FC Utrecht
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 9. / Kopbal  (Tommy Oar)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Josimar Lima 68. / Eigen goal
1 : 2 Torinfos in de Ticker Rick ten Voorde 73. / Schot met links  (Mart Lieder)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Yassin Ayoub 86. / dir. vrije trap

90'
FC Utrecht heeft de drie punten over de streep getrokken. De Domstedelingen waren beter. maar na de 2-0 kwam Dordrecht toch nog terug tot 2-1. Yassin Ayoub maakte aan alle onzekerheid een einde, door een vrije trap fraai binnen te krullen.
90'
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kai Heerings
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
90'
De blessuretijd bedraagt vijf minuten.
89'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Ilias Haddad
89'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Joris van Overeem
88'
Kerk krijgt een mogelijkheid op de 1-4, maar Kurto redt bekwaam.
86'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:3 door Yassin Ayoub
Wat een heerlijke vrije trap. Zijn bal naar de rechterkruising laat Kurto kansloos. De kleine middenvelder lijkt de wedstrijd nu echt te beslissen.
85'
Boymans lokt slim een vrije trap uit. FC Utrecht krijgt op 19 meter van de goal een vrije trap te nemen. Yassin Ayoub gaat achter de bal staan.
83'
Wissel in bij FC Utrecht -> Jeroen Verhoeven
83'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robbin Ruiter
83'
Robbin Ruiter is geblesseerd geraakt na een uittrap. Verhoeven maakt zich op voor een invalbeurt.
81'
Twee weken geleden gaf FC Utrecht ook al een 2-0 voorsprong weg tegen Go Ahead Eagles. Gaat dat nu weer gebeuren?
78'
Meulens! Ma een goede corner krijgt Rihairo Meulens een prima kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Hij lijkt een beetje angst voor Boymans te hebben, want hij lijkt ingehouden te schieten. Daardoor raakt hij Boymans op zijn schouder en krijgt Dordt een hoekschop te nemen.
75'
Oar mist de kans op 1-3! Tommy Oar wordt door Boymans weggestuurd en komt oog in oog te staan met Kurto. De kleine Australiër schiet maar net voorlangs.
73'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:2 door Rick ten Voorde
Met zijn eerste balcontacten van de wedstrijd zet Ten Voorde FC Dordrecht op 1-2. Een voorzet van Van Overeem controleert hij goed en met een harde schuiver passeert hij Ruiter. FC Dordrecht is weer terug in de wedstrijd.
72'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Erixon Danso
72'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Ryan Koolwijk
72'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
72'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
68'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:2 door Josimar Lima (eigen doelpunt)
Kerk komt goed door over de rechterkant en probeert Boymans te bereiken. Zijn voorzet is echter te laag en gaat in de richting van Josimar Lima. De verdediger mist alle controle en wild probeert hij uit te verdedigen. Dit resulteert echter in een mispeer die Kurto kansloos laat en zo zet Lima FC Utrecht op 0-2 en lijkt de wedstrijd gespeeld.
66'
Gele kaart voor Gyrano Kerk (FC Utrecht)
En dat is kaart vijf deze tweede helft. Kerk grijpt aan de noodrem bij Meulens en Mansveld geeft hem daarvoor een gele kaart.
66'
Heerlijk trap van der Maarel! Een heerlijke trap van Mark van der Maarel eindigt bijna in het doel, maar Kurto redt goed.
64'
Gele kaart voor Robin Gosens (FC Dordrecht)
Gosens komt veel te hard in op Ayoub. Geel is op zijn plaats.
61'
FC Dordrecht komt er steeds meer uit. Kunnen ze dan wellicht de gelijkmaker binnenschieten?
59'
Lieder bijna! De FC Utrecht-verdediging lijkt Mats Lieder een beetje uit het oog te zijn verdwijnen en plots duikt hij op in een kansrijke positie. Ruiter ligt echter succes voor Lieder in de weg.
57'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gyrano Kerk
57'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
56'
FC Utrecht zwijnt!. Letschert krijgt de vrije trap van Koolwijk op zijn arm in de zestienmeter. Mansveld wil er echter niet aan om de thuisploeg een penalty te geven.
55'
Gele kaart voor Timo Letschert (FC Utrecht)
