06.02.2016 17:25

Schalke 04 boekt solide zege op VfL Wolfsburg

Schalke 04 bleek zaterdagmiddag in de Bundesliga veel te sterk voor VfL Wolfsburg. Na twee doelpunten in de eerste helft, waaronder één van Klaas Jan Huntelaar, was het duel tussen beide ploegen nooit echt spannend. Uiteindelijk werd het 3-0.

De clash tussen Schalke en Wolfsburg was een van de wedstrijden binnen de subtop en top van de Bundesliga die deze speelronde op de rol stond. Beide ploegen konden dus goede zaken doen, aangezien een garantie was dat er minstens een aantal concurrenten punten gingen verspelen. Schalke wist dat het met een zege in ieder geval tijdelijk op plek vier terecht zou komen, terwijl Wolfsburg met een driepunter over de ploeg uit Gelsenkirchen heen zou gaan op de ranglijst.

In de eerste helft was vrij duidelijk welke ploeg de meeste aspiraties had om met de overwinning naar huis te gaan. Schalke creëerde een groot overwicht aan kansen ten opzichte van Wolfsburg en kwam in de 24ste minuut dan ook op voorsprong. Twee minuten nadat Wolfsburg-speler Daniel Caligiuri voor ongeveer het enige wapenfeit van de uitploeg zorgde door de bal van afstand op de lat te pegelen viel de goal aan de andere kant wel. Klaas Jan Huntelaar schoot van zo'n 25 meter hard in de verre hoek. Hiermee was het nog niet afgelopen in de eerste helft, want in de 35ste minuut zorgde Johannes Geis met een vrije trap voor de verdubbeling van de score. Doelman Diego Benaglio ging bij beide goals niet vrijuit. In het restant van het eerste bedrijf had Schalke zelfs een aantal kansen om er 3-0 van te maken, maar dat liet de ploeg van André Breitenreiter na.

Schalke maakte in de tweede helft weinig aanstalten om de 2-0 voorsprong uit te breiden. Het besloot wat rustiger aan te doen en Wolfsburg hier en daar uit te nodigen om tegen de defensieve muur aan te lopen. De uitploeg deed het vooral met wat wanhopige afstandspogingen. De absolute beslissing viel in de 87ste minuut. Invaller Alessandro Schöpf zorgde met een schot van twintig meter voor de 3-0, waardoor de wedstrijd op slot werd gegooid en Schalke drie punten mocht bijschrijven.

Wolfsburg-coach Dieter Hecking staat na de nederlaag nog erger onder druk in Duitsland. Het team heeft al zeven wedstrijden op rij niet gewonnen en verkeert in een vormcrisis. In de aanloop naar de Champions League-wedstrijden tegen KAA Gent en het verdere verloop in de competitie is het de vraag of het op dezelfde voet verder kan. Schalke daarentegen boekt de tweede zege op rij en stijgt naar de vierde plek op de Bundesliga-ranglijst. Champions League-voetbal blijft daardoor een zeer reëel doel voor de ploeg van Huntelaar.

Door: Nino Vermeulen