2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Renato Tapia 77. / Kopbal  (Hakim Ziyech)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 82. / Schot met links

90'
Lange tijd leek Warner Hahn de man van de wedstrijd te gaan worden in Enschede. PEC Zwolle deed aanvallend ook in de tweede helft helemaal niets en leunde op de reddingen van haar doelman. Tot een kwartier voor tijd ging dat ook goed, totdat Tapia een corner van Ziyech binnen kopte. Vijf minuten later besliste Ziyech zelf de wedstrijd. Uit een corner van PEC counterde Mokhtar richting Hahn. Ziyech schoot de rebound in het lege doel en bezegelde daarmee het lot van PEC Zwolle.
90'
90'
Er komen nog minimaal twee minuten bij.
88'
Nijland moet hier toch echt scoren! De man dit dat altijd doet als hij invalt, faalt één-op-één tegen Stevens.
87'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Renato Tapia
85'
Opluchting. Dat is het gevoel wat er heerst in de Grolsch Veste. Eindelijk komt er weer een overwinning aan in een thuiswedstrijd.
82'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Hakim Ziyech
Uit een corner van PEC beslist FC Twente de wedstrijd. Mokhtar onderschept een te korte bal maar stuit maar weer eens op Hahn. De kan de bal slechts wegboksen, maar doet dat precies in de loop van Ziyech, die de bal in het lege doel kan schieten.
80'
Een pijnlijk moment voor Fernandes Pereira. De rechtsback beleefde geen sterke invalbeurt en mag tien minuten voor tijd alweer naar de kant. PEC gaat nu alles of niets spelen.
80'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
80'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Steven Fernandes Pereira
77'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Renato Tapia
Daar is de goal dan toch! Een corner van Ziyech wordt door Tapia heel beheerst naar de tweede paal gekopt. Hahn is nu echt kansloos.
75'
Supersub Stef Nijland loopt zich warm bij PEC Zwolle. Gaat hij zijn status vanavond weer waarmaken?
73'
Daar is Necid dan ineens. De spits duikt uit het niets op voor Stevens, maar raakt de bal niet helemaal lekker. Hij passeert wel de doelman, maar zijn poging zou naast zijn gegaan. In de defensie bij Twente neemt niemand enig risico, dus wordt de bal voor de zekerheid ook nog een eind weg gewerkt.
71'
FC Twente drukt wat meer en weet enkele barsten te creëren in de hechte defensie van Zwolle. Houden de bezoekers stand of gaat het verzet definitief breken?
69'
Het is het verhaal van de avond. Weer Hahn die handelend moet optreden. Ditmaal ligt de keeper goed in de weg bij een inzet van Kyle Ebecilio.
66'
Nog 25 minuten. Wie durft er nog echt voor de winst te gaan vanavond?
63'
Een rollertje van Drost. De aanvallende middenvelder van PEC lijkt wat ruimte te hebben voor een schot, maar raakt de bal niet vol. Een makkelijke bal om op te pikken voor Stevens.
60'
Na een uur spelen zijn er weinig momenten gebeurd die de kijkers nog lang bij zullen blijven. Weinig echte kansen, en als er al eens iemand doorslipt, speelt Warner Hahn een dijk van een wedstrijd.
56'
Aan de andere kant blijft Hahn zijn doel maar leeg houden. Corona lijkt een grote kans te krijgen, maar de doelman heeft zijn goal alweer prima verkleind en weet weer met één hand de bal te keren.
55'
PEC Zwolle wekt al een tijdje de illusie dat men een gelijkspel een prima resultaat vindt vanavond. De bezoekers hebben geen haast en in de spaarzame momenten dat men eruit weet te komen, zijn ze erg slordig en onzorgvuldig.
52'
Necid is door zijn ploeggenoten nog geen één keer echt bereikt vanavond. De spits van PEC heeft het erg moeilijk tegen Martina, die bijna alle persoonlijke duels weet te winnen.
49'
Weer een heerlijke redding van Hahn! Schilder is weer mee opgekomen en bereikt Tapia, die goed voor zijn man komt. Wederom een diagonale kopbal, maar weer niet goed genoeg om Hahn te verschalken.
