NEC Nijmegen
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Oussama Tannane 5. / dir. vrije trap
2 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 53. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 74. / Schot met rechts  (Oussama Tannane)

90'
Ook in de tweede helft was Heracles oppermachtig in eigen huis. Vroeg in de tweede helft verdubbelde Thomas Bruns vanuit de rebound de score. Na de rode kaart van Marcel Appiah (NEC) was het open huis. Wout Weghorst verzorgde het laatste doelpunt van de middag: 3-0.
90'
90'
Door de overwinning wipt Heracles over NEC heen. Met de drie punten op zak staat het team van John Stegeman voorlopig op een achtste plaats.
87'
Er zijn nu zelfs nog kansen op meer. Invallers Robin Gosens (kopbal) en Peter van Ooijen (afstandsschot) hebben pogingen op de 4-0.
86'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
86'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Bart Buysse
86'
De echte uitblinkers vandaag waren de aanvallend ingestelde spelers van Heracles. Zo zorgde Brahim Darri en Ousamma Tannane voor veel gevaar met hun snelheid en creativiteit.
83'
Het einde van de wedstrijd nadert in Almelo. Alle liefhebbers van Heracles kunnen terugkijken op een geslaagde opening van het nieuwe Polman Stadion.
80'
Ondertussen haalt Christian Santos van grote afstand uit met een mooi schot. Heracles-doelman Castro moet duiken maar uiteindelijk niet ingrijpen.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
78'
Gele kaart voor Todd Kane (NEC Nijmegen)
En dit had de derde rode kaart voor NEC kunnen zijn. Invaller Kane trapt hard in de maag van Thomas Bruns. De Engelse nieuwkomer ontvangt slechts geel.
76'
Garcia met een knal! Er wordt dramatisch verdedigd bij NEC waardoor invaller Gonzalo Garcia het doel mag beproeven met een mooie volley. Dit keer kan keeper Hannes Halldórsson wel keren.
74'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:0 door Wout Weghorst
Wederom een goede rol bij het doelpunt van Tannane. Dit keer is de rechtsbuiten verantwoordelijk op de assist op de diepgaande Weghorst. De spits blijft koel en schiet de derde Heracles-goal tegen de touwen.
72'
NEC begon de competitie nog goed met een 1-0 overwinning op Excelsior maar heeft vandaag in Almelo helemaal niets te zeggen. Het zo productieve aanvalstrio van vorig jaar is in niets te herkennen.
69'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
69'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
68'
Bart Buysse moet ook rood krijgen! De linksback van NEC vloert de doorgebroken Tannane maar Kamphuis doet niets. Zo komt Buysse en heel NEC goed weg.
67'
De kansen gaan zich nu opstapelen voor de thuisploeg. Een voorzet van Thomas Bruns wordt naast gekopt door Iliass Bel Hassani. De 3-0 lijkt een kwestie van tijd.
66'
Een oude bekende is zo weer terug op het veld in Almelo. Gonzalo Garcia vervangt de goed spelende Brahim Darri en mag nog een kwart wedstrijd zijn kunsten vertonen.
65'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Gonzalo
65'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
64'
Zeeën van ruimte voor Heracles! Mark-Jan Fledderus krijgt tot twee maal toe ontzettend veel tijd en plaats. De aanvoerder bezorgt de bal bij Brahim Darri wiens schot voorbij de tweede paal zweeft.
64'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Todd Kane
64'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Gregor Breinburg
62'
De vraag is hoe groot het feest gaat worden vandaag in Almelo. Alle ingrediënten zijn aanwezig op nog meer goals voor het thuisspelende Heracles.
59'
Zo is er na rust genoeg gebeurd in een kort tijdsbestek. Door de 2-0 voorsprong en de rode kaart lijkt de wedstrijd al vroegtijdig in de tweede helft beslist in het voordeel van Heracles.
56'
Even later kan Brahim Darri zomaar zorgen voor de 3-0. De linksbuiten kiest voor eigen succes en lost een slap schot af op het doel van NEC.
55'
Rode kaart voor Marcel Appiah (NEC Nijmegen)
De rechtsback van NEC komt hard in op Mark-Jan Fledderus. Ondanks dat de Duiter de Heraclied niet raakt mag hij direct naar de kleedkamer met rood.
53'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Thomas Bruns
NEC-doelman Hannes Halldórsson verwerkt een afstandsschot van Darri niet goed. Bruns komt goed inlopen en verwerkt de rebound tot doelpunt: 2-0.
51'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
De doelpuntenmaker wil een vrije trap voor een overtreding op hem. Deze krijgt hij niet waardoor Tannane zelf gaat uitdelen. Het natrappen op Navarone Foor levert de rechtsbuiten een kaart op.
50'
De spelers van NEC maken het elkaar ook vaak moeilijk. Nu verstuurd Gregor Breinburg een lastige pass richting teamgenoot Buysse. Het begin is in ieder geval opnieuw voor Heracles.
47'
Schot van Tannane! Hij doet het elke keer weer knap. Dreigen, kappen en uiteindelijk met rechts uithalen. Dit keer heeft doelman Halldórsson een prima antwoord op het goede schot van Oussama Tannane.
46'
