14:30 uur
NEC Nijmegen
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 4. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Todd Kane 44. / Schot met rechts  (Gregor Breinburg)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Nacer Barazite 70. / Kopbal  (Andreas Ludwig)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 73. / Schot met rechts  (Nacer Barazite)

90'
Barazite helpt Utrecht aan de overwinning. De invaller is zelf de maker van de 2-1 en even later de aangever van de 3-1 van Haller. In de tweede helft was FC Utrecht heer en meester en NEC kon het niveau van voor rust niet meer halen. Zo kon Utrecht naar de verdiende zege voetballen. De bezoekers speelden nog even met tien man, toen drie minuten voor tijd Golla moest vertrekken.
90'
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
90'
Ayoub maakte zijn rentree na blessureleed, maar ligt nu alweer geblesseerd op het veld.
90'
Er komen nog drie minuten erbij.
89'
De laatste minuten moet NEC verder met een man minder. De schade beperkt houden is het doel.
88'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
88'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
87'
Rode kaart voor Wojciech Golla (NEC Nijmegen)
Golla haalt Letschert onderuit en voorkomt zo dat de verdediger alleen op de keeper kan. Dat levert hem rood op en een vrije trap op de rand van de zestien.
85'
Utrecht is op zoek naar meer.
82'
De paal!
Foor probeert het van afstand en zijn schot ploft op de paal. Daar had NEC bijna de spanning terecht gebracht in de wedstrijd.
82'
Gele kaart voor Christian Kum (FC Utrecht)
Lang bleven de gele kaarten op zoek, maar nu volgt de tweede al. Kum krijgt geel na de overtreding en is geschorst voor Ajax volgende week.
82'
Utrecht heeft de wedstrijd na rust in handen genomen en met dank aan invaller Barazite de voorsprong gepakt.
79'
Gele kaart voor Lucas Woudenberg (NEC Nijmegen)
De eerste gele kaart van de wedstrijd. Kane maakt de overtreding en krijgt de vrije trap tegen. Daar is Woudenberg het niet eens en krijgt voor protesteren geel.
77'
Barazite maakt bijna zijn tweede, maar zijn hakje gaat nipt naast.
75'
Dat gaat opeens snel. Utrecht na een ruime voorsprong.
74'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mihai Roman
74'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
73'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:1 door Sébastien Haller
En daar is direct de 3-1. Nu is Barazite de aangever en maakt Haller het van dichtbij af.
70'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Nacer Barazite
Een gouden wissel van Ten Hag. Ludwig krijgt veel tijd om de voorzet te geven en hij levert een perfecte bal af voor de net ingevallen Barazite. De aanvaller kopt de bal voorbij Jones.
70'
Er zijn nog maar twintig minuten te spelen in Utrecht. De Domstedelingen zijn in de tweede helft de bovenliggende partij, maar tot echt grote kansen komt het niet.
67'
De eerste wissel van de wedstrijd. Doelpuntenmaker Boymans verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Barazite.
67'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
67'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Ruud Boymans
66'
Een schot van Ludwig van zo'n twintig op de vuisten van Jones.
65'
NEC speelt slordig waardoor Utrecht gemakkelijk de bal over kan nemen.
62'
Boymans denkt weg te kunnen, maar de grensrechter vlagt voor buitenspel.
60'
Nog een half uur te gaan in De Galgenwaard. Utrecht is in de tweede helft de bovenliggende partij, terwijl NEC daar weinig tegenover stelt.
57'
NEC was voor rust zo sterk, maar nu hebben de Nijmegenaren moeite om onder de druk van Utrecht uit te komen.
54'
Goede kans Boymans!
Haller kopt de bal goed door en precies op zijn partner voorin: Ruud Boymans. De kopbal van de spits gaat nipt langs het doel. Daar was bijna de voorsprong voor Utrecht.
53'
Erik ten Hag heeft zijn mannen toegesproken in de rust, want FC Utrecht en een stuk feller en scherper in de duels.
50'
FC Utrecht komt sterk uit de kleedkamer. De thuisploeg heeft het temp omhoog gegooid en heeft veel druk naar voren.