46'
Lukoki heeft eindelijk wat ruimte aan de rechterkant. Zijn voorzet is aardig, maar Drost komt net tekort,waardoor Martina de bal kan wegwerken.
46'
De enige man met een gele kaart op zak is in de kleedkamer achter gebleven in de rust.
46'
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Steven Fernandes Pereira
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
45'
Drie blessures nog voor de rust. 'Gelukkig' voor FC Twente werd één daarvan al in de warming-up geconstateerd, maar als je voor rust twee keer moet wisselen, zijn de mogelijkheden na rust wel enorm beperkt. Tussen de blessures door werd er ook nog gevoetbald in Enschede. FC Twente begon sterk, maar raakte na tien minuten het overwicht kwijt. Saymak, Tapia en Ziyech kregen kansen, maar gescoord werd er niet.
45'
45'
Wat een redding van Hahn! Ziyech lijkt in de blessuretijd alsnog de 1-0 binnen te koppen, nadat hij tegendraads inkopt uit een voorzet. Hahn reageert snel en weet met één hand de bal nog uit zijn goal te houden.
45'
Dat is dus al de derde serieuze blessure bij Twente vanavond. Voor rust zijn er al twee wissels verbruikt door blessures.
45'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
45'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
44'
Midden in een sprint moet Castaignos ineens stoppen met rennen. Hij grijpt naar zijn hamstring en moet zich weer laten verzorgen.
41'
Ziyech is weer betrokken bij een gevaarlijke situatie. Hij legt de bal bij de tweede paal neer, waar Castaignos probeert in te koppen. Hij wordt dusdanig gehinderd dat hij geen kracht aan de bal mee kan geven en zo in de handen van Hahn kopt.
38'
En ook een grote kans voor Twente! Tapia speelt zichzelf vrij in de zestien na een één-twee met Corona. Tapia is echter net te ver doorgelopen naar de zijkant, waardoor de hoek heel moeilijk is. Hahn komt goed uit en redt voor PEC.
37'
Wat een kans voor Saymak! Na een fout in de opbouw bij FC Twente ontsnapt Saymak, die alleen op Stevens afgaat. De doelman verkleint zijn doel prima en maakt het Saymak daardoor onmogelijk hem te passeren.
35'
Een vrije trap van Ziyech draait gevaarlijk de zestien in. Hahn denkt er heel even over na om uit te komen maar bedenkt zich na twee stappen. Andersen heeft dit gezien en probeert de bal over hem heen te koppen, maar zijn inzet gaat ruim over.
32'
Het hele stadion schreeuwt om een strafschop voor de thuisploeg. De mee opgekomen Schilder moet zich uitstrekken om bij de bal te komen en gaat daarna liggen. Janssen ziet er terecht geen overtreding in en bestraft PEC Zwolle niet.
29'
Het gaat hard bij Medisch Centrum FC Twente. Na het afhaken van Engelaar in de warming up en de blessurebehandelingen van Castaignos en Corona in de eerste helft, moet Bjelland zich nu geblesseerd laten vervangen.
29'
Wissel in bij FC Twente -> Joachim Andersen
29'
Wissel uit bij FC Twente -> Andreas Bjelland
28'
Saymak krijgt de bal van Lam en schiet met links. Ook deze poging is recht op de keeper.
26'
Na een stormachtig begin is de wedstrijd momenteel in erg rustig vaarwater terecht gekomen. De thuisploeg geeft iets minder gas naar voren en laat PEC Zwolle meer aan de bal. De bezoekers komen echter maar moeizaam door het hechte blok van FC Twente heen en komen amper tot kansen.
22'
Ook Corona is opgelapt langs de kant. Naast Castaignos is hij dus de tweede aanvaller die met een kwetsuur langs het veld heeft gestaan voor de thuisploeg.
21'
Weer een blessure bij FC Twente. Nu is het Jesús Corona die op de grond licht. Hij heeft zijn voet vast en aan zijn gezicht te zien heeft hij erg veel pijn.
20'
Gele kaart voor Thomas Lam (PEC Zwolle)
Lam doet een poging om een snelle uitbraak van FC Twente te onderbreken, maar faalt daarin. Nadat Janssen voordeel heeft gegeven, krijgt Lam alsnog een gele kaart voor zijn overtreding.
