0 voor Schalke. Hij rondt een goede counter af met een schot van twintig meter.
86'
Rodríguez neemt een gevaarlijke vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied. De bal wordt aangeraakt en belandt in het zijnet.
85'
Hecking pleegt zijn laatste wissel van deze wedstrijd. Josuha Guilavogui oogt geblesseerd en wordt naar de kant gehaald voor Marcel Schäfer.
85'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Marcel Schäfer
85'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Josuha Guilavogui
81'
Bendtner was niet goed genoeg vandaag. Zijn vervanger is Leandro Putaro, die in zijn debuut de zware taak krijgt om dit duel om te draaien.
81'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Leandro Putaro
81'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Nicklas Bendtner
80'
Schalke wisselt nogmaals. De geblesseerde Choupo-Moting gaat naar de kant, Alessandro Schöpf maakt het restant van het duel vol.
80'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Alessandro Schöpf
80'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Eric Maxim Choupo-Moting
78'
Younès Belhanda komt het laatste kwartier in het veld bij de thuisploeg. Hij vervangt Meyer.
78'
Wissel in bij FC Schalke 04 -> Younès Belhanda
78'
Wissel uit bij FC Schalke 04 -> Max Meyer
76'
De slotfase breekt aan. Kan Wolfsburg nog wat spanning in de wedstrijd brengen?
73'
Knoche komt goed weg. Hij verdedigt een corner op onzekere wijze uit en schiet bijna in eigen doel.
73'
Choupo-Moting gaat makkelijk langs Jung en doet binnen het strafschopgebied een poging richting korte hoek, maar het schot wordt geblokt.
69'
Bruno Henrique produceert zijn eerste poging in het shirt van Wolfsburg. De bal wordt van richting veranderd en gaat naast.
66'
Een debutant aan de kant van Wolfsburg. Kruse verlaat het veld, Bruno Henrique vervangt.
66'
Wissel in bij VfL Wolfsburg -> Bruno Henrique
66'
Wissel uit bij VfL Wolfsburg -> Max Kruse
65'
De fase waarin het moet gaan gebeuren voor Wolfsburg breekt langzamerhand aan. Een doelpunt is spoedig nodig om het nog spannend te maken.
62'
Gele kaart voor Robin Knoche (VfL Wolfsburg)
Sané poort Knoche en dat laat de Wolfsburg-verdediger niet gebeuren. Hij haalt de aanvaller onderuit en voorkomt daarmee een veelbelovende tegenaanval, waardoor hij geel ontvangt.
58'
Gele kaart voor Nicklas Bendtner (VfL Wolfsburg)
Bendtner is met een behoorlijke sliding goed voor nog een gele kaart bij de uitploeg.
56'
Caligiuri legt nog maar eens aan voor een schot van afstand, maar ditmaal produceert hij een afzwaaier. Schalke voert aanvallend nog niet veel uit in de tweede helft.
52'
Caligiuri heeft uitstekende controle over een lange bal en brengt voor, maar Fährmann plukt de bal op het nippertje uit de lucht.
49'
Gele kaart voor Johannes Geis (FC Schalke 04)
Ook doelpuntenmaker Geis ontvangt een gele kaart. De middenvelder voorkomt met opzichtig vasthouden dan Caligiuri door kan.
46'
45'
Schalke was overduidelijk de betere in de eerste helft en liet dat ook blijken in de score. Door een mooi afstandsschot van Huntelaar en een vrije trap van Geis gaat het aan de leiding in het thuisduel met Wolfsburg, al had het met een doelman in vorm nog gelijk gestaan. Benaglio zat er alleen tweemaal net naast, waardoor Wolfsburg een behoorlijk zware taak heeft in de tweede helft.
45'
45'
Een vrije trap van Ricardo Rodríguez draait gevaarlijk in richting het doel van Schalke. Joel Matip voorkomt met een heldhaftige kopbal dat Fährmann in actie moet komen.
40'
Goretzka heeft zowel Meyer als Sané als optie in een gevaarlijke counter. Hij kiest voor laatstgenoemde, die de bal net te ver voor zich uitspeelt. De ene kans wordt momenteel op de andere gestapeld.
39'
Sané met een poging van afstand. Een schot van ongeveer 25 meter gaat naast. Schalke heeft de mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden.
38'
Bijna weer een doelpunt van Geis! Nu een vrije trap van wat dichterbij. Hij probeert Benaglio te verrassen door de bal in de verre hoek te schieten, maar de bal gaat naast.
35'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 2:0 door Johannes Geis
Daar is zelfs de 2-0! Geis pegelt een vrije trap van ruim 25 meter mooi binnen, al zag Benaglio er nogmaals niet erg overtuigend uit.
31'
Sané brengt de bal voor na een mooie beweging. Uit de kluts komt de bal terecht bij Geis, die de bal richting verre hoek probeert te krullen. Naldo is wederom belangrijk met een blok.
30'
Gele kaart voor Max Kruse (VfL Wolfsburg)
Kruse komt fors in bij Geis. Een vliegende beuk komt hem op geel te staan.
29'
Schalke blijft frequenter opduiken voor het doel van Wolfsburg. De goal heeft vertrouwen gegeven aan de ploeg van André Breitenreiter.
26'
Gele kaart voor Klaas Jan Huntelaar (FC Schalke 04)
Twee minuten na zijn goal ontvangt Huntelaar een gele kaart voor vasthouden.
24'
Doelpunt voor FC Schalke 04, 1:0 door Klaas Jan Huntelaar
Schalke komt op voorsprong! Klaas Jan Huntelaar schiet van 25 meter hard in de verre hoek. Wolfsburg-goalie Diego Benaglio zag er niet overtuigend uit met zijn poging tot redden.
23'
Uitgerekend oud-Schalke-speler Julian Draxler krijgt een grote kans op de 0-1. Sinds minuut één is hij al uitgefloten en nu heeft hij de mogelijkheid te antwoorden met een goal, maar hij schuift recht in de handen van Fährmann.
22'
Wat een pegel van Caligiuri!
Daniel Caligiuri krijgt wat ruimte en schiet van dertig meter snoeihard richting korte hoek. Fährmann is al verslagen, maar de bal belandt op de lat.
21'
Schalke stelt zich met een duidelijke 4-4-2 op wanneer Wolfsburg balbezit heeft, met Meyer die naast Huntelaar in de spits loopt.
17'
Schalke komt in de openingsfase regelmatiger voor het doel van de opponent. Het balbezit is weliswaar licht in het overwicht van Wolfsburg, maar het is de thuisploeg die het meest ten strijde trekt.
13'
Choupo-Moting speelt door op een volledig vrijstaande Max Meyer, wiens poging ternauwernood wordt geblokt door Naldo.
10'
Harde poging van Naldo, die even los was gekomen van zijn positie in de verdediging. De bal gaat in het zijnet.
9'
Max Kruse geeft daar een fantastisch balletje op de opkomende Sebastian Jung. De rechtsback vindt alleen Ralf Fährmann op zijn weg.
5'
Geis' voorzet is niet fantastisch, maar schiet wel door tot Eric Maxim Choupo-Moting. De aanvaller neemt de bal ineens op de slof van zo'n twintig meter, maar zijn poging gaat over.
4'
Afstandspoging van Johannes Geis. Hij laat niet zien over wat voor trapkwaliteiten hij eigenlijk beschikt en ziet de bal over gaan.
1'
We zijn begonnen in de Veltins-Arena! Een cruciale partij in de subtop van de Bundesliga is onderweg.
1'
Zowel FC Schalke 04 als VfL Wolfsburg staat niet op de plek waar het hoort te staan en zoekt aansluiting met de top drie. Het kampioenschap en plekje nummer twee zijn al nagenoeg verdeeld in de Bundesliga, met Borussia Dortmund dat nog een grotere voorsprong heeft op de rest van Bayern München op Dortmund. Het behalen van top vier is voor de ploegen uit Gelsenkirchen en Wolfsburg alleen wel cruciaal, aangezien dat Champions League-voetbal betekent. Een overwinning vanmiddag zou beide teams uitstekend uitkomen. Het verslag van deze wedstrijd wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Wisselvalligheid ten top
De Bundesliga staat, de top twee negerend, erg dicht bij elkaar. Dat laat zich ook zien in de uitslagen die langskomen in Duitsland; iedereen kan van elkaar winnen en van elkaar verliezen. Ter beeldvorming: nummer zes Schalke verloor twee weken geleden thuis van Werder Bremen met 1-3, terwijl het zevende plek bezettende Wolfsburg eerder dit seizoen 6-0 won van Werder. Dat gebeurde op 21 november 2015, zeven speelronden terug. Sindsdien won Wolfsburg niet meer; ogenschijnlijk te winnen wedstrijden tegen Hamburger SV, VfB Stuttgart, Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln eindigden in een nederlaag of gelijkspel. Het kenmerkt de wisselvalligheid waar ongeveer iedere ploeg in de Duitse competitie verkeert; niemand hoeft een duel kansloos in te gaan.

