20:00 uur
PEC Zwolle
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Rick Dekker 44. / Schot met rechts  (Lars Veldwijk)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lars Veldwijk 90. / Schot met rechts  (Bart Schenkeveld)

90'
Het duel ging ook na rust gelijk op, maar het venijn zat in de staart. Na de invalbeurt van supersub Dennis van der Heijden begon ADO meer druk te zetten. De jonge invaller kreeg direct grote kansen met het hoofd, paal en lat stonden echter in de weg. Aan de andere kant kreeg Lars Veldwijk de kopkans om het duel te beslissen. In blessuretijd viel deze er alsnog. De topscorer van Zwolle scoorde met een prachtige volley op aangeven van Bart Schenkeveld: 0-2.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Lars Veldwijk
Wat een geweldige beslisser! Bart Schenkeveld zet voor en Veldwijk rondt de bal met een volley af bij de tweede paal. De topscorer van Zwolle brengt zijn team op 0-2 met een goal zoals Marco van Basten deze in zijn goede tijd ook wel eens wist te maken.
90'
Nijland moet duel beslissen! Stef Nijland krijgt veel tijd in het strafschopgebied van ADO. De invaller van PEC maakt echter weinig haast en kan niet verrassen met een laag schot in de korte hoek.
89'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Dario Tanda
89'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
88'
De bezoekers uit Zwolle verdedigen nu met ziel en zaligheid. Alleen Lars Veldwijk staat nog in de voorhoede bij de blauw-witten. ADO blijft toch veel moeite houden om de Zwolse defensie onder druk te zetten.
85'
De absolute slotfase is aangebroken in het Kyocera Stadion. Kan de fanatieke ADO-aanhang hun ploeg nog naar de gelijkmaker schreeuwen? Of countert PEC naar de definitieve beslissing?
83'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
83'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
81'
Wat een kopkans voor Veldwijk! Een vrije trap van Thomas Lam wordt geblokkeerd door de ADO-muur. De verdediger pikt de bal vervolgens op en geeft een voorzet op maat. Lars Veldwijk kopt de bal recht op Martin Hansen die net voor de lijn keert.
77'
Bijna Van der Heijden! Wat een geweldige mogelijkheden voor invaller Dennis van der Heijden. Een voorzet vanaf rechts wordt eerst ingekopt door Havenaar en vervolgens gered door Van der Hart. De rebound is tot twee keer toe voor de jonge invaller. Beide kopkansen belanden echter op het aluminium.
75'
Dennis van der Heijden gaat rondom spits Havenaar spelen. Hierdoor schuift linksback Meijers door naar voren. Wilfried Kanon zorgt ervoor dat Bakker weer op het middenveld kan spelen.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
72'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
72'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
72'
Een misser bij Beugelsdijk! Verdediger Tom Beugelsdijk begaat een grote fout en schenkt de kans aan Wouter Marinus. De aanvallende middenvelder van Zwolle schiet echter een meter naast.
70'
Het fanatieke publiek van ADO zingt al richting Dennis van der Heijden. De supersub van vorig weekend gaat zo dadelijk in het veld komen bij de Hagenaars.
68'
Vandaag zijn er overigens 11.784 toeschouwers in het Kyocera Stadion.
66'
De thuisploeg gaat met de inbreng van Ebecilio wat meer druk uitoefenen op de defensie van Zwolle. Tot grote kansen komt ADO nog niet. Er wordt wel meer gezocht naar de lange Havenaar.
63'
Een goede mogelijkheid voor Mike Havenaar wordt ten onrecht afgefloten wegens buitenspel. Ondanks dat Van der Hart een antwoord had op de spectaculaire poging van de Japanse spits was het absoluut geen buitenspel.
62'
Door de komst van Kyle Ebecilio in plaats van Vito Wormgoor schuift Danny Bakker een linie terug. Ebecilio speelde samen met Veldwijk bij Nottingham Forest.
60'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kyle Ebecilio
60'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Vito Wormgoor
58'
Een goede variant van een corner wordt bijna gevaarlijk voor PEC. Wouter Marinus geeft de bal hard en laag voor. De inkomende Bouy kan de voorzet echter niet goed op zijn pantoffel nemen waardoor de kans is verkeken.
55'
Er zijn tien minuten gespeeld na rust. ADO speelt nog niet met de volle overtuiging om de gelijkmaker te kunnen produceren. PEC Zwolle is zelfs wat sterker in deze fase.
52'
Schot van Duplan! Opnieuw is Marengo betrokken in positieve zin bij een aanval van ADO. De linksbuiten belegt een prima actie met dito pass richting Duplan. De afwerking van de Fransman is echter opnieuw wat wild.
51'
Een hoekschop van PEC zorgt voor wat gevaar in de doelmond van ADO. Lars Veldwijk kopt de bal door, maar niemand van zijn ploeggenoten kan uiteindelijk op doel schieten.
48'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
De verdediger van ADO tikt bewust Thomas Lam neer en krijgt al vroeg in de tweede helft een gele kaart.
47'
De tweede helft is in gang gezet zonder wijzigingen bij beide teams. ADO zal meer naar voren moeten spelen wil het de achterstand goedmaken. Supersub Dennis van der Heijden loopt in ieder geval alvast warm.
