Willem II Zaterdag, 2. April 2016
FC Twente
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 1. / Schot met links  (Bruno Andrade)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 42. / Schot met rechts  (Bruno Andrade)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 57. / dir. vrije trap
2 : 2 Torinfos in de Ticker Chinedu Ede 73. / Schot met links
2 : 3 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 79. / dir. vrije trap

90'
Aan de hand van een weergaloze Ziyech tekende Twente in de tweede helft voor een geweldige comeback. De Twente-sterspeler schoot twee vrije trappen binnen en had een groot aandeel in de treffer van Ede. Daardoor neemt Twente de drie punten mee naar Enschede.
90'
In de allerlaatste seconden dolt Ziyech nog eens twee verdedigers voordat hij de bal net naast het doel van Willem II stift. De middenvelder bekroont een geweldige wedstrijd net niet met een hattrick, maar wint wel met zijn ploeg!
90'
Cabral met een fraaie actie in de rechterhoek. Lamprou moet redden op zijn schot in de korte hoek. Aan de andere kant heeft Marsman een voorzet klem.
90'
Er komen vijf minuten blessuretijd bij.
90'
Gele kaart voor Frank van der Struijk (Willem II)
Gutiérrez raakte geblesseerd door een overtreding van Van der Struijk. De verdediger van Willem II krijgt daarom geel.
90'
Gutiérrez is geblesseerd en moet behandeld worden.
89'
Goed schot van Falkenburg, maar Marsman redt in de rechterhoek uitstekend.
89'
Nog enkele minuten te gaan inclusief blessuretijd. Kan Willemn II nog wat terug doen?
87'
Wissel in bij FC Twente -> Tim Hölscher
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Oskar Zawada
86'
Marsman laat een vrije trap los, maar wordt nog net op tijd te hulp geschoten door zijn verdedigers. Daar komt de goalie goed weg.
85'
Aan de andere kant een schot van Ojo, maar Marsman heeft daar geen problemen mee.
85'
Goede kans voor Børven, maar hij schuift de bal net naast het doel van Lamprou na een snelle vrije trap.
84'
Wissel in bij Willem II -> Asumah Abubakar
84'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Joppen
82'
Cabral mag hem nemen van Ziyech en schiet de bal in de muur.
81'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Ziyech dribbelt zich weer eens langs enkele Willem II-spelers voordat Peters aan de noodrem trekt. Vrije trap voor Twente op een mooie plek.
79'
Doelpunt voor FC Twente, 2:3 door Hakim Ziyech
Wat een comeback van FC Twente! Ziyech krult de vrije trap op ge-wel-dige wijze in de verre kruising. Twente buigt in de tweede helft een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Voor Ziyech is het zijn zeventiende van het seizoen.
78'
Daar had Twente zomaar een strafschop kunnen krijgen na een handsbal, maar Higler legt de bal buiten de zestien.
78'
Invaller Børven krijgt een dieptepass en staat in kansrijke positie als hij goed aanneemt. Echter lukt hem dat niet en daardoor kan een Willem II-speler ingrijpen.
77'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
77'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
77'
Twente lijkt door te willen drukken. Ziyech schiet in de handen van Lamprou.
74'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
74'
Wissel uit bij FC Twente -> Chinedu Ede
74'
Wissel in bij FC Twente -> Stefan Thesker
74'
Wissel uit bij FC Twente -> Robbert Schilder
73'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Chinedu Ede
En het is gelijk! Wederom is het Ziyech die een aantal Willem II-spelers de baas is en op Lamprou schiet. Vervolgens is Chinedu Ede er als de kippen bij de om de gelijkmaker binnen te tikken.
71'
Bijna 3-1 in Tilburg! Van der Velden kan vanaf zestien meter volleren en doet dit snoeihard, maar ook (via een Twente-speler) net naast.
68'
Een vrije trap van Willem II levert het nodige gevaar op voor het doel van Twente, maar de vlag voor buitenspel is omhoog.
66'
Terwijl Willem II wisselt, is het Zawade die na zijn kopbal van zojuist aan een hoofdblessure geholpen moet worden. De Pool kan weer verder.
65'
Wissel in bij Willem II -> Robbie Haemhouts
65'
Wissel uit bij Willem II -> Nick van der Velden
64'
Twente raakt twee keer de lat! Eerst is het Cabral die vanaf ruim zestien meter op het aluminium schiet na een mooie kapbeweging. Vervolgens is het Zawada die de dalende bal ineens op diezelfde lat kopt. Daar komt Willem II heel goed weg.
60'
Een uur onderweg in Tilburg, waar we een heerlijke voetbalavond zien. Vooralsnog lijkt Willem II uitstekende zaken te gaan doen in de strijd tegen degradatie. Concurrent Excelsior staat immers op een ruime achterstand tegen Feyenoord.
58'
Voor Ziyech is het zijn zestiende treffer van het seizoen. Vorig jaar scoorde sterspeler van Twente tweemaal op bezoek bij Willem II (2-2).
57'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Hakim Ziyech
En Twente is weer terug! Na een overtreding van Peters mag Ziyech een vrije trap nemen nabij de cornervlag. Vanuit een schier onmogelijke positie krult de Twente-middenvelder het leer prachtig in de korte hoek.
54'
Gele kaart voor Joachim Andersen (FC Twente)
Twente-verdediger Andersen gaat op de bon. De verdediger haalt de counter er uit door Andrade naar de grond te trekken.
53'
Niet veel later een goede kans voor Ziyech, maar zijn poging na veel kappen en draaien, wordt gepakt door Lamprou.
53'
Opstootje tussen Gutiérrez en Falkenburg die met de voorhoofden tegen elkaar staan. Het is Higler die weet te sussen.
50'
