Heracles Almelo Zaterdag, 21. Maart 2015
19:45 uur
sc Heerenveen
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Slagveer 4. / Schot met rechts  (Younes Namli)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 15. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Sam Larsson 57. / Schot met rechts  (Mark Uth)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Luciano Slagveer 75. / Schot met rechts  (Mark Uth)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Mark Uth 82. / Schot met links  (Sam Larsson)

90'
90'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
90'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Younes Namli
90'
Linssen schiet een vrije trap het stadion uit. Typerend voor de wedstrijd van Heracles vanavond.
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mark Uth
85'
Met twee assists en een goal hoeft er niet lang nagedacht te worden over wie er man van de wedstrijd is vanavond. Mark Uth doet zijn oude ploeg de das om.
82'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:4 door Mark Uth
Daar is dan toch zijn goal! Uth beslist een goede wedstrijd met een beheerste treffer, door een snelle uitbraak met links langs de keeper te schuiven.
80'
Alles of niets, dat gaat het worden voor Heracles. Een spits voor een middenvelder laat niets te wensen over.
80'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
80'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
75'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:3 door Luciano Slagveer
Weer is Uth betrokken bij een treffer. De spits rommelt zich een weg door de verdediging heen, maar de bal valt niet voor zijn voeten maar voor die van Slagveer. Voor de tweede keer vanavond haalt hij vervolgens de trekker over, ditmaal voor de 1-3.
73'
Uth blijft maar loeren op zijn kans voorin. De spits speelt niet slecht vanavond, maar is soms wat ongelukkig in zijn acties. Een doelpunt zou voor de Duitser wel verdiend zijn!
70'
Nog twintig minuten te gaan, plus enkele minuten blessuretijd. Weet Heracles deze wedstrijd nog om te draaien, of gaan de broodnodige punten aan de neus van de ploeg uit Almelo vanavond voorbij?
66'
Uth weet het net maar niet te vinden! Larsson is met de bal veel sneller dan zijn directe tegenstander. Vanaf links trekt hij de bal prima terug. Uth hoeft hem eigenlijk alleen maar binnen te tikken, maar schampt de bal slechts. Hierdoor gaat deze voor het doel langs, in plaats van er in.
65'
Na de 1-2 is het voetbal helemaal uit de wedstrijd. Heerenveen heeft besloten zich toe te leggen op verdedigen en counteren, wat het spelbeeld niet ten goede komt.
63'
Vorige week was de invalbeurt van Iliass Bel Hassani een gouden. Dat zou de ploeg uit Almelo vanavond wederom goed kunnen gebruiken.
63'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
63'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
60'
Bruns ziet er aangeslagen uit en lijkt zich zo te moeten laten wisselen.
57'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:2 door Sam Larsson
Uth scoort moeizaam, maar is wel belangrijk voor Heerenveen. De spits behoudt het overzicht en legt de bal af in plaats van zelf te schieten. Larsson heeft nog wel het nodige werk te verrichten, maar met een geplaatste bal schiet hij Heerenveen naar de tweede voorsprong van de avond.
55'
Mark-Jan Fledderus mag een vrije trap nemen, maar zoals veel pogingen vanavond, gaat ook deze recht op Nordfeldt af.
51'
Afgaande op de eerste vijf minuten lijkt Heerenveen het felst uit de kleedkamers te zijn gekomen. De bezoekers hebben veel moeite om hun spits te vinden, waardoor ze het overwicht niet om kunnen zetten in grote kansen.
47'
Avdić kopt een corner van Heracles recht in de handen van Nordfeldt.
46'
Commotie in Almelo. De aftrap van de tweede helft moet opnieuw. De scheidsrechter vond de eerste poging niet goed genoeg.
46'
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
45'
In een onrustig eerste kwartier werden er twee cruciale fouten gemaakt, die ook de twee goals uit deze eerste helft opleverde. Eerst ging Vujičević in de fout op het middenveld van Heracles, waarna Namli de bal goed kon neerleggen voor Slagveer, die beheerst binnen schoof. Iets meer dan tien minuten later ging Otigba aan de kant van Heerenveen hopeloos in de fout, door veel te kort terug te spelen op zijn keeper. De bal viel zo in de loop van Bruns, die weinig moeite had om dit buitenkansje te verzilveren. Na deze goals werd Heracles steeds sterker, maar de paal en Nordfeldt stonden meer treffers in de weg.
45'
45'
Zomer gaat enorm in de fout. Hij levert de bal zomaar in bij Mark Uth. Maar deze keer kost dat geen doelpunt. Uth heeft iets teveel tijd nodig en ziet zijn schot geblokt worden.
40'
Een heerlijke tackle van Zomer. Wanneer Uth erdoor lijkt te zijn hersteld de ervaren verdediger zich met een prima sliding op de bal.
37'
Heerenveen mag keeper Nordfeldt echt in het zonnetje gaan zetten als er vanavond punten gehaald worden in Almelo. Weer een goede redding van de keeper, ditmaal op een schot van Bruns. De doelpuntenmaker profiteert van veel ruimte na een snel genomen vrije trap, maar treft geen doel.
