Bayern München
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Saúl 11. / Schot met links

90'
De tweede helft was een genot voor iedere voetballiefhebber. Bayern speelde zeer goed maar vergat zichzelf te belonen met een treffer. Alaba raakte de lat met een fantastisch afstandsschot en aan de andere kant raakte Torres de paal in een counter. Atlético was de meest gelukkige, alhoewel het niet voor het eerst dit seizoen is dat de ploeg in eigen huis de nul weet te houden.
90'
90'
Vidal krijgt nog een enorme kans.In plaats van de bal dwars door het net te schieten, plaatst hij deze met de binnenkant schoen. Hierdoor is alle snelheid uit zijn poging en kan Oblak andermaal eenvoudig redden.
90'
Er komen nog minimaal vier minuten extra bij.
88'
Gele kaart voor Arturo Vidal (Bayern München)
Daar is dan toch de kaart voor Vidal. De middenvelder heeft deze avond al bijna tien vervelende overtredingen rondom de middenlijn gemaakt en nu is het genoeg.
86'
De tijd begint te dringen voor de bezoekers. Weet Bayern zichzelf nog te belonen?
85'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
85'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
84'
Gele kaart voor Saúl (Atlético Madrid)
82'
Gele kaart voor Manuel Neuer (Bayern München)
Aangezien Neuer bij Koke verhaal gaat halen over diens rol in de gele kaart van Benatia, krijgt de doelman ook een kaart.
82'
Gele kaart voor Medhi Benatia (Bayern München)
Koke loopt de bal over de zijlijn en loopt nog even door. Benatia is daar niet blij mee en komt met een late tackle, op zijn enkels. Dat komt hem op een kaart te staan.
79'
Het tempo in de tweede helft is moordend hoog en de wedstrijd is echt heerlijk om naar te kijken. Doordat er nog geen doelpunten zijn gevallen in de tweede helft, blijft het ook ongekend spannend in Madrid.
77'
Wissel in bij Bayern München -> Medhi Benatia
77'
Wissel uit bij Bayern München -> Juan Bernat
75'
Torres raakt de paal! Bijna was deze wedstrijd beslist. Torres komt er in een snelle omschakeling snel uit. Met buitenkant rechts plaatst hij de bal voorbij Neuer, alleen de paal staat een treffer van de blonde spits in de weg.
74'
De pogingen van afstand leveren bij de bezoekers het meeste gevaar op. Nu probeert Vidal het van ver. Een heerlijk schot kan door de doelman worden weggebokst.
71'
Douglas Costa had iets fantastisch in gedachte. Bayern is met twee balcontacten met de bal van Neuer bij Oblak. Costa probeert in de zestien de bal over Oblak heen te wippen. Dat lukt, maar zijn poging eindigt op het dak van het doel.
70'
Wissel in bij Bayern München -> Thomas Müller
70'
Wissel uit bij Bayern München -> Thiago
67'
Atlético heeft het heel lastig. Halverwege de tweede helft heeft de thuisploeg na de rust niets meer te vertellen en loopt het slechts achteruit.
64'
Wissel in bij Bayern München -> Franck Ribéry
64'
Wissel uit bij Bayern München -> Kingsley Coman
63'
Daar is eindelijk Lewandowski. De Poolse spits is vooralsnog onzichtbaar geweest, maar weet eindelijk Oblak onder vuur te nemen. Vanuit een zeer lastige hoek doet hij dat aardig, maar Oblak krijgt goed zijn hand tegen het lage schot en voorkomt erger.
60'
Bayern wordt sterker en sterker, maar weet te trekker nog niet over te halen.
56'
Javi Martínez vergeet te scoren! Uit een hoekschop krijgt de Spanjaard alle vrijheid om in te koppen, maar hij mikt vlak naast Oblak, die op tijd achter de bal weet te komen en kan redden.
54'
Alaba raakt de lat! Een fantastische poging van afstand van Alaba. De verdediger probeert het vanaf meer dan dertig meter. De bal zwabbert en knalt keihard via de lat weer terug het veld in. Atlético ontsnapt.
51'
De Duitsers voeren de druk op, maar normaal gesproken kan de thuisploeg daar achterin prima mee omgaan. Vindt Bayern een oplossing?
48'
Bayern komt fanatiek uit de kleedkamer en heeft al twee mogelijkheden op een kans gehad. Echte kansen werden dit niet, door de slordige laatste pass. Maar dit belooft veel goed voor de tweede helft!