48'
Uit de hoekschop lijkt weer bijna Boymans de profiteren van een scrimmage, maar ditmaal tikt de spits naast.
47'
Een mislukte voorzet van Janssen, valt bijna in het doel van Jones. De doelman tikt de bal eruit, terwijl Boymans een penalty probeert te versieren. Scheidsrechter Janssen trapt er niet in.
46'
De tweede helft is van start gegaan. Zal dit duel nog een winnaar kennen?
46'
45'
FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. Na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong na een rommelige goal van Boymans. Vervolgens lieten de Domstedelingen de teugels wat vieren wat NEC in de wedstrijd hielp. Via Sleegers en Woudenberg kregen de bezoekers al twee grote kansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Todd Kane die vlak voor de pauze voor de verdiende gelijkmaker zorgde.
45'
45'
Er komt één minuut blessuretijd bij.
44'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Todd Kane
Daar is de terechte gelijkmaker voor NEC. Kane zet zelf de 1-2 op met Breinburg en schiet de bal hard binnen. De bal wordt nog licht aangeraakt door Kum waardoor Bednarek kansloos was.
42'
De voorzet van Foor kan ternauwernood worden verdedigd, maar NEC houdt druk naar voren.
40'
Het spel ligt even stil omdat Ramselaar geblesseerd op de grond blijft liggen.
39'
Ramselaar gaat onderuit in duel met Van Eijden. De middenvelder wil een penalty, maar de scheidsrechter ziet er niets in.
35'
NEC wordt beter en beter en verdient nu ook de gelijkmaker, maar tot nu toe ontsnapt Utrecht.
32'
Geweldige actie van Kane. Ook de voorzet is goed op Woudenberg, maar de huurling stuit op de benen van Van der Maarel. Utrecht ontsnapt twee keer.
30'
Een half uur gespeeld. Utrecht kende een sterke openingsfase wat resulteerde in een rommelige goal. NEC kwam steeds beter in de wedstrijd en had via Sleegers op gelijke hoogte moeten komen.
26'
Wat een kans voor Sleegers!
Een goede voorzet van Foor komt precies op het hoofd van de vrijstaande Joey Sleegers. De oud-Feyenoorder mag van zes meter op het doel koppen, maar Bednarek houdt de bal uit zijn goal. Dat had de gelijkmaker moeten zijn!
25'
De Nijmegenaren komen wat beter in de wedstrijd. NEC wordt beter, maar nog niet echt gevaarlijk. Utrecht lijkt wat gas terug te nemen na de sterke openingsfase.
22'
Het is wachten totdat Bednarek wordt getest door NEC. De doelman heeft nog weinig te doen gehad vanmiddag.
20'
Een hoekschop voor NEC nadat Boymans de voorzet van Sleegers eruit haalde.
18'
NEC kruipt wat uit z'n schulp. Dat is ook nodig, want de mannen van Ernest Faber staan achter.
15'
Boymans wordt aan zijn shirt getrokken, maar de scheidsrechter wil van niets weten.
13'
Een rush van Kum levert twee slachtoffers op bij NEC. Zowel van Eijden en Kane liggen geblesseerd, maar de scheidsrechter geeft gewoon een hoekschop voor Utrecht.
12'
NEC krijgt een vrije trap mee nadat Limbombe onderuit werd gehaald. Maar ook dat levert de Nijmegenaren niets op.
9'
Een schot van dertig meter van Foor gaat ruim over. De Nijmegenaren lijken van slag door de snelle tegentreffer.
7'
De eerste kans is meteen een doelpunt voor Utrecht door geklungel achterin bij NEC. En na he doelpunt neemt Utrecht het heft in handen. Nu krijgen de mannen van Ten Hag een hoekschop.
4'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Ruud Boymans
Een scrimmage voor het goal en Ruud Boymans profiteert. Een goede aanval opgezet door Willem Janssen en Bart Ramselaar, komt uiteindelijk terecht bij Andreas Ludwig. Zijn schot wordt gered maar NEC krijgt de bal niet weg en uiteindelijk reageert Boymans attent en schiet de 1-0 binnen.
3'
Het zonnetje schijnt heerlijk in De Galgenwaard. Het is een rustig begin in Utrecht.
1'
We zijn begonnen in Utrecht! Kunnen de Domstedelingen profiteren van de misstap van AZ?
1'
Bij FC Utrecht maakt reserve-doelman Filip Bednarek zijn debuut in de Eredivisie. De Pool is de vervanger van de gebleseerde Robbin Ruiter. Dat is niet de enige wijziging. Nacer Barazite moet zijn plek vanmiddag afstaan aan Ruud Boymans.