46'
45'
In een matige eerste helft hebben ADO en PEC niet kunnen overtuigen. Het initiatief lag grotendeels bij de Haagse thuisploeg. Tot mogelijkheden leidde dat echter niet. Zwolle was vaak slordig en durfde niet echt naar voren te denken. De beste kans was voor Édouard Duplan na een slechte pass van PEC-goalie Mickey van der Hart. Het schot van de Fransman ging echter ruim naast het doel. Vlak voor rust kwam PEC tegen de verhoudingen in op voorsprong. Rick Dekker bracht met een fantastische volley in de kruising de bezoekers op voorsprong.
45'
44'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Rick Dekker
Een voorzet vanaf de rechterkant via Ehizibue wordt door Veldwijk teruggelegd richting de inkomende Dekker. De jonge middenvelder volleerd vervolgens de bal perfect via onderkant lat in de kruising. Het is de eerste competitiegoal voor Dekker.
43'
Zwolle zit niet echt lekker in de wedstrijd tot op heden. Er gaat meer mis dan goed bij de bezoekers uit Overijssel. Mede hierdoor blijft ADO eenvoudig op de been.
41'
De rust nadert in het Kyocera Stadion. De neutrale toeschouwer is voorlopig bepaald niet de winnaar. Net als vele andere wedstrijden op vrijdagavond blijven doelpunten lang uit.
38'
Aaron Meijers gaat een prima combinatie aan met Marengo en sprint op links Dirk Marcellis eruit. De voorzet op de inlopende Duplan is daarna niet goed, waardoor PEC kan uitverdedigen.
37'
Beide topscorers kunnen zich nog niet echt onderscheiden. ADO-spits Mike Havenaar grossiert in verkeerde balaannames. Lars Veldwijk (Zwolle) staat vaak op een eiland en wordt lastig bereikt.
34'
Thuisploeg ADO neemt de meeste initiatieven voorlopig. Met name buitenspelers Marengo en Duplan zijn actief om de PEC-defensie in wanorde te brengen.
31'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Nu zijn de rollen omgedraaid, Meijers vloert Ehizibue. Door de gele kaart mist de ADO-aanvoerder het duel van volgende week bij PSV.
30'
Er is nog weinig noemenswaardig gebeurt in de eerste dertig minuten van de wedstrijd. Beide ploegen durven geen onnodige risico's te nemen waardoor de mogelijkheden voor het doel schaars zijn.
27'
Gele kaart voor Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle)
De rechtsbuiten neemt de bal niet goed aan en beukt vervolgens Aaron Meijers omver. De eerste prent is voor Ehizibue.
27'
Bij PEC Zwolle maakt Ouasim Bouy telkens veel meters naar voren. De man van de laatste linie leidt dan vaak balverlies wat zorgt voor counters bij de thuisploeg.
24'
Het eerste kwart van het duel is verstreken. Thuisploeg ADO wordt beetje bij beetje sterker en gaat gemakkelijker voetballen in eigen huis. Hierdoor worden de bezoekers uit Zwolle wat teruggedrongen.
21'
Ludcinio Marengo is goed bezig in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De vervanger van de zieke Ruben Schaken gaat zijn acties aan en brengt zo nu en dan Dirk Marcellis in verlegenheid. Zojuist kwam een goede steekpass net niet aan bij teamgenoot Danny Bakker.
20'
ADO Den Haag heeft eigenlijk alleen wat aan drie punten. Bij een nederlaag of gelijkspel blijft de elfde plaats in tact. Weet de ploeg van Henk Fraser vanavond te winnen wordt PEC gepasseerd in de stand.
19'
PEC Zwolle kan na de winst van vorige week op Feyenoord een belangrijke stap zetten richting het linkerrijtje. Bij een overwinning in Den Haag wordt voorlopig de zevende plaats bereikt.
16'
Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten in het voordeel van PEC. Ook in het eerste kwartier van de wedstrijd komen deze minimale verschillen tot uiting. ADO en PEC gaan vooralsnog gelijk op.
13'
Mike Havenaar kan bijna het doel beproeven vanaf ongeveer tien meter. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt echter niet goed aangenomen door de topscorer van ADO.
11'
Het centrale defensieve duo bij Zwolle bestaat net als tegen Feyenoord uit Bouy en Thomas Lam. De van origine middenvelders vangen zo de vele blessures in de verdediging op.
8'
Misstap van Van der Hart! Doelman Mickey van der Hart speelt Ouasim Bouy in met een pass waar de verdediger geen rekening mee hield. Édouard Duplan kan oppikken, maar schiet vervolgens in kansrijke positie een meter naast het doel.
5'
PEC Zwolle kampt in Den Haag opnieuw met een karrenvracht aan blessures. Met uitzondering van Stef Nijland zitten er daardoor alleen maar jonkies op de reservebank van Ron Jans.
3'
Lars Veldwijk en Queensy Menig doorstonden een test in de warming-up bij PEC Zwolle. Beide aanvallers kampten met lichte klachten, maar zijn fit genoeg om te starten aan de wedstrijd.
1'
Scheidsrechter Jeroen Manschot heeft het startsignaal gegeven in het Kyocera Stadion. ADO kan tegenstander PEC passeren bij een overwinning vanavond.
1'
De opstellingen
ADO Den Haag kan vanavond niet beschikken over Ruben Schaken. De ervaren buitenspeler heeft de griep en wordt vervangen door Ludcinio Marengo. De van FC Volendam overgekomen aanvaller vormt de Haagse aanval met Édouard Duplan en topscorer Mike Havenaar.

