FC Dordrecht
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ben Sahar 39. / Schot met rechts  (Ali Messaoud)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ben Sahar 60. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Biekman 90. / Schot met links  (Filip Kurto)

90'
Ook in de tweede helft heeft Willem II nauwelijks een kind gehad aan FC Dordrecht. Na een uur spelen besliste Willem II de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de avond. Pas in de laatste minuut beet Dordt echt goed van zich af door de 2-1 te maken (Biekman), maar het mocht de bezoekers niet meer baten. Daardoor pakt Willem II drie belangrijke punten.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
90'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 2:1 door Anthony Biekman
Kan FC Dordrecht het Willem II dan toch nog moeilijk maken? Een lange bal van Kurto wordt door alles en iedereen gemist, behalve door Biekman. Hij blijft oog in oog met Lamprou koel en schiet de aansluitingstreffer binnen.
86'
Knappe actie van Haemhouts die eerste Haddad poort en daarna mikt op de verre hoek. Hij raakt echter een verdediger, waardoor de actie in schoonheid sterft.
86'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
86'
Wissel uit bij Willem II -> Samuel Armenteros
84'
Kurto ligt in de weg op een schot van Dijks. Wel moet de goalie een hoekschop toestaan.
83'
Willem II is op zoek naar de derde treffer, maar die komt er vooralsnog niet. Maar de Tilburgers zetten er ook niet volledig het gas er op.
79'
Nee! Maar het scheelde niet veel. Pluim schiet dertig centimeter naast.
78'
Willem II krijgt een vrije trap te nemen op een lekker plek. Kan Wiljan Pluim de derde Tilburgse treffer maken?
74'
De hoekschop levert niks op. FC Dordrecht kan uitverdedigen.
73'
Een geweldige aanval van Willem II wordt niet bekroond met een doelpunt. Een counter opgezet door Armenteros en Pluim beland uiteindelijk weer bij eerstgenoemde. De Zweed schiet uiteindelijk op Kurto, wel krijgt Willem II een hoekschop te nemen.
71'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Anthony Biekman
71'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Matthew Steenvoorden
70'
Gele kaart voor Joris van Overeem (FC Dordrecht)
Joris van Overeem gaat hard door op invaller Bruno Andrade en krijgt daarvoor een gele kaart.
67'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
67'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
64'
FC Dordrecht kan absoluut geen vuist maken. Het lijkt er niet op dat ze nog voor spanning kunnen zorgen in deze wedstrijd.
64'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Andwélé Slory
64'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Fernando Lewis
60'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Ben Sahar
Willem II lijkt op basis van het spelbeeld de 'Vorentscheidung' te maken. Het schot van Samuel Armenteros wordt gekeerd door Kurto, maar in de nastoot is Ben Sahar er als de kippen bij. Hij schiet de 2-0 tegen de touwen en lijkt Willem II de drie punten te bezorgen.
58'
Wissel in bij Willem II -> Wiljan Pluim
58'
Wissel uit bij Willem II -> Ali Messaoud
56'
FC Dordrecht bijt van zich af. Een beetje althans. Invaller Ališić krijgt een goede schotkans, maar zijn schot hobbelt naast.
54'
Daar komt FC Dordrecht goed weg. Na een fout van Fortes krijgt Ondaan alle ruimte om voor te zetten. De Dordtse verdediging kan net op tijd ruimen.
53'
Gele kaart voor Ben Sahar (Willem II)
Sahar trekt van Deelen aan zijn truitje en hij krijgt daarvoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
50'
Willem II heeft nog altijd de controle, maar de wedstrijd is nog altijd van bedenkelijk niveau.
46'
We zijn weer onderweg in Tilburg. Kan FC Dordrecht nog langszij komen.
46'
46'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Adnan Ališić
46'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
45'
Na een matige wedstrijd staat Willem II aan de leiding. In de eerste helft waren fout en slordigheden troef. Toch kwam Willem II op voorsprong na een goed uitgevoerde contra-attaque. Ben Sahar stond aan het eindstation daarvan en rondde kundig af. Het zette daarmee ook de ruststand van 1-0 op het scorebord.
45'
45'
En daar komt Willem II goed weg. Weer schuttert Lamprou, dit keer op een schot van Lewis. Weer is het Dijks die ruimt.
45'
Lamprou gaat de mist in op een voorzet van Robin Gosens. Dijks assisteert de Griekse goalie door de bal weg te roeien.
45'
De blessuretijd bedraagt een minuut.
44'
De huurling van FC Utrecht is weer terug en loopt weer als een kievit.
43'
Sean Klaiber schreeuwt het uit van de pijn naar een charge van Dries Wuytens. Dat ziet er niet goed uit.
39'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Ben Sahar
Daar is dan de openingstreffer voor Willem II. De Tilburgers nemen een aanval over van FC Dordrecht dankzij een goede interceptie van Ali Messaoud. De middenvelder zet Ben Sahar alleen voor de keeper en de Israëliër faalt niet. 1-0 voor Willem II!
36'
Robin Gosens trekkebeent nog steeds na een tackle van Terell Ondaan. Dat ziet er niet goed uit voor de Duitse middenvelder.
33'
Opvallend is dat FC Dordrecht meer nederlagen heeft geleden dan doelpunten heeft gemaakt (achttien om zeventien).
28'
En ook het publiek begint ontevreden te worden. De eerste fluitconcertjes zijn te horen op de tribune.
26'
Jurgen Streppel begint zich te irriteren aan het spel van zijn ploeg. Het gaat duidelijk nog niet naar wens in Tilburg.
22'
Willem II heeft het overwicht, maar kan het niet uitdrukken in doelpunten.
18'
Ben Sahar heeft nog niet zijn dag. In een kansrijke positie schiet hij maar net over.
16'
Fraaie actie van Ben Sahar. Hij draait van Deelen horendol, maar zijn schot met links kan door Kurto worden gekeerd.
14'
Statistisch gezien is er weinig hoop op een doelpunt voor de rust van FC Dordrecht. Slechts twee van de zeventien Dordtse doelpunten vielen voor de 44e minuut.
9'
Willem II begint voorzichtig aan te dringen. Ben Sahar schiet hard op goal. maar zijn inzet is niet nauwkeurig genoeg.
8'
Koddig momentje in Tilburg. Robin Gosens denkt dat de bal is uit geweest en pakt de bal in zijn handen. Dit was echter niet het geval en daarom fluit Kuipers voor een handsbal.
6'
Het eerste momentje wedstrijd van de wedstrijd. Frank van der Struijk slingert een inworp richting de penaltystip waar Jordens Peters zijn kopduel wint. Kurto kan de inzet van de Willem II-aanvoerder echter makkelijk vangen.
4'
Met alle respect voor beide ploegen. Het ziet er toch een beetje vreemd uit dat de arbiter, Björn Kuipers, van de Confederations Cup finale, Europa League finale en Champions League finale, nu Willem II-FC Dordrecht te zien fluiten.
1'
En we zijn onderweg in het Koning Willem II stadion!
1'
De spelers staan te popelen om het veld te komen. De wedstrijd kan bijna beginnen.
Voorbeschouwing Willem II-FC Dordrecht
Goedenavond iedereen en welkom bij de liveticker Willem II-FC Dordrecht. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Willem II ruikt de play-offs