En dat is de derde gele kaart in drie minuten tijd. Letschert haakt Gosens een pootje en ook Letschert wordt op de bon geslingerd. Wat rest is een vrije trap voor FC Dordrecht.
53'
Nu komt er niemand te vroeg uitlopen en kan Tommy Oar op doel schieten. Zijn vrije trap komt in de handen van Kurto.
53'
Gele kaart voor Everon Pisas (FC Dordrecht)
Pisas komt veel te vroeg uit te lopen en krijgt daarom geel.
52'
Gele kaart voor Josimar Lima (FC Dordrecht)
Lima schopt Boymans op de rand van de zestien op de schenen van Boymans. Gele kaart voor Lima, vrije trap op een lekkere plek voor FC Utrecht.
48'
Het eerste moment van de tweede helft is voor FC Utrecht. Tommy Oar schiet alleen net over.
46'
WE zijn weer onderweg in Dordrecht. Beide teams zijn ongewijzigd.
46'
45'
De wedstrijd begon bijzonder aantrekkelijk, dankzij een ontketent FC Utrecht. De furieuze start leverde FC Utrecht na negen minuten de openingstreffer op. Ruud Boymans kopte raak uit een voorzet van Tommy Oar. Daarna probeerde Utrecht de score te verdubbelen, maar dit lukte niet en dankzij een matig FC Dordrecht is de ruststand 0-1.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
45'
FC Utrecht probeert het voor rust 'droog'te houden. Geen onnodige risico's worden er genomen door de ploeg van trainer Rob Alflen.
43'
Uit de hoekschop wordt Dordrecht bijna gevaarlijk, maar Robbin Ruiter werpt zich op de bal en neutraliseert daarmee elk gevaarlijk.
42'
De vrije trap van Koolwijk bereikt Meulens en hij kopt via een Utrecht speler net naast.
41'
Letschert gaat in de fout tegen van Overeem en maakt een overtreding op de rappe buitenspeler. Dordt krijgt een vrije trap aan de rechterkant van het veld.
38'
En het is weer Rubio die voor gevaar zorgt. Hij wordt door Ayoub vrij gezet voor de goal, maar zijn punter gaat hoog over.
36'
Redelijke mogelijkheid voor Rubio. De jonge Amerikaan kan de pass van Boymans niet controleren en de bal hobbelt over de achterlijn voor een doeltrap.
33'
Geen onaardige vrije trap. Gaat een metertje over en daar had Kurto goed het oog in.
32'
Ook Utrecht is al een tijdje niet meer gevaarlijk geweest. Maar wellicht nu. Van Overeem maakt een overtreding op Kali en Utrecht krijgt een vrije trap te nemen op 30 meter van het doel van Kurto.
29'
Peersman slingert de bal wel voor, maar niemand van de thuisploeg kan gevaarlijk worden. Doeltrap voor FC Utrecht.
28'
Nee, Leeuwin verdedigt uit, maar in de situatie die er op volgt, krijgt FC Dordrecht een vrije trap op een heel fijne positie.
27'
FC Dordrecht maakt zicht voor een lange ingooi van Peersman, wordt de thuisploeg gevaarlijk?
22'
De wedstijd is wat aan het inkakken. FC Dordrecht kan mondjesmaat eruit komen.
16'
De Schapenkopppen hebben in het eerste kwartier nauwelijks wat in te brengen tegen FC Utrecht. De bezoekers zijn dan ook hartstochtelijk op zoek naar een verdubbeling van de score.
12'
Het is voor Boymans al de vierde wedstrijd op rij dat hij scoort in de Eredivisie. Drie voor FC Utrecht en 2013 eentje voor NEC.
9'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Ruud Boymans
Net nadat Peersman weer terug is op het veld, maakt Boymans de openingstreffer. Een voorzet op maat van -wie anders dan- Tommy Oar, bereikt Ruud Boymans en de spits kopt in de verre hoek het openingsdoelpunt tegen de touwen.
8'
Boymans krijgt een prima mogelijkheid op de openingstreffer, maar zijn kopbal mist kracht.
6'
Funso Ojo is weer terug op het veld. Het wachten is alleen op Marvin Peersman.
5'
Kan FC Utrecht deze powerplay situatie uitbuiten? Voorlopig domineren ze wel.
2'
Direct problemen voor FC Dordrecht. Twee spelers van FC Dordrecht, Ojo en Peersman, verlaten het veld met een bloedende hoofdwond, nadat ze in een kopduel met hun hoofden tegen elkaar zijn geklapt. Dordt staat met negen (!) man op het veld.
2'
Daar was het al zowat raak voor FC Utrecht. Een goede voorzet van Tommy Oar kunnen zowel Boymans als Janssen een hoofd niet tegen de bal zetten.
1'
En we zijn onderweg! Kan FC Dordrecht voor het eerst in de geschiedenis winnen van FC Utrecht?
1'
Het kunstgras wordt nog even gesproeid in Dordrecht, de wedstrijd kan bijna beginnen.
Goedemiddag iedereen en welkom bij de liveticker van FC Dordrecht-FC Utrecht. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