Trainer Ernest Faber heeft Rens van Eijden terug. Vorige week moest de aanvoerder met een schorsing toekijken, maar tegen FC Utrecht staat de verdediger aan de aftrap. Zijn terugkomst gaat ten koste van Marcel Appiah. Ook voorin is er één wijziging. Mahai Roman begint op de bank en zijn vervanger is Joey Sleegers.

Een hele goedenmiddag en welkom bij het duel FC Utrecht – NEC Nijmegen. Op deze zondagmiddag staat dit mooie affiche op het programma in de Eredivisie. Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zorg er voor dat jullie niets missen van dit duel. Een uur voor aanvang zijn de opstellingen van beide ploegen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

FC Utrecht met de blik op de finale
Iedere Utrecht-supporter heeft een rode cirkel om zondag 24 april. Dan nemen de Domstedelingen het op tegen Feyenoord in de bekerfinale. Nu die eindstrijd steeds dichterbij komt, is de grote vraag bij FC Utrecht: zijn de mannen van Erik ten Hag nog wel met hun hoofd bij de competitie? Op dit moment staat Utrecht vijfde, een plek dat recht geeft op deelname aan de play-offs voor een ticket voor de Europa League. Als de bekerwinst wordt misgelopen dan is het belangrijk dat Utrecht via de competitie Europees voetbal in het vizier houdt.

Vorige week speelde Utrecht tegen concurrent Heracles Almelo met 1-1 gelijk. "Over het resultaat was ik niet tevreden. Als je zo goed speelt, moet je ook de punten meenemen", luidde de conclusie van trainer Ten Hag over de vorige wedstrijd op de clubwebsite. "Het vertrouwen nemen we mee richting zondag. Daarop moeten we voortborduren, maar je moet dan wel de goals maken. De momenten herkennen waarop je doeltreffend moet zijn. Want het gáát om het resultaat. Een goed spelniveau is daarvoor de basis. Tegen NEC moeten we vaker wél de trekker overhalen."

NEC richting play-offs Europees voetbal
Ernest Faber heeft dit seizoen weinig te klagen. Hij kent met zijn NEC een uitstekend seizoen, helemaal voor een eerste seizoen in de Eredivisie. Vorige week werd aartsrivaal Vitesse met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd. En zo staan de Nijmegenaren met nog vijf wedstrijden op het programma op een keurige achtste plek. NEC weet hoe het is om te winnen van Utrecht. Eerder dit seizoen werd een nipte 1-0 zege geboekt. De doelpuntenmaker was destijds Christian Santos, die uit een penalty raak schoot.

Trainer Ernest Faber was opgetogen na de winst in de wedstrijd van het jaar, maar hij verwacht dat zijn ploeg hetzelfde brengt tegen FC Utrecht. Op de officiële clubwebsite vertelt hij het volgende: "Het is een tegenstander van gelijkwaardig formaat als afgelopen week, dus er zal hetzelfde van ons gevraagd worden om de drie punten te kunnen pakken. Dat is de laatste tijd wat moeizaam gegaan in uitwedstrijden. Spelers zullen die schroom van zich af moeten gooien en de wedstrijd op dezelfde manier benaderen alsof het thuis volle bak is."