PEC Zwolle voert helemaal geen wijzigingen door in de basis ten opzichte van vorige week. Mickey van der Hart staat tussen de palen in plaats van de geblesseerde doelman Kevin Begois. Spits Lars Veldwijk wordt op de flanken ondersteund door Kingsley Ehizibue en Queensy Menig.

Van harte welkom bij de openingswedstrijd in de 24e speelronde van de Eredivisie. Vrijdagavond om 20.00 uur nemen ADO Den Haag en PEC Zwolle het tegen elkaar op in het Kyocera Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Den Haag. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
De ploeg van coach Henk Fraser heeft de smaak te pakken. Met name in het nabij gelegen Rotterdam is ADO succesvol. Op bezoek bij Feyenoord werd al verrassend met 0-2 gewonnen. Afgelopen week werd ook SBV Excelsior verslagen. Mede dankzij twee doelpunten van supersub Dennis van der Heijden wonnen de Hagenaars met 2-4 op Woudestein. De pas 18-jarige Van der Heijden zit tegen PEC Zwolle zeer waarschijnlijk weer bij de ADO-selectie.

Nummer elf ADO kan nog niet beschikken over Gianni Zuiverloon. De verdediger kampt met hamstringproblemen. Daarentegen keert Giovanni Korte weer terug in de wedstrijdselectie na een blessure. De talenten van ADO gaven afgelopen maandag al het goede voorbeeld. Jong ADO Den Haag won in de Hofstad met 2-0 tegen de leeftijdsgenoten uit Zwolle. Doelpuntenmakers waren Ludcinio Marengo en Hector Hevel.

PEC Zwolle
De Zwollenaren presteren heel wisselvallig in de Eredivisie. Toch werd afgelopen zondag Feyenoord aan de kant gezet in eigen huis. Ondanks een groot aantal blessures wist PEC met 3-1 te winnen van de uit vorm verkerende Rotterdammers. Lars Veldwijk was de man van de wedstrijd met twee doelpunten en een assist op Kingsley Ehizibue. Spits Veldwijk is topscorer van Zwolle met elf goals. De club wil hem deze zomer graag definitief overnemen van zijn huidige werkgever Nottingham Forest.

De ploeg van coach Ron Jans staat met twee punten voorsprong op ADO op een tiende plaats. Eerder dit seizoen wist PEC met 2-1 te winnen van ADO. Ondanks de openingstreffer van Mike Havenaar bogen Sheraldo Becker en Veldwijk de score om in het voordeel van Zwolle. Die avond waren onder meer Kevin Begois, aanvoerder Bram van Polen, Bart van Hintum, Sheraldo Becker en Ryan Thomas van de partij. Alle spelers ontbreken in Den Haag vanwege blessures.