1 : 0 Torinfos in de Ticker Vincent Vermeij 23. / Kopbal  (Andrew Driver)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Calvin Mac-Intosch 29. / Kopbal  (Jack Byrne)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Kevin van Veen 61. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Ted van de Pavert 75. / Schot met rechts

90'
De tweede helft was even rommelig en strijdvaardig als de eerste, met hetzelfde resultaat. Beide ploegen scoorden wederom eenmaal; in de 61ste minuut zorgde invaller Van Veen voor de 1-2 door een vrije trap op fraaie wijze binnen te schieten. Aan de andere kant maakt Van de Pavert in de 75ste minuut de gelijkmaker dankzij een blunder van Zeinstra. Naast deze twee goals konden beide ploegen weinig meer inbrengen, waardoor het bij 2-2 bleef in Doetinchem en de verschillen op de ranglijst onveranderd blijven.
90'
90'
Koolhof stuurt Driver weg, wiens voorzet op het hoofd van Parzyszek belandt. De Pool kan alleen geen kracht achter zijn kopbal zetten, waardoor Zeinstra pakt.
90'
Er worden vier minuten blessuretijd bijgetrokken. Komt er nog een winnaar in Doetinchem?
89'
De Graafschap komt tot scoren via Parzyszek en de goaltune wordt al gestart, alleen aangever Vermeij wordt uiteindelijk teruggefloten voor buitenspel.
85'
Beide ploegen lijken vooral bang te zijn om te verliezen en gooien niet alle risico's in de strijd om de winnende te produceren.
81'
El Jebli verlaat namens De Graafschap het veld. Zijn vervanger is Kristopher Vida.
81'
Wissel in bij De Graafschap -> Kristopher Vida
81'
Wissel uit bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
80'
Cambuur wisselt. Verdediger annex middenvelder Tom Hiariej komt in het veld voor Byrne, die helemaal niets begrijpt van die wijziging.
80'
Wissel in bij SC Cambuur -> Tom Hiariej
80'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Jack Byrne
75'
Doelpunt voor De Graafschap, 2:2 door Ted van de Pavert
Het staat 2-2! Zeinstra schrikt van een medespeler en lost een voorzet van Driver, waardoor het voor Van de Pavert simpel intikken is voor de cruciale gelijkmaker.
74'
Moeilijke redding voor Jurjus na een droog schot van Barto richting de korte hoek. Het blijft bij 1-2.
71'
Gele kaart voor Martijn Barto (SC Cambuur)
Barto ontvangt geel van arbiter Van Boekel voor vasthouden.
70'
Diemers wordt geslachtofferd om Dean Koolhof in te brengen. Helpt dit verse bloed De Graafschap in de poging nog tot scoren te komen?
70'
Wissel in bij De Graafschap -> Dean Koolhof
70'
Wissel uit bij De Graafschap -> Mark Diemers
69'
De slotfase nadert en voor De Graafschap is het erg belangrijk om nog tenminste eenmaal te scoren. Zo niet, gaat Cambuur over de Superboeren heen en slaat het een gat van twee punten, dat gezien het programma lastig overbrugbaar is.
66'
Tarfi versiert een vrije trap van 24 meter en neemt 'm zelf. De bal is niet goed geraakt; makkelijke vangbal voor Zeinstra.
62'
Gele kaart voor Piotr Parzyszek (De Graafschap)
In zo'n beetje een recordtijd ontvangt Pazyszek geel. Hij maakt zich gevaarlijk breed en krijgt daarvoor de eerste kaart van de wedstrijd.
62'
Een wissel bij De Graafschap. Aanvaller Piotr Parzyszek lost Peters af.
62'
Wissel in bij De Graafschap -> Piotr Parzyszek
62'
Wissel uit bij De Graafschap -> Cas Peters
61'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:2 door Kevin van Veen
Een vrije trap op een erg gevaarlijke plek wordt verrassend genoeg niet door Byrne genomen, maar door invaller Van Veen. En dat is een fantastische keuze: de spits schiet uitstekend binnen in de verre hoek en zet daarmee de uitploeg op voorsprong!