De tweede helft is in gang gezet door de bezoekers uit Nijmegen. Nieuwe aanwinst Sam Lundholm is ingebracht door coach Ernest Faber. De Zweed vervangt Sjoerd Ars in de aanval.
46'
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Sjoerd Ars
45'
In een vermakelijke eerste helft in het nieuwe Polman Stadion leidt Heracles met 1-0 bij rust. Het hoogtepunt was er na vijf minuten. Oussama Tannane schoot van 35 meter een vrije trap direct in de kruising met een zwabberschot. Daarna was Heracles de betere en had NEC weinig in te brengen.
45'
44'
De rust nadert in het Polman Stadion. Heracles staat terecht op voorsprong en had met name via afstandsschoten kans op meer. Vooral de gretigheid van Bel Hassani en Darri valt op.
41'
Mooie actie van Bel Hassani! De middenvelder, in het verleden uitkomend voor Sparta, slalomt door de as om vervolgens hard uit te halen. De poging van de Heraclied gaat een meter naast.
39'
Het blijven toch mooie duels tussen de fanatieke Limbombe (NEC) en de spijkerharde Wout Droste van Heracles. Voorlopig hebben beiden het lastig met elkaar.
36'
Goede trap van Darri! De linksbuiten van Heracles kapt 'a la Memphis' naar binnen om vervolgens met rechts van afstand het doel te beproeven. De schuiver van Brahim Darri verdwijnt maar net naast de paal.
35'
Inmiddels heeft NEC wat meer in te pap te brokkelen. Zo hebben de Nijmegenaren nu wel drang naar voren en wacht Heracles even af.
32'
Wout Droste heeft inmiddels meerdere overtredingen gemaakt op Limbombe, maar is nog steeds zonder kaart op zak. Bij de volgende overtreding kan Kamphuis de gele prent niet meer in zijn borstzakje houden lijkt het.
31'
Met Bruns weer in de gelederen zit het eerste half uur erop in Almelo. De opening van het nieuwe Polman Stadion biedt voorlopig een mooi feestje voor de gastheren. Heracles leidt door een prachtgoal met 1-0.
29'
Even een blessurebehandeling bij Thomas Bruns. De aanvallende middenvelder van Heracles heeft last van zijn linkerschouder na een botsing met Janio Bikel.
27'
Lekker schot van Brahim Darri op doel van NEC! De linksbuiten poogt na een goede pass van doelpuntenmaker Tannane. Hannes Halldórsson kan de bal goed verwerken.
26'
Na ruim een kwart wedstrijd kan geconcludeerd worden dat Heracles de bovenliggende partij is. De thuisploeg, gesteund door de fanatieke supportersschare, weet veel af te dwingen via de creatieve aanvallers Brahim Darri en Tannane.
23'
Eerste kansje van NEC is voor Navarone Foor. De kleine rechtsbuiten kopt een voorzet van Buysse bij de tweede paal richting de kruising. De inzet is echter een prooi voor Heracles-goalie Bram Castro.
21'
NEC komt er voorlopig nog niet aan te pas. Zodra er wat gevaar lonkt is dat vaak via Anthony Limbombe. De nummer tien van NEC wordt begeerd door clubs in binnen- en buitenland en zou naast Alireza Jahanbaksh zomaar kunnen vertrekken uit Nijmegen.
18'
Vanuit zo'n vrije trap sticht aanvoerder Fledderus gevaar. Zijn indraaiende trap met links kan niet niet getoucheerd worden door spits Weghorst.
17'
Ook Bart Buysse ondervindt hinder van de goede Heracles-aanval. De linksback van NEC heeft overtredingen nodig om doelpuntenmaker Tannane af te stoppen.
16'
Er komt veel gevaar via de linkerkant van Heracles. Bel Hassani en Darri zorgen voor snelheid gecombineerd met creativiteit. NEC heeft het daar voorlopig vrij lastig mee.
13'
Schitterende aanval van Heracles! Een mooie aanval over veel schijven leidt bijna tot verdubbeling van de score. Via onder andere Brahim Darri, Iliass Bel Hassani en Wout Weghorst belandt de bal bij Thomas Bruns. De middenvelder haalt uit maar zie zijn poging gered worden.
11'
Het begin in Almelo is zeer aantrekkelijk. Beide ploegen spelen vol op de aanval en met de nodige dosis gif. Heracles heeft haar droomstart door de magistrale trap van Oussama Tannane.
8'
Brahim Darri krijgt een bal verwerkt een bal van achteruit goed en besluit snel uit te halen. De inzet van de linksbuiten van Heracles verdwijnt bij de eerste paal naast het Nijmeegse doel.
6'
Wout Droste komt hard ingegleden op de onderbenen van Anthony Limbombe. De verdediger van Heracles komt goed weg en krijgt geen kaart van scheidsrechter Kamphuis.
5'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Oussama Tannane
Wat een begin in het nieuwe stadion! 'Bad boy' Tannane benut een vrije trap van hele grote afstand. Recht voor het doel van NEC zwabbert de bal richting de bovenhoek.
2'
Het eerste gevaar komt van de linkerkant. Daar zet Mark-Jan Fledderus de bal voor richting Wout Weghorst. Doelman Hannes Halldórsson van NEC is echter attent en grijpt succesvol in.
1'
In een sfeervol Polman Stadion is de wedstrijd tussen Heracles en NEC in gang gezet door scheidsrechter Jochem Kamphuis. De supporters maken feest bij de opening van de verbouwde tempel.
1'
Coach John Stegeman voert een wijziging door in zijn basiself. Oussama Tannane krijgt de voorkeur boven Jaroslav Navratil. Ernest Faber voert de strategie 'never change a winning team'en laat dezelfde spelers staan als afgelopen woensdag. Promovendus NEC won toen met 1-0 van SBV Excelsior.