Wolfsburg sterker in augustus
De twee troffen elkaar al in speelronde 3 van de Bundesliga. Destijds was Wolfsburg veel te sterk voor Schalke; Bas Dost, Ricardo Rodríguez en Timm Klose zorgden voor de doelpunten in een 3-0 overwinning. De laatste keer dat de ploegen elkaar tegenkwamen in de Veltins-Arena van Schalke was in november 2014, toen Schalke met een 3-2 uitslag te sterk was voor de mannen van Dieter Hecking.

De thuisploeg van vanmiddag gaat wellicht met iets meer vertrouwen het duel in. Vorige week boekte de ploeg een solide 0-2 zege uit bij SV Darmstadt 98, terwijl Wolfsburg in eigen huis maar een punt pakte tegen 1. FC Köln. Schalke zou met een overwinning kunnen klimmen naar een vierde plek op de ranglijst, al is het daarbij wel afhankelijk van het resultaat dat Bayer Leverkusen op hetzelfde tijdstip behaalt tegen Bayern München. Wolfsburg gaat op zijn beurt met een zege over Schalke heen op doelsaldo, met uitzicht op een plekje in de top vier. Met een nederlaag blijft dat uitzicht voorlopig weg voor het team van Hecking.

Ongeveer een uur van te voren worden de opstellingen hier bekendgemaakt. Het duel staat onder leiding van arbiter Tobias Welz.