58'
Weinig verandering in het spelbeeld in de tweede helft. Beide ploegen komen amper aan voetballen toe.
54'
Narsingh gaat met een lichte blessure naar de kant. Zijn vervanger is een echte spits, Kevin van Veen.
54'
Wissel in bij SC Cambuur -> Kevin van Veen
54'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
50'
Cambuur is gevaarlijk! Narsingh zet voor richting een slecht gedekte Barto, die de bal achter zijn standbeen langs in het doel probeert te krijgen. Hij mist de bal nipt.
49'
Wat een mooi schot van Driver! Met zijn mindere rechterbeen produceert hij een fraaie boogbal, die doelman Zeinstra verrast. De bal gaat maar net naast.
46'
45'
Deze cruciale degradatiekraker kende de verwachte kenmerken. Het was strijdvaardig en bovenal slordig. Toch vielen er twee goals. Echt uitgespeelde goals waren het niet; beide ploegen kwamen tot een doelpunt middels een kopbal. Namens De Graafschap gebeurde dat door Vermeij, die uit een vrije trap van Driver de openingstreffer binnen kopte. Vlak voor het halfuur zorgde Cambuur voor een soortgelijke goal; ditmaal tekende Byrne voor de assist uit zijn vrije trap, Mac-Intosh was de koppende doelpuntenmaker voor de huidige hekkensluiter. Dankzij de 1-1 stand staat er nog van alles op het spel in de tweede helft.
45'
44'
Narsingh moet een counter helemaal zelf oplossen en probeert het daarom van afstand. Die zwaait af en belandt in de tribune.
43'
De Graafschap komt dichtbij! Nadat Vermeij de bal niet goed weet te raken uit een corner van Driver, krijgt Peters nog een kans nadat Ted van de Pavert de bal terugbrengt in het vijfmetergebied. De spits tikt alleen over.
38'
Cas Peters gaat razendsnel langs het centrale duo van Cambuur, alleen Zeinstra is op tijd om de bal weg te halen.
36'
Karim Tarfi probeert een kopie te creëren van de vrije trap die De Graafschap op 27 november de overwinning bezorgde tegen Cambuur, alleen daar lijkt deze poging erg weinig op. De bal zonder veel snelheid naast.
33'
Jeroen Tesselaar komt erg goed weg. Hij neemt een bal helemaal verkeerd aan en brengt die daarmee voor de voeten van Narsingh, alleen de vleugelaanvaller verzuimt te profiteren.
29'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Calvin Mac-Intosch
Het staat gelijk in Doetinchem! Zes minuten na de openingstreffer maakt Cambuur een vrijwel identiek doelpunt. Jack Byrne geeft een perfect afgemeten vrije trap op het hoofd van Calvin Mac-Intosh, die de bal prima tegen de touwen werkt.
27'
Cambuur poogt af en toe een aanval op te zetten door op te bouwen, maar lijkt daar simpelweg kwaliteit tekort voor te schieten.
23'
Doelpunt voor De Graafschap, 1:0 door Vincent Vermeij
Daar is toch de voorsprong voor de thuisploeg! Vincent Vermeij kopt een vrije trap van Andrew Driver weliswaar zacht binnen, maar Harm Zeinstra komt er niet aan. De Graafschap nu virtueel op vier punten voorsprong op Cambuur.
22'
Het is bovenal rommelig in Doetinchem. Een gevecht op het middenveld levert vooralsnog niet veel kansen op.
18'
Nathaniël Will is woest op Pol van Boekel nadat de scheidsrechter besluit geen strafschop te geven voor een vermeende overtreding van Furdjel Narsingh.
13'
De Graafschap heeft het meeste balbezit in de openingsfase. De Doetinchemmers lijken als voornaamste op zoek naar een vroege goal.
9'
Ook Cambuurs reservedoelman, André Krul, is aangekomen. Hij wist pas een paar minuten voor aanvang dat hij vandaag op de bank moest plaatsnemen, omdat Leonard Nienhuis in de warming-up uitviel.
