AS Monaco Woensdag, 15. Maart 2017
Manchester City
3:1
(Heenwedstrijd 3:5)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kylian Mbappé 8. / Schot met rechts  (Bernardo Silva)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Fabinho 29. / Schot met rechts  (Benjamin Mendy)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Leroy Sané 71. / Schot met links
3 : 1 Torinfos in de Ticker Tiemoué Bakayoko 77. / Kopbal  (Thomas Lemar)

90'
Na de pauze pakte Manchester City het initiatief direct over van de gastgevers. Dat leverde goede kansen op voor Kun Agüero, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp staan. Nadat de Argentijn drie kansen om zeep had geholpen, scoorde Leroy Sané wel. Na een schuiver van Fernandihno kon hij de rebound raak schieten. AS Monaco leek vervolgens rijp voor de slacht, maar rechtte knap de rug. Uit een goede vrije trap van Lemar kopte verdediger Tiemoué Bakayoko de 3-1 binnen.
90'
90'
Gele kaart voor Thomas Lemar (AS Monaco)
Daar gaat ook Lemar nog op de bon. Hij haalt De Bruyne onderuit en geeft zo ook nog een vrije trap weg.
90'
Wissel in bij AS Monaco -> Nabil Dirar
90'
Wissel uit bij AS Monaco -> Valère Germain
89'
Gele kaart voor Valère Germain (AS Monaco)
Germain kegelt Stones onderuit en krijgt daarvoor de gele kaart. Nog een paar minuten in het Stade Louis II.
88'
De tijd begint te dringen voor Manchester City. De bezoekers hebben een doelpunt nodig om alsnog door te gaan. AS Monaco haalt alles uit de kast om tijd te winnen.
84'
Ook Guardiola grijpt in. De manager heeft een doelpunt nodig en haalt verdediger Gaël Clichy naar de kant. Kelechi Iheanacho is zijn vervanger.
84'
Wissel in bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
84'
Wissel uit bij Manchester City -> Gaël Clichy
81'
Opnieuw een wissel aan de kant van de thuisploeg. Kylian Mbappé speelde opnieuw een prima partij, maar wordt wel naar de kant gehaald. João Moutinho is zijn vervanger.
81'
Wissel in bij AS Monaco -> João Moutinho
81'
Wissel uit bij AS Monaco -> Kylian Mbappé
77'
Doelpunt voor AS Monaco, 3:1 door Tiemoué Bakayoko
Boem! Uit het niets is daar Monaco weer. Lemar heeft weer een goede vrije trap in huis en Tiemoué Bakayoko kopt de bal snoeihard tegen de touwen. Nu is Monaco weer door!
74'
Gele kaart voor Raheem Sterling (Manchester City)
Sterling voorkomt een snelle counter van Monaco en krijgt daarvoor de gele kaart. Hij is geschorst voor een eventuele kwartfinale.
71'
Doelpunt voor Manchester City, 2:1 door Leroy Sané
Wat een belangrijke goal! Subašić redt op een schuiver van Fernandinho, maar is kansloos op de rebound van Sané. Bij deze stand is Manchester City door.
70'
AS Monaco wisselt voor de eerste keer. Verdediger Andrea Raggi kan bijna niet meer lopen en laat zich vervangen door Almamy Touré.
70'
Wissel in bij AS Monaco -> Almamy Touré
70'
Wissel uit bij AS Monaco -> Andrea Raggi
67'
Daar ontsnapt Sané zelf. De jongeling staat opnieuw geen buitenspel en komt oog in oog te staan met Subašić. Uit een moeilijke hoek plaatst hij de bal in het zijnet.
65'
Weer een kans voor Agüero. Hij ontsnapt aan buitenspel na opnieuw een goede pass van Sané, maar dit keer is doelman Danijel Subašić snel uit zijn doel en voorkomt hij de 2-1.
62'
Manchester City komt steeds beter in de wedstrijd. Nu is Leroy Sané verlost van verdediger Raggi en zet hij goed voor op Kun Agüero. De spits heeft zijn vizier nog niet op scherp staan en schiet over.
59'
Gele kaart voor Tiemoué Bakayoko (AS Monaco)
En ook Bakayoko gaat op de bon. Dat betekent dat de verdediger een mogelijk heenduel in de kwartfinale aan zich voorbij moet laten gaan.
58'
Gele kaart voor Kevin De Bruyne (Manchester City)
Fabinho is De Bruyne kwijt en de Belg trekt zijn tegenstander opzichtig aan zijn shirt. Scheidsrechter Rocchi geeft hem de gele kaart.
57'
Grote kans voor de bezoekers! Kevin De Bruyne heeft een fraaie pass in huis op Sterling. De buitenspeler legt goed terug op Kun Agüero, maar Andrea Raggi zet goed zijn voet dwars en houdt de Argentijn van scoren.
55'
Daar is Monaco met de eerste aanval in de tweede helft. De razendsnelle Mbappé is twee verdedigers te snel af, maar de derde is hem toch te machtig.