46'
Zonder wissels is de tweede helft in gang gebracht. Kunnen de Duitsers nog iets aan de achterstand doen vanavond?
46'
45'
Saúl. Eigenlijk zouden we verder niets moeten zeggen over deze eerste helft. Een prachtige treffer van deze man bezorgt Atlético een 1-0 voorsprong bij de rust. Een fraaie treffer leverde zijn ploeg na ruim tien minuten een terechte voorsprong op. De bezoekers drongen daarna steeds meer aan, maar kwamen niet tot echte uitgespeelde kansen. Toch is de zege van Atlético nog altijd geen zekerheidje.
45'
43'
De rust nadert in Madrid. Nog altijd is Bayern de ploeg met het meeste balbezit. Atlético loert op snelle counters, maar stopt daar vooralsnog niet al te veel energie in.
40'
Gele kaart voor Douglas Costa (Bayern München)
Na talloze vervelende overtredingen is hier dan eindelijk een gele kaart, Gabi en Vidal kwamen er steeds mee weg, maar de voet van Douglas tegen de kuit van Koke aan, is goed voor de eerste kaart vanavond.
38'
Weer een gevaarlijke vrije trap van Bayern. Wederom rekent iedereen op een voorzet, maar deze keer heeft Thiago andere plannen. Met een boog stuurt hij de bal richting de verre hoek, maar deze poging wordt door Oblak wel op tijd gezien.
34'
Een snelle counter van Bayern loopt via Conan, maar die neemt teveel tijd. Bij de tweede paal loopt Lewandowski helemaal vrij, maar de buitenspeler wil eerst zijn mannetje uitspelen. Dat lukt wel, maar de hoek voor een goede voorzet is vervolgens veel te lastig geworden. Oblak kan de bal eenvoudig oppakken.
31'
Na iets meer dan een half uur is de wedstrijd in twee delen te knippen. Tot aan de 1-0 was Atlético de baas, daarna werd Bayern per minuut sterker. Maar voorlopig weten de Duitsers de Spaanse muur nog niet te slechten.
28'
Bayern roept om een strafschop. Een schot van net buiten de zestien van Lahm komt in het strafschopgebied tegen een arm aan. De Engelse scheidsrechter vindt het niets en twijfelt geen seconde.
25'
Douglas Costa verrast iedereen bijna! Een vrije trap voor Bayern lijkt een voorzet te gaan worden van Xabi Alonso. Costa heeft echter andere plannen en krult de bal naar de korte hoek. Oblak is te laat, maar ziet tot zijn opluchting de bal in het zijnet belanden.
23'
De thuisploeg doet rustig aan. Atlético heeft dit seizoen al zo vaak de 0 weten te houden, dat deze voorsprong de ploeg enorm veel vertrouwen geeft.
20'
Een potentieel gevaarlijke vrije trap wordt door Xabi Alonso zo in de handen van Oblak gedraaid. Typerend voor de eerste twintig minuten van Bayern.
16'
De bezoekers hadden tot aan de tegentreffer niets te vertellen, maar laat nu toch meer van zichzelf zien. Oblak heeft nog niet overdreven veel hoeven te doen, maar ziet het spel wel meer naar zich toe komen.
12'
Bijna de snelle gelijkmaker! Giménez raakt de bal helemaal verkeerd bij een voorzet vanaf links. Vidal lijkt de bal in te kunnen koppen na deze fout, maar diezelfde Giménez is op tijd herstelt en haalt de bal net voor de lijn weg.
11'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Saúl
Wat een prachtige treffer van Saúl! Alsof het Messi zelf is wurmt de middenvelder zich langs vier van zijn tegenstanders. Net binnen de zestien legt hij de bal goed voor zijn linker en krult deze via de binnenkant van de paal onhoudbaar achter Neuer.
8'
Weer een voorzichtige poging van de thuisploeg. Ditmaal gaat Torres met de bal aan de wandel. Eenvoudig dribbelt en kapt hij een paar verdedigers voorbij, maar zijn schotje in de korte hoek is daarna te slap en wederom eenvoudig voor Neuer.
5'
Beide ploegen hebben uitgesproken graag te willen scoren vanavond, maar in de openingsfase is de thuisploeg de enige die die ambitie ook waar lijkt te willen maken. Bayern heeft nog niets te vertellen in de eerste vijf minuten.