Voorafgaande aan het seizoen, zullen vele mensen deze wedstrijd als een degradatiewedstrijd hebben gezien. Zeven wedstrijden voor het einde is niets minder waar. Willem II staat op een keurige tiende plaats en de Tilburgers hebben SC Cambuur en FC Twente in het vizier voor de achtste plaats. Die achtste plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op play-offs voor Europees voetbal. Een knap staaltje van trainer Jurgen Streppel als zij deze wedstrijden daadwerkelijk halen.

FC Dordrecht vreest met grote vrezen

Waar de kenners zich hebben vergist in Willem II, daar hebben ze in FC Dordrecht gelijk gekregen. De ploeg uit de Rijnmond was de gedoodverfde degradant in de prognoses. Na 27 wedstrijden staat ‘Dordt’ ook onderaan en heeft het een klein wonder nodig om de nummer 17, Go Ahead Eagles bij te halen. FC Dordrecht staat zeven punten achter op de Eagles en met wedstrijden tegen onder andere Vitesse, FC Twente en Ajax voor de boeg maakt het de opdracht niet makkelijker.

Onderlinge geschiedenis

Willem II-FC Dordrecht stond vijf keer eerder op het programma in de Eredivisie . Drie keer wonnen de Tricolores, een keer FC Dordrecht en een keer werd het een gelijkspel. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar in troffen in de Eredivisie was ruim twintig jaar geleden. Earnest Stewart maakte op 19 november 1994 de enige treffer van de avond en bezorgde zo Willem II de overwinning. De enige keer dat de bezoekers wonnen was in het seizoen 1983/1984. FC Dordrecht heette destijds nog Drechtsteden’79. De uitploeg won met 0-1 dankzij een doelpunt van Wilhemus Gorter.

Vorige seizoen werd de wedstrijd gespeeld in de Jupiler League, op de laatste speeldag was Willem II al kampioen, maar dat verhinderde niet dat de Tilburgers eenvoudig de wedstrijd wonnen. Ruud Boymans maakte een hattrick. Paul Gladon deed voor de Schapenkoppen in de laatste minuut wat terug. De wedstrijd eindigde in 3-1. Eerder dit seizoen won Willem II in Dordrecht met 0-4.

Absenties

Willem II is nagenoeg compleet. Alleen Tim Cornelisse moet de wedstrijd missen vanwege een hamstringblessure. FC Dordrecht mist in totaal twee spelers. Funso Ojo en is geblesseerd aan de enkel. Marvin Peersman is nog altijd geschorst.

De wedstrijd staat onder leiding van Björn Kuipers. Hij wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Ik wens jullie veel plezier toe met deze wedstrijd.