19'
Van der Werff probeert het uit een vrije trap in een keer. Vanaf ruim dertig meter raakt hij de bal niet helemaal lekker, waardoor Stevens de bal makkelijk kan oppikken.
17'
Een corner van PEC is aan de lange kant en gaat bij de tweede paal aan iedereen voorbij.
16'
Een natte spons en wat rekken en strekken. Dat lijkt voldoende voor Castaignos om te herstellen. De spits keert terug binnen de lijnen.
14'
Castaignos, die net al naar zijn rug greep na een duel, is er weer bij gaan zitten. De spits moet behandelt worden.
12'
De Twente storm lijkt iets te zijn gaan liggen. PEC is de eerste tien minuten zonder kleerscheuren doorgekomen in Enschede.
8'
Twente start fel en houdt de druk op het doel van Hahn. De doelman van PEC heeft met sommige ballen meer moeite dan met anderen, maar houd zijn doel vooralsnog schoon.
6'
Weer een schotje van Castaignos. Vanaf de rand van de zestien haalt de spits uit, maar de bal is recht op Hahn af.
5'
Van Hintum neemt een vrije trap zo scherp, dat Stevens handelend moet optreden. De keeper stompt de bal uit zijn doel, voordat er iemand van PEC echt gevaarlijk kan worden.
2'
De eerste kans van de wedstrijd is voor FC Twente. Castaignos ontsnapt aan buitenspel en neemt Hahn onder vuur. De doelman van PEC duwt de bal naar de zijkant en krijgt daarna hulp van zijn verdediging.
1'
FC Twente heeft afgetrapt voor de eerste helft.
1'
Bij FC Twente is Orlando Engelaar afgevallen in de warming-up. De middenvelder heeft bij Schreuder aangegeven niet te kunnen starten. Ebecilio neemt zijn plaats in de basis over.
Drie. Het aantal thuiswedstrijd van FC Twente die de ploeg inmiddels achter elkaar niet heeft kunnen winnen. En ook het aantal uitwedstrijden wat PEC Zwolle achter elkaar zonder punten is. In de strijd om een betere uitgangspositie in de play-offs is deze wedstrijd voor PEC Zwolle zeer belangrijk, na de winst van Vitesse gisteravond. Voor FC Twente draait het vanavond vooral om eerherstel en klantenbinding in eigen huis. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Twente
Dat het rommelig is in Enschede en dat het de laatste weken niet alleen over voetbal gaat bij de ploeg van trainer Alfred Schreuder, mag een understatement genoemd worden. Maar juist door alle randverschijnselen zijn de slechte sportieve prestaties momenteel onderbelicht in Enschede. Zes competitiewedstrijden op rij, waarvan er dus drie in eigen huis, werden er inmiddels niet gewonnen. Maar de positief ingestelde medemens kan ook concluderen dat door twee gelijke spelen de laatste twee wedstrijden niet werden verloren en dat de goede weg dus is ingeslagen voor FC Twente. Dat is ook de insteek van de supporters, die vanavond weer massaal achter hun mannen zullen staan. De jacht naar de drie punten wordt dor FC Twente in ieder geval ingezet met Jesús Corona in de basis. De aanvaller is volledig hersteld en zal direct weer aan de aftrap verschijnen.

PEC Zwolle
Waar voor FC Twente wellicht geldt dat deze wedstrijd slechts een voorproefje is voor de halve finale van de KNVB Beker in april, is voor PEC Zwolle deze wedstrijd op dit moment degene met de hoogste prioriteit. In de strijd om de play-off plekken heeft Zwolle in februari terrein weggegeven. Middels de 6-1 zege tegen SC Cambuur van afgelopen week moet de weg naar boven weer gevonden worden. De ontmoeting in Zwolle, eerder dit seizoen, betekende de eerste thuisnederlaag van PEC Zwolle van dit seizoen. Vanavond is iedereen er dan ook op gebrand om daar revanche op te nemen. Trainer Ron Jans liet op vrijdag al weten dat hij vanavond niet kan beschikken over Ben Rienstra. De middenvelder staat met een enkel blessure langs de kant.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.