33'
Tegen de paal! Heracles komt dichter en dichter bij een goal. Avdić schiet hard tegen de paal. De rebound wordt uiteindelijk wel binnen gewerkt door Weghorst, maar Simon Cziommer stond buitenspel, waardoor deze treffer niet doorgaat.
32'
Weer een scrimmage voor het doel van Nordfeldt! De corners van Heracles blijven gevaarlijk. De bal valt in een flipperkast en wordt uiteindelijk richting doel geschoten. De doelman van de bezoekers is op tijd naar de grond en brengt rust voor Heerenveen.
27'
Hier ontsnapt Heerenveen. Kristoffer Nordfeldt moet alle zeilen bijzetten en heeft de hulp van het houtwerk nodig om een tweede tegentreffer te voorkomen. Een voorzet van de zijkant vliegt tegen de paal aan en wordt uiteindelijk opgeruimd. Heracles zet meer druk en is nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong.
25'
Het eerste kwart van de wedstrijd is rommelig. Beide ploegen maken veel fouten. De twee grootste werden afgestraft, vooral doordat daar niet te missen kansen uit voort kwamen.
22'
Castro grijpt twee keer goed in voor Heracles. Eerst houdt de doelman Larsson van een goal af en daarna plukt hij de hoge bal die daarop volgt goed uit de lucht.
20'
Avdić probeert in een keer de bal bij Bruns te krijgen, maar doet dit met een diepe bal. De doelpuntenmaker wilde deze juist in de voet. Door dit misverstand gaat de bal over de zijlijn.
17'
Was dat geen hands? Uit een corner lijkt Koenders hands te maken, maar de scheidsrechter ziet het niet. Gelukkig voor Heerenveen redt Nordfeldt goed en blijft het gelijk.
15'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Thomas Bruns
Fouten worden vanavond hard afgestraft! Een te korte terugspeelbal van Otigba valt zo voor de voeten van Bruns, die het koelbloedig afmaakt.
12'
Younes Namli doet het vooralsnog prima op het middenveld bij Heerenveen. De jongeling, die zijn basisdebuut maakt, zit overal fel bovenop en speelt brutaal.
10'
Weer een fout van Dario Vujičević. Ditmaal krijgt Slagveer niet goed onder controle, waardoor grotere schade voor de thuisploeg uit blijft.
7'
Heerenveen beloond de offensieve opstelling dus al snel. Heracles had voor de goal al moeite met de veldbezetting, maar na de snelle tegentreffer is het er voor de thuisploeg niet beter op geworden.
4'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Luciano Slagveer
Vujičević gaat ernstig in de fout op het middenveld, waarna Namli uit kan breken. Samen met Uth (links) en Slagveer (rechts) hebben ze alle ruimte. Een prima breedtebal naar rechts, geeft Slagveer alle tijd en ruimte om binnen te schieten.
4'
Breukers had na een snelle overname redelijk wat ruimte op de rechtsback positie. Scheidsrechter Mulder fluit echter voor een overtreding in plaats van het voordeel aan Heracles te laten.
1'
SC Heerenveen heeft afgetrapt in Almelo.
1'
In plaats van een minuut stilte heeft er in Almelo een minuut applaus geklonken, ter nagedachtenis aan het overlijden van Steve Mokone, eerder deze week.
Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven. Dat geldt deze week zeker in Almelo, waar men deze week afscheid heeft moeten nemen van Steve Mokone, een icoon bij Heracles. Vanavond zal er ook een minuut stilte zijn ter nagedachtenis aan deze speler. Maar er moet ook gewoon gevoetbald worden. De punten zijn voor Heracles van levensbelang, zeker na de overwinning van NAC Breda gisteravond. Maar Heerenveen zal deze niet zomaar weggeven. Na de nederlaag tegen Ajax hebben de Friezen iets goed te maken. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Heracles Almelo
Steeds wanneer de mannen van trainer John Stegeman het idee hebben dat ze een goede stap richting lijfsbehoud zetten, doet de concurrentie dat ook. Dat maakt de strijd onderin de Eredivisie momenteel razend spannend. Maar Stegeman is amper met de concurrentie bezig. ‘Het gaat erom dat we aan het einde zelf voldoende punten hebben gepakt’, aldus de trainer. In de strijd om de punten vanavond kan de trainer door blessures in ieder geval niet beschikken over Bart Schenkeveld en Mike te Wierik. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus had lichte liesklachten, maar kan wel gewoon aan de aftrap verschijnen.

In de strijd om de play-off plekken is het voor sc Heerenveen niet prettig dat Joey van den Berg twijfelachtig is. De motor op het Friese middenveld kampt al tijden met knieklachten en werkt een aangepast programma af. Naast de twijfel over het meedoen van Van den Berg doen Lerin Duarte en Simon Thern zeker weten niet mee door hun blessures. Daarnaast is Pele van Anholt geschorst. Aan Dwight Lodeweges dus de taak om te puzzelen met zijn basiselftal. Waar zijn spelers de wrange smaak van de nederlaag tegen Ajax willen wegspelen, spelen er ook nog de revanchegevoelens na de nederlaag eerder dit seizoen tegen Heracles, in eigen huis. Voldoende motivatie dus voor de bezoekers, om er een leuke wedstrijd van te maken.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.