3'
Het eerste schot op doel van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Saúl test de handschoenen van Neuer met een poging van net buiten de zestien. Het schot is recht op de doelman af en dus eenvoudig te pakken.
1'
Bayern heeft afgetrapt in Madrid. De tweede halve finale van dit seizoen is onderweg.
1'
Op bezoek bij Atlético Madrid woensdagavond start Thomas Müller in de halve finale van de Champions League niet in de basis bij Bayern München. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen al acht keer scoorde, kwam tot dusver in tien Champions League-wedstrijden in actie.

Ten opzichte van de bekerwedstrijd van Bayern tegen Werder Bremen, heeft Müller zijn plaats moeten afstaan aan Douglas Costa. Afgelopen weekend, in de uitwedstrijd tegen Hertha BSC, stonden beide spelers samen nog in de basis. Müller heeft op de Duitse bank goed gezelschap. Onder anderen Franck Ribéry en Mario Götze zitten naast Müller. Götze komt dit seizoen amper in de plannen van Pep Guardiola voor en moet het op woensdagavond voorlopig ook doen met een bijrol. Arjan Robben is nog altijd niet fit en ontbreekt geheel in de wedstrijdselectie.

Aan de kant van Atlético kampt trainer Diego Simeone met enkele blessureproblemen. Aanvaller Yannick Ferreira-Carrasco viel afgelopen weekend uit met een blessure en kan daardoor deze wedstrijd niet van de partij zijn. Ook verdediger Diego Godin ontbreekt. De verdediger uit Uruguay liep vorige week tegen Athletic Bilbao zijn blessure op.
Nadat Manchester City en Real Madrid gisteren in de eerste halve finale van de Champions League zijn vergeten om het publiek te vermaken, is het vanavond de beurt aan Atlético Madrid en Bayern München. Weten de Spaanse en Duitse grootmacht in Madrid vanavond wel een spektakel op de mat te leggen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Atlético Madrid
Wie de ploeg van Diego Simeone in de achtste finales zag spelen tegen PSV had niet kunnen geloven dat deze ploeg de halve finale van de Champions League zou halen en nog altijd volop in de Spaanse titelstrijd verwikkeld zou zijn. Toch is het zo. De vechtmachine van Simeone verbaast al seizoenenlang vriend en vijand en doet dit seizoen eigenlijk niet anders. Het uitschakelen van Barcelona in de kwartfinale heeft de ploeg een enorme boost gegeven. Het geluk was met de loting alleen niet aan de zijde van Atlético, want met Bayern München als tegenstander treft de ploeg na Barcelona nu de andere gedoodverfde winnaar van dit seizoen. Simeone heeft een goed beeld van wat zijn ploeg vanavond te wachten staat en erkent dat Bayern in alle linies beschikt over topspelers. Maar, zo zei de coach, “Het gaat in een oorlog niet om het beste leger, maar om het leger wat zijn soldaten het beste inzet”. Wel verwacht de trainer een doelpunt in eigen huis nodig te hebben om kans te blijven houden op een plek in de finale. De goede uitgangspositie voor de return zal moeten worden bewerkstelligd zonder verdediger Diego Godin. De ervaren kracht achterin kampt met een dijbeenblessure en zit niet bij de selectie.

Al vijf seizoenen op rij zijn de Zuid-Duitsers een van de vier laatste ploegen in de Champions League. Van de vier vorige halve finale plaatsen werden er twee omgezet in een plek in de finale en daar werd er weer één van omgezet in winst. Dit seizoen is e ploeg nog altijd in de race om de triple. Na de winst tegen Werder Bremen van vorige week in de beker is de finale in dat toernooi al bereikt en de kans is groot dat Bayern aanstaand weekend kampioen gaat worden. Het kunnen dus hele mooie weken worden voor de mannen van trainer Pep Guardiola. Aanvoerder Philipp Lahm is echter terughoudend voor de wedstrijd in Madrid. “Er is geen duidelijke favoriet. De details en de vorm van de dag gaan de doorslag geven”, waren de uitspraken van de captain op de persconferentie. “De tweestrijd zal waarschijnlijk in Madrid nog niet beslist gaan worden.” Net zoals Atlético gokt ook Bayern op een doelpunt vanavond. “De laatste twee jaar lukte ons dat niet in een uitwedstrijd in de halve finale, dus we weten hoe belangrijk het is om vanavond wel te scoren”, aldus Lahm.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Engelse scheidsrechter Mark Clattenburg. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.