Van harte welkom bij de afsluiter van de tweede speelronde tussen Heracles Almelo en NEC. De wedstrijd in het Polman Stadion begint zondagmiddag om 16.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Almelo. Rond de klok van vier uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Heracles Almelo
De manschappen van coach John Stegeman mogen eindelijk in het vernieuwde Polman Stadion spelen. Met het bijbouwen van een tweede ring is de capaciteit vergroot naar 12.500 toeschouwers. In een uitverkocht huis gaan de Heraclieden aantreden tegen het gepromoveerde NEC. De achterban zal zorgen voor de sfeer, het team moet de punten behalen. In de eerste speelronde maakte Heracles namelijk een valse start in Kerkrade. Bij het tevens gepromoveerde Roda JC verloor het met 3-1.

Dario Vujičević zal er vanmiddag in ieder geval niet bij zijn. De middenvelder, al vier jaar onder contract bij Heracles, heeft wederom pech met een langdurige blessure (scheurtje in de lies). Dit betekent het debuut in de selectie voor Gonzalo Garcia. De aanvaller (inmiddels 31 jaar oud) kwam in 2008 al een half jaar uit voor Heracles Almelo. Via onder andere FC Groningen, VVV-Venlo, AEK Larnaca, Maccabi Tel Aviv en Anorthosis Famagusta FC is de Spanjaard weer op het oude nest.

Nieuwkomer en kampioen van de Jupiler League 2014-2015 NEC pakte in de eerste wedstrijd wel de volle buit. Het team van coach Ernest Faber won door een late knal van Navarone Foor met 1-0 van SBV Excelsior. Zaak voor de Nijmegenaren is dus om deze lijn voort te zetten in Almelo. Doelman Joshua Smits (langdurige blessure) en Mohamed Rayhi (enkelbandletsel) zullen daar in ieder geval niet bij kunnen zijn.

Sam Lundholm zit wel bij de selectie en is speelgerechtigd. De 21-jarige Zweed is de vervanger van Alireza Jahanbaksh, die een transfer maakte naar AZ Alkmaar. Lundholm is Zweeds jeugd international en kwam over van AIK Solna. Verder zal het een speciale wedstrijd worden voor Ramon Zomer en Bas Sibum. De huidige Heraclieden speelden beiden van 2008 tot 2011 voor de tegenstander van vandaag NEC.