7'
Martijn Barto krijgt een lange bal en moet de bal eigenlijk ineens verlengen, aangezien Hidde Jurjus voor zijn doel staat. Dat heeft de spits alleen niet door, waardoor de kans verkeken is.
5'
De beginfase bevestigt hetgeen verwacht werd; veel vechtlust, lange ballen en weinig goed voetbal. Het enige dat vandaag telt is een overwinning.
1'
We zijn na een minuut stilte begonnen op De Vijverberg! Wie zet een behoorlijk belangrijke stap richting handhaving?
1'
De geblesseerde Leonard Nienhuis is in de warming-up afgehaakt. Zijn vervanger is Harm Zeinstra. Derde doelman André Krul begint op de bank.
Waar De Graafschap compleet ongewijzigd is, start Cambuur wel met een hier en daar aangepaste opstelling. Zo krijgt aanvaller Jergé Hoefdraad zijn eerste basisplaats van het seizoen in vermoedelijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ook Furdjel Narsingh, die in de vorige wedstrijd tegen Feyenoord niet startte, begint in de basis op De Vijverberg. Naast deze aanpassingen in de aanval is ook het elftal van Marcel Keizer ongewijzigd.
De interlandperiode is voorbij, de Eredivisie kan weer beginnen. En dat gaat gebeuren met dé degradatiekraker van dit seizoen. De Graafschap en SC Cambuur trappen de 29ste speelronde af met een wedstrijd die als de belangrijkste van het seizoen beschouwd kan worden. De hekkensluiters uit Leeuwarden gaan op bezoek in Doetinchem met één devies: winnen. Het verslag van dit duel wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Degradatie op het spel
Beide ploegen, waarvan eentje vrijwel zeker direct degradeert naar de Jupiler League, hebben ruim de tijd gehad om voor te bereiden op dit affiche. Zowel De Graafschap als SC Cambuur speelde haar laatste wedstrijd op 19 maart, precies twee weken geleden. Toen bezorgden de Superboeren Feyenoord een bijzonder lastige avond, alleen verloor het wel met 3-1. Cambuur leed destijds een teleurstellende nederlaag tegen Roda JC door met 0-1 te verliezen. Daardoor bleef het op één punt achterstand staan op De Graafschap, waardoor alleen een overwinning betekent dat de Geelblauwen over de directe concurrent heengaan.

Toch zal De Graafschap niet achteroverleunen om de voorsprong op de ranglijst te consolideren. Een overwinning zou de ploeg van Jan Vreman wat lucht geven, helemaal als de twee programma's naast elkaar worden gelegd. Die van Cambuur is met thuiswedstrijden tegen Willem II en SBV Excelsior nog op het programma beduidend makkelijker. Een verschil van vier punten kan weleens de doorslag geven in het restant van de Eredivisie, waarin De Graafschap nog een aantal erg lastige duels voor de boeg heeft.

Eerder dit seizoen: eerste winst De Graafschap
De heenwedstrijd tussen deze twee ploegen, gespeeld op 27 november van vorig jaar, was voor De Graafschap de eerste winstpartij van dit seizoen. Na dertien duels met twee punten konden de Superboeren eindelijk hun eerste driepunter bijschrijven. Dat de Doetinchemmers inmiddels op 17 punten staan en daarmee voorlaatste in de Eredivisie zijn, zegt genoeg over de vorm waarin zij inmiddels verkeren. Cambuur komt naar De Vijverberg om een doorzetting van die goede vorm te voorkomen. Een tweede nederlaag tegen de directe concurrent zou dodelijk kunnen zijn.

Voor dit duel, waar in beide kampen al lange tijd naar wordt uitgekeken, mist De Graafschap basisspeler Bryan Smeets en eventuele reservespelers Jan Lammers, Jasper Heusinkveld en Tom Linthorst. Cambuur doet het zonder Dominik Mašek en Marlon Pereira. De 22 mannen die het wel moeten doen voor de teams van Vreman en Marcel Keizer, worden ongeveer een uur voor aanvang bekendgemaakt onder het kopje wedstrijddetails. Pol van Boekel is vanavond de arbiter in Doetinchem.