FC Dordrecht op jacht naar primeur

FC Dordrecht-FC Utrecht stond vijf keer eerder op het programma en niet één keer wist de thuisploeg te winnen. Vier keer wonnen de Domstedelingen en één keer werd het een remise. Ook in Utrecht hebben de Dordtenaren weinig geluk. FC Utrecht was in eigen huis in totaal drie keer te sterk en twee keer werd het een gelijkspel. De laatste keer dat FCDordrecht-FC Utrecht werd gespeeld was in 1995 met spelers als Maarten Atmodikoro, Warry van Wattum, Jan-Willem van Ede en Ab Plugboer op het wedstrijdformulier. FC Dordrecht kwam destijds op voorsprong dank zij Roland Hoop, maar Adri van Tiggelen zette met een eigen doelpunt de eindstand op het bord: 1-1.

Niet in vorm

Niet alleen wacht FC Dordrecht sinds mensenheugenis op een overwinning op FC Utrecht, ook de laatste overwinning in de Eredivisie lijkt al weer heel ver weg. In de eerste speelronde van de huidige jaargang won FC Dordrecht haar eerste en enige wedstrijd van het seizoen. In en tegen Heerenveen werd met 2-1 gewonnen. Daarna noteerden de Schapenkoppen enkel nog gelijke spelen (twee, tegen Go Ahead Eagles en Excelsior) en verliespartijen.

FC Utrecht doet het iets beter met drie overwinningen, een gelijkspel en vier nederlagen, maar de laatste twee wedstrijden tegen FC Twente en Go Ahead werden verloren. Met name over de wedstrijd tegen Go Ahead zal men nog een vervelende nasmaak in de mond hebben. De Domstedelingen kwamen op een 2-0 voorsprong, maar de Deventenaren bogen deze achterstand om in een 2-3 zege. Voor beide ploegen is er dus alles aangelegen om de negatieve reeks te doorbreken.

In de jacht op drie punten moet FC Dordrecht het stellen zonder Giovanni Korte en William Troost-Ekong. Het duo is geblesseerd. FC Utrecht mist Nacer Barazite, Edouard Duplan, Danny Verbeek en Michael Zullo. Ook zij zijn geblesseerd.

De wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion staat onder leiding van Jeroen Manschot. Ik wens jullie veel plezier toe met deze wedstrijd.