50'
Pep Guardiola lijkt niet te hebben stilgezeten in de rust. Zijn ploeg komt in de tweede helft anders voor de dag en zoekt de aanval. Vooralsnog heeft AS Monaco nog weinig te duchten van de Engelse aanvallers.
46'
De tweede helft is begonnen. Manchester City moet aan de bak want bij deze tussenstand gaat AS Monaco door. Beide ploegen hebben nog niet gewisseld.
46'
45'
Even een adempauze in Monaco. Een wedstrijd tussen deze twee ploegen blijkt een garantie voor spektakel. Na de 5-3 in Manchester leidt AS Monaco nu met 2-0. Dat is voorlopig voldoende voor een plaats in de kwartfinale. De thuisploeg begon vol vuur aan de terugwedstrijd. Na acht minuten stond het al 1-0 door Kylian Mbappé, die scoorde op aangeven van Bernardo Silva. Monaco bleef daarna de betere ploeg en zag Manchester City in de eerste helft helemaal niets creëren. De 2-0 bleef dan ook niet uit. Na een goede actie van Benjamin Mendy schoof Fabinho de tweede treffer binnen.
45'
42'
We gaan bijna rusten in het Stade Louis II. Over twee wedstrijden staat het inmiddels 5-5 tussen AS Monaco en Manchester City, maar de Monegasken hebben op dit moment meer uitdoelpunten gemaakt.
38'
Daar ontsnapt Manchester City aan een grotere achterstand. Aanvoerder Valère Germain wordt prima diep gestuurd en gaat doelman Caballero voorbij. Zijn voorzet vindt echter geen ploeggenoot.
35'
Opnieuw gevaar van de thuisploeg. Thomas Lemar brengt een vrije trap scherp voor het doel, waar onder meer Mbappé staat te wachten. Caballero is alert en bokst de bal net voor zijn doel weg.
33'
Er is serieus werk aan de winkel voor Manchester City. De bezoekers hebben niets te vertellen en zijn bij deze stand uitgeschakeld in de Champions League. Nog ruim tien minuten in de eerste helft.
29'
Doelpunt voor AS Monaco, 2:0 door Fabinho
Goal! Dat is nummer twee voor AS Monaco. Benjamin Mendy heeft een perfecte voorzet in huis op Fabinho en hij knalt de bal loepzuiver achter doelman Caballero. Bij deze stand is de thuisploeg door.
25'
De Monegasken proberen de druk op de ketel te houden, maar zien dat Manchester City er steeds vaker uitkomt. Doelman Danijel Subašić wordt echter nog helemaal niet aan het werk gezet.
20'
De bezoekers uit Engeland hebben nog niets te vertellen in het eerste deel van de wedstrijd. De ploeg van Guardiola moet zich beperken tot verdedigen en is slordig wanneer het de bal verovert.
16'
AS Monaco denkt op 2-0 te komen als Thomas Lemar de bal achter doelman Caballero schuift. De grensrechter heeft zijn vlag echter in de lucht gestoken en het feestje gaat niet door.
11'
Gele kaart voor Bacary Sagna (Manchester City)
Sagna heeft zijn handen vol aan Bernardo Silva en komt nu veel te laat bij Portugees. Sagna krijgt de gele kaart van scheidsrechter Gianluca Rocchi.
11'
Manchester City heeft het bijzonder lastig in de eerste tien minuten. Na de voorsprong blijft AS Monaco vrolijk de aanval zoeken. Zij moeten immers minimaal nog een keer scoren.
8'
Doelpunt voor AS Monaco, 1:0 door Kylian Mbappé
Raak! Uit de hoekschop zet Bernardo Silva voor en bij de eerste paal tikt Kylian Mbappé de bal slim achter doelman Caballero. AS Monaco leidt met 1-0!
7'
Daar is de eerste grote kans! Jongeling Kylian Mbappé staat plotseling alleen voor Caballero, maar de doelman redt prima. Wel een hoekschop voor AS Monaco.
5'
Beide ploegen beginnen lekker fel in het Stade Louis II. AS Monaco probeert het meest de aanval te zoeken en Manchester City loert op de tegenstoot.
1'
Na wat oponthoud door een slappe bal is er inmiddels afgetrapt in Monaco. De thuisploeg heeft doelpunten nodig om zich ten koste van Manchester City te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League.
1'
AS Monaco moet in eigen huis zonder Radamel Falcao op jacht naar doelpunten. De Colombiaanse spits heeft teveel last van een liesblessure en ontbreekt in de wedstrijdselectie. Wonderkind Kylian Mbappé is wel de partij, hij scoorde in Manchester.

Bij de bezoekers staat Willy Caballero nog altijd onder de lat en zit Claudio Bravo op de bank. Topschutter Kun Agüero scoorde twee keer in de heenwedstrijd en is weer van de partij. Yaya Touré stond twee weken geleden nog in de basis, maar moet nu genoegen nemen met een reservebeurt.