De doelman van Willem II houdt wat last over aan zijn vingers en krijgt wat versteviging van de verzorger van zijn ploeg.
47'
Na een vrije trap laat Lamprou de bal los, maar hij herstelt op tijd voor dat Ziyech kan scoren.
46'
Gutiérrez produceert het eerste rollertje. Zijn poging gaat ruim naast het doel.
46'
Daar gaan we weer! Trekt Willem II de lijn van de eerste helft door of komt Twente nog terug?
46'
45'
Het is rust in Tilburg, waar Willem II heer en meester is en knap op een 2-0 voorsprong staat. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kwam na een minuut spelen op voorsprong via Falkenburg, waarna Andersen kort voor de rust voor de tweede treffer tekende. Twente heeft op een schot van Ziyech op de lat na nog weinig te vertellen.
45'
45'
Guus Joppen probeert nog een penalty te versieren na een hoekschop, maar Higler wuift het resoluut weg.
45'
Er komen twee minuten blessuretijd bij in de eerste helft.
43'
Voor Andersen is het zijn vijfde van het seizoen. Vier van deze treffers scoorde hij tegen Twente. In de uitwedstrijd tekende de aanvaller immers voor een hattrick (1-3).
42'
Doelpunt voor Willem II, 2:0 door Lucas Andersen
Kort voor de rust maakt de thuisploeg ook de 2-0. Na een steekpassje van Andrade is het Andersen die volledig vrijgelaten wordt en alleen op Marsman af kan. De Deen schuift de bal keurig voorbij de goalie over de doellijn.
40'
Nog vijf minuten tot de rust. Vooralsnog een heerlijke eerste helft met passie, strijd en bij vlagen heel aardig voetbal. Uiteraard ontbreken ook de kansen aan beide zijden niet.
38'
De Braziliaanse aanvaller is terug in het veld. Ondertussen is een listig balletje van Ziyech een prooi voor Lamprou.
37'
Andrade heeft pijn aan zijn hoofd na een duel met Joachim Andersen. De aanvaller moet behandeld worden.
35'
Ziyech op de lat! De spelmaker van Twente krijgt de bal uit een hoekschop en krult heerlijk richting de verre kruising, waar het leer op de lat terecht komt. Dat zou een prachtig doelpunt zijn geweest.
31'
Ziyech probeert het vanaf ruim twintig meter, maar schiet het leer meters naast.
29'
Overigens is Twente de enige Nederlanse betaald voetbalclub die deze eeuw nog niet verloor op bezoek bij Willem II. De club uit Enschede won negen keer in Tilburg en speelde vijf keer gelijk. Vooralsnog staat het elftal echter achter.
25'
Aiaiai Jeroen van der Lely! De jonge verdediger brengt zijn ploeg in de problemen door de bal tussen doelman Marsman en Bruno Andrade te spelen. De doelman van de Tukkers kan het gevaar nog net herstellen.
24'
Daar was het bijna 2-0! Het is aanvoerder Jordens Peters die in kopt bij de eerste paal. Het publiek juicht al, maar Marsman redt weergaloos.
23'
Vrije trap voor Willem II op een mooie plek. Op zo'n dertig meter van het doel gaat Rochdi Achenteh de bal indraaien.
21'
Ziyech hindert Lamprou bij een doeltrap, waarna de goalie de bal verkeerd raakt. Higler geeft de doelman een tweede kans en lacht het moment weg.
20'
Ojo schiet van ruim zestien meter op doel. Marsman is attent en plukt de bal goed ui de bovenhoek. Het levert Willem II een hoekschop op, maar deze wordt slecht genomen door Andersen.
17'
Gutiérrez heeft was fysieke ongemakken. De aanvoerder van Twente verbijt de pijn.
15'
Na een kwartier kan gesteld worden dat Willem II de dominante ploeg is. De ploeg zit goed in de duels en herovert de bal telkens snel na balverlies. Twente heeft het moeilijk.
14'
Fraai! Ook hier in Tilburg gaan de supporters na 14 minuten staan. Wat volgt is een respectvol applaus voor Johan Cruijff.
11'
Funso Ojo probeert een afvallende bal richting doel te schieten, maar knalt hoog over het vijandige doel.
10'
Tien minuten onderweg in een open wedstrijd. Het spel golft op en neer en we hebben al een aantal goede mogelijkheden gezien.
9'
Herstel: de treffer van Falkenburg viel binnen na zeventien seconden. Daarmee is het het snelste Eredivisiedoelpunt van het seizoen.
7'
Ook Lucas Andersen doet mee! De Deense Ajax-huurling komt vanaf links naar binnen en slingert de bal maar net voorlangs.
6'
Felipe Gutiérrez! Uit de corner is het Gutiérrez die schiet, maar Kostas Lamprou redt fraai!
6'
Aan de andere kant slalomt Hakim Ziyech voorbij een aantal Willem II-spelers, voordat hij op het lichaam van Jordens Peters schiet. Het levert Twente een hoekschop op.
5'
Frank van der Struijk komt goed door op rechts, maar zijn voorzet wordt gevangen door Nick Marsman.
4'
De sfeer zit er direct goed in, in Tilburg! Overigens wordt Twente gesteund door een vol uitvak bestaande uit ruim zeshonderd supporters.
2'
De goal van Falkenburg viel binnen na negentien seconden. Het is zijn tiende doelpunt van het seizoen.
1'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Erik Falkenburg
En het is al raak voor Willem II! Jerson Cabral verliest de bal aan Nick van der Velden, waarna Bruno Andrade er in slaagt Falkenburg te bereiken. De aanvallende middenvelder legt de bal goed voor zijn linker om vervolgens fraai vanaf ruim twintig meter binnen te krullen!
1'
Doodse stilte in het Koning Willem II-stadion. Absoluut een indrukwekkend moment. We gaan beginnen!
Voorafgaand de wedstrijd een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 68-jarige leeftijd Johan Cruijff.
Opstellingsbericht:
Bij FC Twente krijgt Oskar Zawada zaterdagavond de kans om zich te bewijzen vanaf de eerste speelminuut. De Poolse spits krijgt tegen Willem II het vertrouwen van trainer René Hake door de schorsing van Zakaria el Azzouzi.

De Tukkers moeten het om 20.45 uur verder stellen zonder de licht geblesseerde Hidde ter Avest, wiens positie op de rechtsback wordt ingevuld door Jeroen van der Lely. Stefan Thesker, die tegen AZ (2-2) nog sensationeel tweemaal scoorde, begint op de bank.

Aan de zijde van Willem II staat Bruno Andrade in de spits. De Braziliaan wordt geflankeerd door Lucas Andersen, tijdens de uitwedstrijd tegen Twente (1-3) nog goed voor een hattrick, en Nick van der Velden.
FC Twente heeft resultaten nodig om niet tussen wal en schip te belanden, terwijl Willem II niets liever wil dan in die situatie verkeren. De Tukkers staan, buiten alle problemen met de KNVB om, niet meer in degradatiegevaar, maar moet punten pakken om nog kans te maken op Europees voetbal. Dit is dan echter alleen voor het goede gevoel, want FC Twente mag voorlopig Europa niet in. Willem II staat tegen de degradatiestreep aan en moet in de laatste speelronden lijfsbehoud veiligstellen.

Wat gebeurt er met FC Twente?
De licentiecommissie van de KNVB is maar druk met FC Twente. Voor de tweede keer buigt de groep zich over de problematiek bij FC Twente. Waar eerst de dubieuze samenwerking met de investeringsmaatschappij Doyen Sports Group onderwerp van discussie was, wordt er nu gepraat over andere frauduleuze handelingen, waaronder mogelijke belastingfraude bij de transfer van Dušan Tadić. Op voetballend gebied gaat het dus weer oké met FC Twente, de ploeg is nog lang niet in rustig vaarwater beland.

Spanning in Tilburg
Met nog zes wedstrijden te gaan lijken Excelsior en Willem II met elkaar uit te maken wie er als nummer zestien van de Eredivisie degradatievoetbal moet spelen. SC Cambuur en De Graafschap strijden tegen directe degradatie, terwijl Roda JC als nummer veertien zes punten los staat. De nummer vijftien is veilig in de vaderlandse competitie. Willem II weet sinds kort dat het voor volgend seizoen een nieuwe trainer moet vinden. Jurgen Streppel verkast naar sc Heerenveen, maar nieuws over een opvolger is nog niet bekend. Het zal ook een groot verschil maken of de Tilburgers volgend seizoen in de Eredivisie of de Jupiler League spelen.

Vanaf 20.45 gaat de bal rollen in het Koning Willem II Stadion, wat betekent dat de opstellingen rond 19.45 bekend worden gemaakt door de clubs. Voor de hoofdpersonen van vanavond kun je hier terecht.